25

Кон

преди 8 години

Свилене, на това икономически анализ ли му викаш?Няма връзка между нивото на заплащане в БНБ и нейната независимост. Връзката е измислена от теб, вероятно за да се подмажеш на някого от там.Разбира се, че УС взимат нечестно високи заплати. Би трябвало да са им в реда на 9-10 хил. най-много.

24

Наблюдател

преди 8 години

Традиция е в България "независимостта"да се използва за параван на корупцията и грабежа. БНБ е емблематичен в това отношение пример!

23

Delir

преди 8 години

Bg banka nema...Ima albanski, elinski, turski, ruski, amerikanski, germanski banki...s doilna tehnika za bg narod... Bg flag i bg republika nema...Ima gerb s monarhichna korona na krastachki...

22

Анонимен

преди 8 години

То у нас от началото на демокрацията е все така - гледаме кой каква заплата има, а не кой колко краде, а като намалим заплатите, краденето се увеличава за компенсация... За мен по-важен е въпросът, след като националната банка работи по правилата и в синхрон с ЕЦБ, какво следва в случай на нарушения от страна на УС на БНБ или неговите членове?

21

Анонимен

преди 8 години

Как така БНБ да не са виновни за проблема с фалираната банка! Нали те са органа, който трябва да следи дали в банката всичко е наред? Лично отговорен е всеки от одитния екип, който е посещавал КТБ през последните няколко години. Ако те не са открили проблем, за какво се правят тези годишни проверки на всяка банка в България? Лична отговорност трябва да им се търси!

20

Наблюдател

преди 8 години

Това писание по- горе обаче не дава отговор на простичкия "?" : С какво спомогна "137 годишната независимост на БНБ" за предотвратяване на поне 2 тотални грабежа на Държавата - 96-97 год., както и грабежа на КТБ? Да не се връщаме по-назад - 89 год. с което грабежите стават 3! Става "?" за десетки милиарди окрадени пред "сведените от скромност очички" на БНБ!! Да не излиза с обясненията ,"че не са знаели",което може да мине за вярно най-много в детските градини !

19

БГ

преди 8 години

Тук един осведомен на име Р.К. иска БНБ да минат на минимална раб. заплата. Същото трябва да сторят обаче и всички народни представители, вкл. и Р.К., тъй като вината за 3 те млн. бедни и лошото законодателство за защита на гражданите от банкови фалити и инфлация дължаща се на лошо управление, като тази през 1996г. е основно тяхна. Безидеен РБ обслужващ небългарски интереси.

18

Анонимен

преди 8 години

Кадърни ... некадърни ...Ясно е, че кадърните хора с ниски заплати в БНБ ще са рядкост, като и навсякъде в България.Коментариите в медиите манипулативно ни насочват само към заплатите на УС на БНБ, а там играят съвсем други критерии. Какво са 10-20 хиляди лева заплата, при удар от два пъти по 4 млрд. лева, както стана с онази банка, чиито инициали тук неясно защо заменят с звездички.

17

Анонимен

преди 8 години

В България всичките са независими , но от правителството, а иначе са зависими от олигарсите . Ето това е демокрация по Български .

16

Анонимен

преди 8 години

Прав си че кадърен човек за тези които искат да корумпират системата е едно.А за тези които искат да развият икономика е съвсем друго нещо кадърен човек.Съгласен съм че термина които използвах е малко с размит и в зависимост от гледната точка и интересите на определящия ,

15

Анонимен

преди 8 години

Какво означава у нас "кадърен човек",защото наследниците на червената *** надминаха отдавна родителското тяло в кражбите и схемите за източване.

14

Анонимен

преди 8 години

Темата дали в БНБ са назначени подходящите хора , няма нищо общо с темата за намаляване на заплатите.И е съвсем друга тема, като има неподходящи хора трябва да се търси начин да се намерят подходящите , а като намалиш заплатата на неподходящия човек пак същия ще върши тази работа още по некадърно.То ес нищо не печелим от намаляване на заплатите.Но ако имаме кадърни хора там ,печелим всички.Така че трябва кадърни хора спор няма.

13

До 10

преди 8 години

Ти банка ли си, та искаш БНБ да ти свърши някаква работа!?

12

Анонимен

преди 8 години

Специално за високите постове в БНБ, независимостта трябва да се притежава и доказва преди назначението. Искров е дошъл в банковия надзор, след като е бил касиер на Кюлев. Топлата връзка на бившите подуправители Симеонов и Костов с Позитано е повече от явна и т.н. Вярвате ли ,че с по няколко хилядарки на месец тези хора са станали независими? Тези, които не ги споменах да не се чустват пренебрегнати - просто мястото в коментара не стига! Жалкото е че няма изключение!

11

ДО 10

преди 8 години

Ставаш за работодател с приоритет минимални заплати имаш качествата.

10

Обективен

преди 8 години

Обективно погледнато заплатите на УС на БНБ са ниски за такива длъжности. По-лошото е, че те вероятно са десетки пъти по-високи от заплатите на останалите в БНБ, а най-лошото е, че 80-90% от хората в България имат мизерни заплати. Би трябвало не да се намаляват заплатите на УС на БНБ, а да се увеличават, както и да се увеличават заплатите на всички останали.

9

Анонимен

преди 8 години

В бнб е такава бъркотия и мързел че ви е бедна фантазията.Няма кой да свърши за пет пари работа.Пари си дават за работа,а не за длъжност.Независимо дали си мозъчен хирург или мияч на чинии.Там работа не виждам да се върши.

8

Анонимен

преди 8 години

Банковия сектор и IT сектора имат прилични заплати ,въпроса е как останалите сектори да достигнат това ниво , а не как да намалим заплатите на тези два сектора.

7

Анонимен

преди 8 години

За да се иска да се свърши добре една работа, ПЪРВО, трябва да се плати подходящото възнаграждение, а не да се иска работа, а възнаграждение да се обещава да се получи някога в светлото бъдеще, както е през последните 26 години в България. Второ, случаят с банката, чиито инициали не мога да напиша, заради безмислената цензура в днес бг, не е по вина на БНБ, а е дело на мафията, която управлява в България. Разбира се, мафията бързо ни намери изкупителни жертви и народа изпадна в телешки възторг

6

Анонимен

преди 8 години

Не разбирам нашия манталитет, вместо да се стремим към увеличение на заплатите и вдигане на стандартите на държавата и на доходите на народа и съответно вдигане на икономиката .Ние тука обсъждаме дали могат да се намалят заплатите на дадени сектори и лека по лека ще стигнем до темата ама колко е много 420 лева за минимална работна заплата за България.Стандартите на хората трябва да се дигат не на олигархията.