220

:)

преди 7 години

254, боеспособността на всеки мъж от населението е много важна. Тя и доброто въоръжение осигуряват независимостта на една държава. В противен случай влиза чужда армия и държавата пада под робство.

219

иван

преди 8 години

поредната върховна глупост на управляващите, няма вече каво да се краде и измислиха ново нещо от което да се точат пари, и то много. огладнеха генералите и саега искат да се върнат казармата. Сега вече и останалите млади хора в България ще избягат.

218

Анонимен

преди 8 години

До koprioНе, не искаме!!! И не виждам причина някой да ни нарежда! Не всеки е роден за войник, затова се прави професионална армия.

217

Анонимен

преди 8 години

Аз пък съм твърдо против някой *** да се разпорежда с живота на децата ми! Още при соца децата на "другарите" се скатаваха, сега няма да е по-различно, само обикновените хорица, дето нямат пари да си "откупят" детето, ще го пратят да става слуга на безумни политици.

216

Юлиян Николов

преди 8 години

Аз съм твърдо зад идеята за връщане на наборната служба. Защитата на Родината е дълг и привилегия на всеки български гражданин. Ако сами не се защитаваме никой няма да го стори.Трябва да разчитаме първо и най-много на себе си. Левски го е казал: Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби.

215

vlady

преди 8 години

Защо балъците? Който има желание да служи има възможност при това с прилична заплата, трудов стаж I категория, работно време и т.н. Наборната служба е вид робство - нямаш на практика лично време, не можеш да излезеш от поделението, ядат се помии, през тоталитарно време са носели първобитни въшкарници, човек е постоянно зает с простотии. Дори престъпниците в общежитията открит тип имаха повече права и по-малко задължения от наборните войници.

214

Фалконети

преди 8 години

Трябва и жените ни да ходят казарма така както правят жените в най-богатата европейска държава Норвегия а също и в Израел.

213

Фалконети

преди 8 години

Казармата трябва да е 7 години като в Австро-Унгария навремето. Така както са ходили задължително в казарма австрийци, чехи, унгарци, словаци и части от югославия по 7 години и след това са се връщали хора, научени на ред и дисциплина. И при нас трябва да го има това поне 50 години за да придобием основни навици на ред и дисциплина. Иначе си оставаме диви балканци.

212

ДА

преди 8 години

Задължителна казарма: 100% и единствено решение за поочовечаване на мамините синчета от чалга поколението, нароили се през последните 20 години, дето за *** за зеле не стават!!!

211

аз

преди 8 години

Всички имаме задължения към обществото и държавата,независимо дали им харесва или не.Не може за едни да има,а за други да няма-нали сме равни.Ако се наложи мобилизация,кой ще отиде-тия каито са отслужили ли само.Айде стегнете се и си спомнете,че през по-голямата част от времето си човечеството е воювало-сега с нищо не е по-различно.А че растат такива лигльовци,дето и едно дете не могат да отгледат е безспорно-това всеки го вижда.Не забравяйте и че като сте силния пол,вие носите отговорността

210

тончо

преди 8 години

Казармата трябва да е задължителна за всеки младеж минимум 6 месеца. Това ще ги подготви за живота. За жените не съм убеден че е добра идея, мкар че навремето и те са хидели по месец.

209

Анонимен

преди 8 години

Тази статия е ***...

208

Анонимен

преди 8 години

282А не трябва да е нелегален. Всеки човек трябва да има право да притежава.

207

Анонимен

преди 8 години

Аз си имам нелегален калашник и никакви казарми и дивотии не са ми нужни. Ако се наложи мога да се защитя и то доста успешно.

206

Анонимен

преди 8 години

285 не съм анонимен , аз съм В . Натовски и съм служил 2 год . Нашата младеж трябва да има военна подготовка , макар и минимална . Да се научат на ред и дисциплина , а не да се избиват по пътищата и по заведения !

205

Анонимен

преди 8 години

Все по-малко хора се хващат на еврейските лъжи!

204

Анонимен

преди 8 години

Не дай си боже да дойдат тези с *** , Кузманчо друга песен ще запее ! Като опре ножа до кокала ще разбере има ли държава и как и с какво ще я защитава !

203

д-р Георгиева

преди 8 години

Че искат и за жените да въведат. То и без това нямаме условия да раждаме деца, поне да свършим нещо полезно.:-)

202

Горски

преди 8 години

Руснаците сбъркаха много като позволиха да се разгради СССР!Съюзът беше с около 280 млн. население и с 1/3 по-голяма територия. Не стига че им намаля населението с 140 млн., но и раздадоха с широка ръка територии на новообразувани държави, някои от които никога или само за кратко са съществували. От "благодарност" те сега хулят великата руска държава вместо да са благодарни, че ги е спасила от иго. Например, Грузия се поканва в царска Русия, за да бъде защитена от турско поробване. Украйна ...

201

Анонимен

преди 8 години

ne me zanimavaite s gluposti