17

Анонимен

преди 8 години

А беше толкова простичко.Още в началото трябваше строг контрол по всички външни граници.Трябваше да се допускат само бягащи от войната сирийци и предимно жени и деца.И най-вече християни.Регистрация на всеки влязъл в ЕС и подсигуряване на условия за живот.Това са едва 20% от бежанците.Останалите 80% са диви талибани от Африка,Авганистан и от майнаси райна.Не можеш да напълниш кошарата с вълци и да ревеш,че са ти изяли овцете.

16

доналд дък

преди 8 години

Меркел няма нищо общо с това,бежанците бяха натоварени на лодките много по рано тя да се изкаже,тя просто се опита предоврати това което ще се случи сега. А то е че бежанците ще останат на балканите.Балканите ще пламнат ако в Сиря продължи войната.Геополитика,кво да се прави.

15

Анонимен

преди 8 години

Ако Европа сама не постави лимит на бежанците, които може да настани и подпомага ще потъне като Титаник. Всички тръгнали към Европа над лимита не трябва да получат нищо.

14

Анонимен

преди 8 години

ООН да не се прави ра регулировчик, а да разпредели бежанците по целия свят, нали са световен проблем?

13

тя

преди 8 години

"Самопредизвикана", ама от кого? Меркел направи този ужас с Европа!

12

тя

преди 8 години

Демонстративно показват едно , две деца ,а зад тях хиляди млади мъже! Това , което става в Европа граничи с ЛУДОСТ !

11

Георги

преди 8 години

До 15,От "достоверен източник"? В кой век живееш? И кои са тези дето го гласят? Нали ако го направи това запада, русия ще оформи нов източен блок. Щяха ли Щатите да свалят цената на петрола? Помниш ли кога я почнаха да увеличават производството? Когато Путин влезе в Украйна. И това е държава която винаги е била част от Русия. Те Турция не са се отказали да вкарват в Евросъюза въпреки ислямизирането и.

10

Мда Туй го мислят!

преди 8 години

Ес няма пари!!! Центровете не могат да се оправят!!! От достоверен източник, знам че ЕК смята да Изолира Източна Европа!!! От ЕК са решили Балканите да се превърнат в Място на сбор на мигранти доката не се реши Сирийския конфликт... Гърция, Македония, България и Сърбия за тях ще е страшно!!!!

9

Анонимен

преди 8 години

до 11- И вие сте прав. Коментарът ми е по принцип. Защо по принцип не спират и не слизат в Малта?! Не че не знам защо - просто подчертавам факта.

8

Браво!

преди 8 години

Много вярно заглавие. Самопредизвикана. !!!!!!

7

до 5

преди 8 години

Става въпрос за идващите от Африка. И те не са малко.

6

221

преди 8 години

Май в ООН ни имат за балами?Сега пуснете и настанете тези 20 000,до утре ще дойдат нови 30 000 пуснете и тях и т.н.Е,нашите държави да не са с неограничени възможности?Трябва да се каже-СТИГА ВЕЧЕ ,и това е!

5

Луцифер

преди 8 години

Още ли са мигранти,не осъзнават ли,че са нашественици.Не стане ли чудо,няма ни.

4

еделвайс

преди 8 години

Комисарията за бежанците ще обясни ли откъде тези бежанци имат хиляди евра, защо са толкова смели, защо никой от тях няма лични документи, откъде имат скъпи телефони, кой им раздаде картите за упътване, за къде и по каква работа са тръгнали, И защо прескачат Малта, която им е на път?! Другите въпроси по- натам.

3

смЕх

преди 8 години

Ха-ха и кой я самопредизвика тази криза не е ли Меркел ханъм и останалите брюкселски лентяи с криворазбраните им евроценности и сега кой ще плати сметката пак най-бедните тоест ние!?!?!?

2

Анонимен

преди 8 години

Сега като се затопли, не ми се мисли. Няма отърване от тази ***.

1

Алекс

преди 8 години

Не че не е добре да се усъвършенства бюрокрацията, но не виждам защо страните "трябва" да го направят заради нелегалните имигранти. Те за тва са нелегални щото не минават през системата. Аз самия съм емигрирал ама не съм стоял по оградите да викам да ме пуснат. Да не говорим че при отказ не хвърлям камъни и не псувам тези при които искам да отида. С тая *** би трябвало да се процедира както го правят австралийците, прехващат ги на границата и ги връщат обратно.