18

Анонимен

преди 8 години

Най-големите виновници са т.нар. "катализатори" банкките, човек се залъгва, че таксите по кредита са горе-долу, колкото да е под наем и се хвърля смело, а после му излиза през носа. Да притежаваш имот е скъпо удоволствие, дори да не е особено качествен и на топ място.

17

ssss

преди 8 години

Писна ми на ... от изкуствено надути цени! А медиите не е като да стоят безучастно - със статии като тази е навсякъде.Срам.

16

Анонимен

преди 8 години

Скапано е строителството, защото надзора се упражнява от частни фирми. Т.е ако надзорната фирма създава "проблеми", то на следващата сграда тя вече ще бъде сменена с правилната. Трябва държавен орган да упражнява надзор, не че строителството ще цъфне и върже, но все пак отговорността няма да се размива както сега. Отделно към всеки апартамент както има мазе трябва да има и осигурено паркомясто. Също така да се блокират парични авоари на строителя до изтичане гаранционният срок на сградата

15

:)

преди 8 години

В България НИКОГА не трябва да се купува имот в строеж. Прекалено много са "бизнесмените", които от лакомия и некадърност не успяват да завършат строежите. Всеки строителен "бос" купува първо джип и хваща 2-3 държанки, пък после каквото остане (евентуално) го влага в бизнеса. А иначе, имотите вече вървят нагоре и това не е реклама, а закономерност.

14

AAAAAAAA

преди 8 години

ЕДИН НОВ ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС С МНОЖЕСТВО ТЕЖЕСТИ-ЧЕСТИТО ДА ИМ Е..И НИКЪДЕ НЕ Е ОТРАЗЕНО

13

до 11

преди 8 години

Под наем, но нека държавата да си ги стопанисва, нали тя е допуснала да се построят по този безобразен начин. Защо трябва обикновените хора да си наливат спестяванията и да работят цял живот, за да изплащат жилище, в което дори не живеят те, а са го дали под наем, колкото да не затънат съвсем. Това е доста чест сценарий, за съжаление.

12

Анонимен

преди 8 години

Че то остана ли зелено, върху което да се строи? Може би има по-голяма сигурност в сравнение с преди 20-ина години, но изравняването на цените може да е само мираж. При този пренаситен пазар изобщо не виждам смисъл от нови сгради, докато други пустеят, само в моя вход 3-4 апартамента стоят празни,а е на удобно и иначе търсено място.

11

Анонимен

преди 8 години

Както новите, така и старите жилища в България стават единствето за отдаване под наем защото са много нискокачеснтвени - като се започне с материалите, мине през изпълнението и накрая хората стават заложници на мафиотите от Топлофикация.

10

zzz

преди 8 години

Поредната поръчкова публикация... Брокерите и строителите поизгладняха и сега се чудят как да вдигнат цените ...

9

Analyst

преди 8 години

На зелено накрая излиза на червено.

8

sofia bubble

преди 8 години

през няколко години статиите се повтарят. ред е на новите абонати.

7

Анонимен

преди 8 години

С това строителство и закупуването на жилища има няколко основни проблема:1/ Не можеш да намериш жилище по твоя вкус - строителите все нещо икономисват и прецакват жилището.2/ В една сграда по-хубавите жилища се продават най-рано и ако човек не си ги купи много на зелено, ще може да вземе само от най-лошите жилища в сградата - затова цените и на зелено скачат.3/ Все пак цените на залено са по-ниски в сравнение с цените след Акт 16, но си има риск.4/ Проблемът с паркоместата - не достигат, а

6

опит - грешка

преди 8 години

дo 3Скапано е строителствота, щото е набързо и със най-евтини и скапани материали!Така влагата остава в апартамента(особено по морето) и може да разболее наивния собственик!

5

Анонимен

преди 8 години

през няколко години схемите се повтарят. ред е на новите шарани.

4

Анонимен

преди 8 години

С това зелено могат да те пратят за зелен хайвер! Много хора из гърмяха!

3

Анонимен

преди 8 години

Строителството е скапано! Хората искат сами да строят. Така правят и масово в Германия. Строят се къщи на зелени площи. И това е добре, така градовете не стават претъпкани и населението се разстила. Това е предпоставка за инфраструктура: трябват пътища до тези нови къщи, канализация и т.н. Този западняшки модел за мен е добър и е хубаво да навлезе в България, преди София да е станала 4 милионна и да представлява 80% от българското население!

2

пак той

преди 8 години

Също така независимо от огромното време, което отделих да търся подходяща застраховка срещу недобросъвестен строител се оказа, че така в България няма. Така че това, което пишете за застраховка срещу фалит на строителя е просто абсолютно неосъществима мечта.

1

кандидат-домец

преди 8 години

Ако мога само да поясня на автора на статията, че промени в жилището не могат да правят по време на строежа, а само след приемане с акт 15.Иначе все още цените на "залено" са с около 20% по-ниски от цената на готовото строителство.