7

Даскалица

преди 8 години

Жалко наистина за децата, че се налага да опознават драмите на живота толкова рано. Сигурно е голяма трагедия да се бодат по няколко пъти на ден за кръвна захар, а после и за инсулин - ужасно е да си го представя дори. А това, че те са здрави деца съм абсолютно съгласна- наистина диабета е липса на хормона инсулин. те трябва да се социализират изцяло, не бива да се гледа на тях като различни. Подкрепям инициативата сестрите и педагозите да бъдат обучени за работа с инсулиновите продукти.

6

Анонимен

преди 8 години

ДА УТОЧНИМ ДИАБЕТА БОЛЕСТ ЛИ Е, ИЛИ СЪСТОЯНИЕ?! аКО Е ДО ЛИПСАТА НА ТОВА ЕДНО "ХОРМОНЧЕ", НЕКА РОДИТЕЛИТЕ СТАНАТ ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ И ВЛИЗАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА С ДЕЦАТА СИ, НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ДА ЛИШАВАТ ДЕЦАТА СИ ОТ НОРМАЛНА СОЦИАЛИЗАЦИЯ И ОБРАЗОВАНИЕ, НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ТЕ САМИТЕ ДА ДИСКРИМИНИРАТ ДЕЦАТА СИ ПРИДРУЖАВАЙКИ ГИ ВЪВ ВСИЧКИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ. ЗАЩО ТРЯБВА РОДИТЕЛИТЕ ДА ЛИЦЕМЕРНИЧАТ И ДА ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.

5

еделвайс

преди 8 години

Защо тези деца са болни от диабет?! Защо изобщо децата на България са болни от лоши болести?! Това че уж търсите начини да ги лекувате не ви прави герои. Това, че сте допуснали те да са жестоко болни, ви прави престъпници. ( без извинение).

4

Анонимен

преди 8 години

не

3

ЦК на либерастите

преди 8 години

Нищо , нали бедните и болните плащат ДДС на лекарствата ? Живи и здрави да са ,Баце чака на тях доходи за да хрантутим чиновниците и фармацевтичните социопати!

2

700 000 диабетици

преди 8 години

При седем милиона население, в България има най-малко 700 000 диабетици. Много от които дори и не знаят, че са болни.

1

Анонимен

преди 8 години

Те и възрастните са много, ама не се лекуват, щото "не бе, аз нямам проблем със захарта" и така докато не ослепеят или не им отрежат краката. Българския синдром - той доктора не разбира, на мене нищо ми няма.