13

Анонимен

преди 8 години

То ако проблемът се решаваше с една розова фланелка...

12

Анонимен

преди 8 години

"Веднага се сещам за едно дето"Усещам, че злобееш срещу Гери-Никол. Ами тя си има богати родители, които сами са си преценили как да я възпитават. Не я познавам и не се интересувам от личния и живот, но предполагам, че живее добре.Имах една колежка, на която децата и бяха станали 1-ви курс студенти и всеки ден звъняха по телефона на майка си, за да я питат как да се облекат. И какво да ядат днес.Твоите деца е силно възможно да станат същите шарани, ако не ги оставиш да се оправят сами.

11

Анонимен

преди 8 години

"Ха ха ха! Смея се с глас! :))))))))))))))))"Браво! Хубаво е, че се смееш. Вероятно не си съгласен, че децата не трябва да са расли в саксия. Вероятно смяташ, че детето трябва да се превръща в социопат и да не познава света в който живее. Ако така възпитаваш детето си, след време няма да знае как да си пусне компютъра и как да работи с него. Дори е силно вероятно да изпитва страх от всяка технологична новост, да изпитва притеснение от това. И да се озлоби, че тъпичките могат, а то не може.

10

Глава 1-ва

преди 8 години

"детето си и телевизията е сведена до минимум, таблет няма, интернет няма, компютър няма."Пагубно е за детето да бъде ограничавано от каквото и да било. И живота на улицата учи, играта дава социални умения, способности за интеграция в екипи, в колективи. Ако детето се изолира съвсем от другите "гаменчета", то тогава няма да придобие способностите да ги различава и да се брани от лоши хора. А без способности да работиш с нови технологии, днес си никой - компютър и интернет - за тях става дума.

9

еделвайс

преди 8 години

Ето ви един пример от световен мащаб: Цяла година електроенергия бива разхищавана по какъв ли не начин. Определена е обаче ЕДНА вечер- символ за пестене на ел.енергия чрез гасене на осветлението за известно време. Според мен - пълно недоразумение. Та и с розовата блузка е същото - ефект нула. Колко други неща провокират насилие, не се наемам да изброявам, а и всички ги знаете. Насилие у нас не е имало винаги. Да се уточни от кога и как е започнало, и мерките да започнат от там. Така мисля аз.

8

Анонимен

преди 8 години

Защо пък трябва да се обличам в скапани цветове, за да показвам, че съм против насилието? Не може ли всички да са облечени в зелено, например? Какви са тези смотани неща?

7

Без хленчене

преди 8 години

Що се отнася до агресия чрез удряне и други физически посегателства, ако учители и охранители не могат да гарантират нито неприкосновеност на по-кротките и възпитани деца, нито налагането на адекватни наказания, тогава, БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ, изходът е само един - як бой до по-си-ра-не, та наглият ко*пел*дак да се научи друг път да не посяга. Всяко по-здраво момче трябва да умее да се бие - животът е такъв. Ако пък тормозеното е физически по-слабо, някой друг да пребие побойника!

6

Без сълзливо розово

преди 8 години

Вместо да давате пари за смешни демонстрации, научете децата си как да реагират именно на допълнителните видове тормоз - психически и вербален, а също и такъв, който се осъществява чрез интриги. Това се практикува не само в училище - през целия живот ще се срещат с хора, които ще ги обиждат, притесняват или ощетяват чрез ловки интриги. Много е важно още в училище да си изградиш работещи стратегии за защита срещу такива хора.

5

Пешо

преди 8 години

Символиката е важно нещо.Но истинската борба с агресията не се води така.За да не е агрсивен, човек трябва да се занимава с нещо пълноценно. Ако седиш 35 часа в училище и по независещи от теб или родителите ти обстоятелства (те не издават учбници и програми) те насилват психически учителите ти с неподходящ материал, то със сигурност ще станеш по-агресивен и тази агресия ще занесеш в семейството си,а не обратното.Така училището влияе на семейството. Все пак децата ЖИВЕЯТ през деня в училище..

4

Уникални глупости

преди 8 години

Огромни глупости! Агресията се оправя само с ДИСЦИПЛИНА. Трябва да се върне старата система на обучение, която не позволяваше на децата да вършат идиотщини безнаказано. А ТВУ-тата са повече от задължителни, както и държавата да задължи всички да пращат децата на училище.

3

Анонимен

преди 8 години

И като се облекат в розово, та какво? Решението е просто - провинилите се полагат обществено полезен труд, засилват се правомощията на учителите да раздават наказания, а насилниците - публично получават сходно унижение, като това, което са нанесли! Когато попаднеш от другата страна на шута, тогава осъзнаваш какво причинява на "жертвата" ти.

2

Анонимен

преди 8 години

Възмездието рано или късно идва.. На кой детето му умира при нещастен случай.. На кой майка му или баща му, заболяват.... Важното е едно времешните агресори да са живи и здрави за да гледат как любимите им хора около тях умират при нещастни обстоятелства хахахха...

1

GB

преди 8 години

Розовото при мен предизвиква агресия.