12

Джони

преди 8 години

Гарабед не разтягай локуми ами кажи какъв ще е този план за растеж който ще оправдае изплащането на лихви?

11

Анонимен

преди 8 години

За това ли бяха димките с метлите и куршумите, защото Тиквата се готви да изтегли и присвои още 6 млрд нов заем ?

10

Анонимен

преди 8 години

И тоя е от "братята"...

9

123

преди 8 години

Аз съм простичък, но заемът ще работи за нас само ако държавата вложи парите в строеж на заводи и започне производство, което да бъде продадено зад граница а не за рефинансиране на стари дългове, взети от боко за разплащане с клиентите на ктб, пари от която откраднаха именно политиците ни. Бог да ни е на помощ и не забравяите коолко *** бокича за 1млр. Заем от орешака.

8

Тео

преди 8 години

Скачахте ли, скачахте ли ... умни и красиви за един милиард евро. Сега се оказва, че от дълга 8 милиарда 2 милиарда не знаят как да ги изхарчат. Скачайте, ама щото сте умни и красиви и за това и Вие ще го плащате тоя дълг. Тия 20-30 лева, дето ви ги даваха на ден ще ви излязат през носа. Защото, млади ми деца, заради тях няма да получавате достойни майчински, ще ви осигуряват на минималния праг и ще ви тъпчат. Ама на вас ще ви е гот, защото сте умни и красиви!

7

Анонимен

преди 8 години

не съм виждал длъжник да живее по-добре като тегли кредити,напротив свива се защото освен обичайните разходи трябва и да връща,разбира се при търговията може да се получи печалба чрез инвестиция но тя зависи от продаваемостта на продукта а държавата ни не произвежда нищо,мисля че ще се получи като в ктб - ще връщаме нещо откраднато от друг

6

Анонимен

преди 8 години

Това да го разправя на Гърция, че наскор им предлагаха да продават острови. Ние какво ще продаваме после да изплатим дълговете? На по *** цървилите ли?

5

Анонимен

преди 8 години

Така де обяснете как ще се изхарчат тези пари за икономическия растеж и нещата са наред.Ама дали тези пари не отиват да направи икономически растеж на опредени личности.А това че държавните книжа имат подобаваща лихва и се съревновават да ви дадат този заем е ясно нали от това се печели добре.

4

и как

преди 8 години

държавата която няма средства за производство и НЕ може да инвестира тези пари в производство ще съумее с заема да повиши заетостта,производството и растежа ???

3

Анонимен

преди 8 години

Заемите които вземат гепаджийте в никакъв случай не са оправдани защото се прахосват.Ако беше вярно което пише в статията защо гърците след толкова години разтеж се сдухаха?

2

Анонимен

преди 8 години

БРАВО МОМЦИ,ТАКА ТРЯБВА ДОКАТО НЕ НИ ЗАЛИЧИТЕ ТОВА Е ТАЙНАТА НА УСПЕХА.

1

Хммм

преди 8 години

"На макроикономическо ниво дългът задължително трябва да води до по-висок икономически растеж."------------------------------------А бе аз не съм икономист. Лаик съм. Ама ми се струва, че не е съвсем задължително.