29

за правила

преди 8 години

За рестарт на системата са крайно необходими строги правила- в Холандия ,където населението е най- удовлетворено от мед.помощ Джипито е на вратата на здравеопазването.Пълен стойностен преглед ,изясняване на проблемите и насочване към тесен специалист ,ако това е необходимо!Хаоса идва от немотивирани искания и за консултации и за излишни изследвания.Изисквания от специалиста към Джипито ,което само по себе си е незаконосъобразно.

28

продължение

преди 8 години

Промяната от 2000 г е в две посоки : 1. даде се правото на Негово Величество Пациента да има личен избор !и2.беше съкращение - издръжката на предишните поликлиники се прехвърли върху личните лекари,които са сегашните наематели ......да мизерното заплащане от 0.75 ст на всеки записал се пациент за един месец към 2000г .Сега сумата е удвоена и е 1.37 ст .

27

внушения

преди 8 години

1. Лекарите Не са търговци , а отчитат приходно - разходно счетоводство по търговския закон2.Връщането към същинската лекарска професия един Лекар да е способен да прегледа всецяло пациента е в основата на реформата от 2000 г Това не разбраха медиите когато разтръбиха ,че БГ пациенат остава без дпециалбизирана лекарска помощ3. Предишните участъкови терапевти и педиатри и тези от тях ,които имаха Куража да излязат и да бъдат избиране от пациентитеПромяната е ,че се даде правото на избор НВ

26

Анонимен

преди 8 години

ОТВОРЕТЕ БЪЛГАРСКИ СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ ЗА ДА ВИДИТЕ КАК НАРАСТВАТ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ. ДАЛИ ЩЕ ОТВОРИШ ИГРАЛНО КАЗИНО ИЛИ ЧАСТНА БОЛНИЦА Е СЪЩОТО- ПЕЧАЛБА ЩЕ ИМА. СЛЕД КАТО ИМА ТАКЪВ ВОЙ- МОСКОВ ВЪРВИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. ОТ ГОДИНИ ЕДИНИЦИ ДОКТОРИ СА ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ, А ОТДЕЛЕНИЯТА В КОИТО РАБОТЯТ СА ПОТЪНАЛИ В МИЗЕРИЯ- Е КАК ТАКА СЕ СЛУЧВА.

25

Анонимен

преди 8 години

За паспорта отпечатваме показалеца, за Москов - палеца, вероятно за Кунева - средния.... И като свършим пръстите на ръцете, с крака ли ще се подписваме?

24

Анонимен

преди 8 години

Явно, да. Защото държавните са мизерия.

23

Анонимен

преди 8 години

Снимката от някоя частна болница ли е?

22

Анонимен

преди 8 години

Закривайте здравната каса от нея смисъл няма, даваме едни пари да ни водят на отчет тия лекари ли са или счетоводители. Разболяваш се отиваш на лекар плащаш си и се лекуваш, какви са тия лични лекари тоъ дорде ми напише направление и чакаме на по 5 опашки при личния при специалиста при не знам си кой и ще пукнем и за тая глупост и чакане трябва да си плащаме, айде баста.

21

Анонимен

преди 8 години

А моделът естествено е цветя и рози. Проблемите си ги и имаше преди Москов.

20

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 18Най-голямата глупост в т.нар. здравна реформа още от Костов-о време беше и е превръщането на лекарите в търговци. Докато лекарите са търговци на първо място, не може да говорим за здравеопазване.

19

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 3Не е слабоумен. Далавераджия е. Ние сме слабоумните щом търпим подобен *** да седи в министерско кресло.

18

Алов

преди 8 години

Този папа от червената хранилка. И се дави с рубли

17

Анонимен

преди 8 години

Само личностно здравно осигуряване ще ни оправи.

16

Анонимен

преди 8 години

Трябва да се премахнат тези общопрактикуващи лекари. Накой да е виждал те да издават касови бележки за платена такса при положение, че те се водят ЕТ????? Системата е тотално сбъркана още когато ги направиха.

15

opps

преди 8 години

Здравноосигурителния модел в този си вид е несъвместим със здравеопазването....Трябва да е с ИНДИВИДУАРНИ ПАРТИДИ или ЗАСТРАХОВКА/лична/ стига сме давали пари на разни крадци от министерства и каси... Трябва референдум и за съдебната власт и здравеопазването/3 в 1/

14

Цветанка

преди 8 години

Преди 1990г.нямаше"каси" нямаше и други глупости,нямаше и хаос!!!

13

Анонимен

преди 8 години

Докато не остойностите лекарския труд - хубаво няма да има!Продължавайте да се ебавате с лекарите - ще видите докъде ще стигнат нещата!

12

стоянчо

преди 8 години

Всеки дръзнал да се противи на статуквото на тази система е лош, така ли? Това май сме го виждали и на друго място (например в праосъдието). Да продължава - така или иначе като пациенти имаме малко да губим - и без това никой не се интересува от нас. Иначе казано: както е в рекламата "Дал Бог живот и здраве".

11

ДА

преди 8 години

Абе,какво електронно досие,кви 5 лева!?Взех си ПИН за достъп до електронното досие и изпаднах в тих ужас!!Всеки лекар ми е писал какви ли не болести и ми е изписвал каквито си иска лекарства,за да точи касата!Това как мислите,че ще се отрази в "новото" ми досие!?Цялата система е първоначално сбъркана!За "добър ден" всеки лекар ти иска пари,като на пазара!Цели 42 години внасям осигуровки и накрая-нито пенсия дочакваш,нито здравно обслужване!НЕМА такава държава.Ние сме си виновни!!

10

Анонимен

преди 8 години

Защо всички ни занимават с тези пръстови отпечатъци ,това което като гражданин ме интересува е като пациент ще получавам ли качествено обслужване или не . Защото има чувството в момента ,че се оставят пациентите на произвола.Дори и да умират на системата е неадекватна.Работата им е да спасяват човешки животи и да предотвратяват в зародиш повечето заболявания а никой не го интересува разните пръстови отпечатани.Това е система за здравеопазване а те ни занимават с отпечатъци.