8

Шаран БГ

преди 8 години

Тия са гении! Въртят, сучат - само да са във властта !И защо, и с какво право, живеещите в, и работещи за ,чужда държава български граждани гласуват за български парламент. Според Конституцията те не плащат данъци на тази държава!! Притежанието на БГ-паспорт не трябва да дава право на глас в чужбина. Там могат и трябва да гласуват само работещите за РБ и плащащи на РБ данъци и осигуровки !! НЕДЕЙТЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ ДЕБЕЛОСЕРЦИ !ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ Е --НЕВАЛИДНА БЮЛЕТИНА !!

7

атанас

преди 8 години

Ами...хубави са предложенията, не може да се каже на черното-бяло. Друг е въпросът колко от тях ще влязат в употреба. Повечето партии не ги устройват подобни правила - едните ще имат трудности да мобилизират неграмотния платен вот, а другите да си вкарват "своите хора" в парламента (ако има промени в преференциалния вот)

6

svetlio

преди 8 години

Ей за т'ва малко по малко се ориентирах към Реформаторите!С този ход чернокраките няма да могат да гласуват толкова лесно,защото те цифрите ги знаят,от парите де,не от друго.Здравната реформа и там им затягат кранчето.Алтернативата Б Б-БСП е ясна...

5

Prost

преди 8 години

Направо да го направят на английски. Така хем ще се елиминира необразования гласоподавател, хем твърдия електорат на БСП и ДПС ще бъде дезориентиран.

4

Анонимен

преди 8 години

Реформата на "реформаторите" опира до това как да бъдат избрани.

3

Анонимен

преди 8 години

Файда.. Те като се наредат същите грозници алчни кой да си избере човек?

2

Румбо

преди 8 години

Отдавна се подхвърля идеята да се премахнат номерата на партиите в бюлетината!Който не може да чете-да му мисли!Нещо като образователен ценз.То най-добре директни ограничения,ама от ЕС няма да дадат....

1

Анонимен

преди 8 години

Като се сменят креватите (начина на гласуване), нищо няма да се подобри в работата на публ. дом.Не знам защо толкова много ни отвличат вниманието с толкова несъществени неща, като как да с гласува.