22

Анонимен

преди 8 години

на път сме да задминем македонците по първенство и собственост.

21

Вижте сега

преди 8 години

До Щ.Младшищом не е евреин като Айнщайн с грешната формула не се признава Атанасов евреин ли е не е значи не е открил нищо също като в Холивуд получаваш Оскар ако си евреин

20

За кои говориме

преди 8 години

До до 12за хазарите които са управлявали и управляват СССР , Русия или останалите народи на СССР и РУСИЯ като българите, киевски, волжки, кавказки избивани поголовно по времето на сталин и ленин, троцки от хазарите - 60 милиона избити българи и руснаци

19

кокала

преди 8 години

само дето тоя джон атанасов е толкова българин колкото конят е кобила. т.е. коня и кобилата са от един вид,но от различен род..та и атанасов...по баща българин и само до тук...всичко останало майка,култура,образование е вносно...ами сега?

18

Анонимен

преди 8 години

до 12Да разглобена е , но след като са откраднали това и онова - при краварите това е практика нали !!!А защо ли след половин век пак я сглобяват и сега е в музей, а и що за сметало с процесор ***....му а.... Пич дори не си се поинтересувал как и кво точно представлява и с какви компоненти е направена и.

17

Амперсанд

преди 8 години

Цяла статия и никъде не е посочено точното наименование на този "митичен" символ

16

ИСТОРИЯ

преди 8 години

Това е нищо , в една книга за История пише че Откривателя на телефона който е го ПАТЕНТОВАЛ - Александър Греъм Бел , след първото свързване по телефона е получил обаждане от оператор на Мтел че дължи две неплатени фактури .След няколко седмици са го посетили Колекторски Фирми и му взели бараката .

15

spps

преди 8 години

До колкото знам, знакът @ е започнал да се използва масово през 14-15в от монасите в католическия свят, които са преписвали книги. Тъй като преписването е трудоемко, те са използвали знака вместо латинското "ad", за да съкратят малко писането. Според използвания след него падеж, "ad" може да се преведе като "при". Мисля, че понякога са го слагали и вместо "at", като например в представката на atque=@que (и)

14

Булгар

преди 8 години

Станахме като Македонците.... където излезе новина ние имаме пръст... :)

13

много приказки, нищо

преди 8 години

знакът @ в английския се разбира "при" (at; at sign) и поради това в електронния адрес има съвсем ясен смисъл например, име***gmail се разбира, че изпращаме съобщение на човека с име или с прякор (nick name) при gmail

12

Божил

преди 8 години

Злобникът под 12. според мен не е руснак,а гръкоман или македонист.

11

до 12

преди 8 години

Вие руснаците се пукате от яд, а? Откакто бяхте СССР и там ви набиваха в тиквите, че все руснаци са измислили всичко, а после завесата рухна и се оказа, че сте измислили само как да се напивате до смърт.Компютърът на Атанасов има памет и в процесора и независима от процесора.

10

Щ.Мл. до Комаров

преди 8 години

Няма как да приемем,че думата "Амин" в горния текст е на гръцки: М,И и Н в тогавашния гръцки са същите като онези в Кирилицата. Само това "алфа" отпред прилича на гръцко но ние не разполагаме с Български ръкописен курсив от онези времена: най-вероятно в ръкописни бързописи дедите ни са ползвали именно "алфата" а не официалния вариант на Кирилското "А". И не забравяюте,че истинската буква в случая не е "гръцкото" АЛФА,а финикийското АЛЕФ- гърците нямат своя писменост и ползват финикийска азбука.

9

до 2

преди 8 години

Стадо сте вие геестите

8

до 5

преди 8 години

Джон Атанасов е измислил компютъра, според всички официални източници.-Нищо подобно. На английски компютър означава всичко, което може да се използва за смятане, включително и сметалото. Атанасов създава електромеханичен калкулатор, който няма нито памет, нищо може да се програмира. По проект на армията 2 екипа започват работа по създаването не компютър, но тъй като калкулаторът на Атанасов не работи добре е разглобен и захвърлен в мазето - факт!

7

Щ.Младши

преди 8 години

Сега се оказа,че има много претенденти за откриватели на компютъра- германци,англичани та дори и древни гърци. В английско предаване показваха система,която англичаните "взели" от германците и я подобрили- тя била началото на компютрите според тях,още през Световната война. Но дори и да не сме същинските му откриватели,ние имаме непреходни заслуги пред човечеството,много по-важни от компютъра- самото откриване на писмеността преди 8-9 хил. години е наше дело,с което другите не могат да се мерят!

6

Анонимен

преди 8 години

До 2 - КАджиятаАми не ме учудва, все пак българин е изобретил компютъра.-Джон Атанасов не е измисли компътъра. Това е една българските легедни да повдигане на самочувствието на българското стадо.Разбира се , че е той . Да те питам нещо, ако едно време не бяха измисли мобилните, днес щеше ли да има смарт телефони като Айпфон , Самсунг , Сони, Нокия и тям подобни. ЕНИАК са откраднали идеята и патента на Джони, за това гордо бих се нарекъл е БЪЛГАРИН. Какво значение има кой врътнал а....то и му намерил приложение за изписване на адрес , като в нищо друго не се използва. Ние бълг

5

Комаров

преди 8 години

На горната снимка текстът е на кирилица, но думата "амин" е намисана на гръцки и първата буква не е латинско "a", а гръцката буква алфа.

4

До 2

преди 8 години

Джон Атанасов е официалния изобретател на компютъра.Но истината е че той е изобретателя на компютърната памет в следствие на това е измислил компютъра.Имало е отдавна много мощни калкулатори единствено нямало памет.Липсващия елемент един калкулатор да бъде наречен компютър.

3

до 1

преди 8 години

А германците смятат, че техен човек е открил компютъра - Konrad Zuse. Името на Дж. Атанасов се споменава като САЩ- компютърен пионер, имал вземане даване първоначално с аналогови машини.