58

грешка

преди 8 години

Първо не са дадени тези суми ,Второ - не е отб4лязано дали това ве са брутните суми итрето .....такова едно неподкрепено с действия ,хвърлено в пространството "твърдение" само ще генерира злоба и завист

57

Позитано 20

преди 8 години

Решението на проблема е много ***.Стартова заплата две СРЗ , и да се вдигат автоматично както на депутатите.Това да важи само за държавните болници и спешна помощ.Частните болници да са на пазарен прицип.

56

лекар

преди 8 години

Не се пънете,няма да стане.Завършил съм преди 27 години и знам как беше тогава и как сега.След 10 години няма да има български лекари.Ние старите ще измрем,по младите ще са избягали,а новозавършили няма да има защото медицината е непрестижно занимание.В медицината просто няма хляб.Имам колега,синът на който имал желание да следва медицина.Колегата го заварил да чете учебника по анатомия и....го бил с него докато учебника се скъсал.Така вразуменият днес има друга професия и прилични доходи!

55

Анонимен

преди 8 години

''отношение'' ? жилище се купува с пари,ток,вода храна -също с пари ,здравните вноски -с пари се плащат ..така стоят нещата в съвремието ...държавата ппказва отношението си към гражданите чрез стандарта на живот и заплащането .държавата Бгълагрия ясно показа на българите че г и смята з а *** ,420лв -500 лв -600 лв /почти подобна мизерия осигуряват/ ... приказките за ''отношението'' не вървят /вБг отдавна хората се чувстват като чужденци

54

Gania

преди 8 години

Една от причините да напусна Българia беше именно споменна как аз разревана, 15 годишна девойка бях оставена насред снега с неподвижната си баба, която любезния доктор определи като зеленчук. За да ме закарат обратно, лекаря И шофхора на линейката изкопчиха 100 кинта...ако се чудите защо линейките се бавят толкова...

53

Анонимен

преди 8 години

Аз беден доктор не познавам. Основният проблем е в гнилата система и точенето на здравната каса. Без да си платиш никой лекар не ти обръща внимание. Защо плащаме осигуровки????

52

vivian

преди 8 години

Мед сестрите пък за какво реват? След нощна смяна почиват по два дни и не носят отговорността на лекарите. При работно време от 15 дни в месеца ....

51

Да ,ама Не

преди 8 години

1200лв мед. сестра, 2400лв начинаещ доктор, 5000лв спициалист - Е така ше ги задържиме !Пари има -крадът се от "доктори",които се водят на 5 места и си докарват по 20 000лв и взимат по 160лв за преглед.Тотална реформа- Пълна чистка отгоре -началници на болници и техните деца,любовници и сродници

50

loyko

преди 8 години

Po sveta nikoi ne go interisuva otkade si,a kakvo mozesh.Tova s tezeneto na kamaka e ala-bala.Prosto niamat uverenost v sebe si i se samniavat v svoite vazmoznosti,zatova e izmislena tazi teorija,Ne sa malko istinskite specialisti po sveta koito sa priznati i uvazavani.

49

Анонимен

преди 8 години

Те не вдигнаха заплатите на асистентите, които са с издържан конкурс и докторска степен, а ще вдигнат на медсестрите. Сега един асистент в БАН, с докторска степен взема по-малко от чистачката. И направо му се казва, само в чужбина можеш да се надяваш на добро заплащане.Ми тогава да закрием университетите, то и без това половината деца няма да изкарат и седми клас. Такава им е традицията на ромите. Ко да ги прайш?

48

до 11

преди 8 години

Дръж ги още на минимална даплата, червено куче

47

Анонимен

преди 8 години

При средна заплата 880 лв, минималната сестринска трябва да е поне 1100 лв, а началната лекарска 2500 лв. Трябва да има и таван в държавните , да речем 3 пъти минималната. Сега има лекари с 530 лв, а има и с 50 000 .

46

до 43

преди 8 години

Какво с за с- р Божков?Искал пари за труда си?Ами много правилно е постъпил, щом центърът е мастен, ще си плащат.В Ппавителствина си плащат. В Пирогов си плащат. В миналото не плащаха, сега е друго време Тук няма никакво морално извращение.Има семейство простаци, които смятат, че светът по някакъв начин им е длъжен и са решили да си приберат дълга насила.След като ти се казва, че в този кабинет се плаща, значи се плаща.

45

Георги

преди 8 години

До ТролТова което казваш е вярно, учители и лекари и други подобни по важност за обществото професии трябва да са най-платени. Защо не са? Би било логично да са нали? Това идва от комунизма, има един документ на Сталин как да се администрират завладените от съветската армия български земи и едно от нещата там е да се държат заплатите на учители и подобни ниски. Защо? За да не отиват най-качествените хора в тях и за да не са независими и родолюбци а контролируеми п0слушковци.

44

Георги

преди 8 години

Отношение и признание? Човек отива на работа главно заради парите които изкарва - фиксираната заплата която го държи на едно и също ниво, ако тя е ниска той е беден. Колегиалната среда също е важна, както и що за ръководител имаш. При лекарите може и да е различно, но ако погледнем средностатистическия БГ бизнесмен отношението и "признанието" му е доста по-лошо от това което вероятно ще получиш в чужбина дори да работиш там като хигиенист а тук като професионалист.

43

Анонимен

преди 8 години

Нямам нищо против да взимат високи заплати лекарите и сестрите. Сложна и тежка професия е. Но това означава филма с парите на ръка и тарикатлъците да спрат моментално. За жалост навика е много силно чувство.

42

Кирил Софийски

преди 8 години

Вече няма смисъл да ги задържаме ! Здравеопазването е в колапс ! То не ни лекува а ни убива ! Безсмислено е да продължава да съществува само за себе си ! Ние умираме и с и без него ! Няма смисъл здравното министерство да испълнява само социални функции! Да разпределя само пари за заплати в "здравеопазването " !Честита ви демокрация !

41

Анонимен

преди 8 години

При започване на обучението студентите по медицина да подписват договор за работа в България за 10 примерно, защото какво е сега- силно субсидирано образование, а вече с диплома се гнусят от опосканата си Родина и си стягат багажа. И друго- не може с тия здравни вноски и кражби в системата да е качествено здравеопазването. Между другото, ВИЕ плащате ли си вноските както трябва!?

40

Ха,ха,хаааааааа...

преди 8 години

ИСКАТЕ ЗАПЛАТИ ДА ВИ ДАДАТ.....??!!!!!!!!!!!!!!!!А , ВИЕ ....КВО ШЕ ДАДЕТЕ ,БЕ.....??!!!САМО "ПРИСЪСТВИЕ" .......НА "РАБОТНОТО МЯСТО" ЛИ...??!!

39

Трол

преди 8 години

Чета ви коментарчетата и дребните ви сметчици!!Не народ,а ***!!Кога ще разберете,че лекарите и учителите трябва да са най-високо платените в едно общество,ако това общество иска да прогресира и да е добре!!На ония маймуни в парламента заплатите им комически за да рушат държава,а тези които ни изграждат,като личности и ни лекуват с мизерни заплати.Не съм медицинско лице,не ми се нахвърляйте.Даже на скоро искаше един да ми вади апендицита..ей така...да не скучае на смяна.И все пак съм за тях!!