85

F-16

преди 8 години

Ще умрете от глад. Коментирате за Турция. Вие живеете в клавиатуристан.

84

F-16

преди 8 години

До BarniКойто обявя автономия виждаме резултата. Турция да не е България...

83

АTAKICT

преди 8 години

До АнонименДА МИНАТ И ПРЕЗ БЬЛГАРИЯ

82

Анонимен

преди 8 години

Участието на турците в сирийския конфликт вече е абсолютно нежелано. Просто ги извадиха като фактор и на суша и по въздуха. Или Ердоган си отива с неговата безумна политика на неоосманизъм и претенции за държава лидер на ислямския свят, или турците тепърва ще си патят от отмъщението на кюрдите. Икономическите загуби и последиците от тях тепърва ще се усетят.

81

Наблюдател

преди 8 години

Путин, който ясно показа кой "кара влака" в Сирия, ще си постигне целите - ще натрие носа на Ердоган като му забие дебел трън в продължението на гърба с независим Кюрдистан (между Турция и Сирия) верен до гроб на освободителя Путин, ще си бетонира позициите в Сирия с още няколко бази при другия верен до гроб "товарищ" Башар Асад и като се прибавят прекрасните му отношения с Иран ... за САЩ и ЕС ще остане пясъка от пустините на Близкия Изток. За тая работа си трябват топки, а ЕС и САЩ ги нямат.

80

Анонимен

преди 8 години

Руснаците си гледат имперския интерес в Сирия и като нищо ще освободят Кюрдите от турско робство.

79

Интереси 3

преди 8 години

"Лошият Ердоган", който плаши да отприщи потока от бежанци към нашата граница, може да се окаже за нас "златен", защото тогава ЕС ще е принуден да похарчи милиарди за контрол на нашата граница - същите тези милиарди които с които сега се облажва Турция при това без да си дава много зор да задържа бежанския поток. Ако сме добри играчи, можем да си изиграем много добре картите. България винаги е била най-добре, когато великите сили са си противостоели най-много.

78

Интереси 2

преди 8 години

Блокадата на гръцките фермери е лошо нещо в близък план, но в по-далечен може да доведе до изваждане на Гърция от Шенген, което си е "щастливо развитие" за нас. Капиталите и инвестициите, а и част от туристическия поток ще се насочат към България, колкото и калпава и корумпирана да е системата у нас.

77

Интереси 1

преди 8 години

В тази ситуация единственото което следва да ни вълнува е българският интерес, а той е повече от ясен. От лошите отношения между Русия и Турция ще има полза нашия туризъм, така, че нека да са лоши. Колкото повече си мълчим и си натискаме парцалите по този конфликт, толкова по-добре за нас защото Турция е важен съсед, а Русия е важен доставчик на стратегически суровини. За последните 200 години те са водили десетки войни ... имат опит, а историята винаги се повтаря макар и в друго измерение.

76

Фактите

преди 8 години

Сценарият който се развива е просто прекрасен за търговците на оръжия. Всеки е срещу всеки - кюрди срещу ИД, Турция срещу кюрди, сирийска опозиция срещу Асад, Асад заедно с кюрдите срещу ИД и Ал-Нусра, Саудитска Арабия срещу Асад, ЕС и САЩ в положение "шпагат" между Русия, Асад, Турция и ИД. Колко ли щестливо потриват ръце всички които продават оръжие ... на всички.

75

Анонимен

преди 8 години

До ТУРСКИМечти Мечти

74

131

преди 8 години

До 132Всъщност, аз съм привърженик на Запада, дори ненавиждам комунизма. Ако трябва обаче да избирам на кого да симпатизирам в един руско-турски конфликт, веднага избирам Русия, защото ни е освободила от османско робство. По същата причина(османското робство) и турците ме отвращават.Християнството обаче си е християнство и няма нищо общо с политиката. Това е нашата религия.П.с. Сега ако се чудиш "как тъй, уж привърженик на Запада, пък и на Русия". Спри да се чудиш, просто ти липсва интелект

73

П.Петров

преди 8 години

До ТУРСКИЗапомни ми думите, Ердоган ще докара много беди на Турция и турците и това започна с подкрепата му за Даеш, за да се справят те с кюрдите. Но докато кюрдите са само срещу Турция и Даеш, Даеш са срещу всички и съответно всички са срещу Даеш, а от там и срещу Турция. Освен това в Кремъл са много злопаметни. Намеса на Турция в Сирия ще е пагубно, а атентатите няма да са по два месечно, а дневно.

72

Анонимен

преди 8 години

Любопитен съм, кои са хората сложили цели четири минуса под коментара "Да живее християнството"!

71

ТУРСКИ

преди 8 години

ТУРЦИТЕ СЪОБЩИХА, ЧЕ ВЕЧЕСА ИЗСТРЕЛВАЛИ И РАКЕТИ ПО КЮРДСКИТЕ ТЕРОРИСТИ В СИРОЯ :))))ВЕЧЕ ВСИКО Е РЕШЕНО, ОБАМА И ПЮТИН СЕ ВИДЯХА, РУСИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ СЪЩО,И СЕ РАЗБРАХА, НО ТОВА СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ НЕ ГО ЗНАЯТ СИГУРНО, А ЕСАД РЕВЕ ЧЕ ИСКА ЦЯЛА СИРИЯ :)))))))ОЧАКВАЙТЕ ТУРЦИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ ДА НАПАДНАТ ИД , И ДА СМЕНЯТ РЕЖИМА НА ИД :)))ВСЕКИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ТАМ КЪДЕТО СИ Е, НИКОЙ НЯМА ДА ПИПА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ,САМО ЩЕ РАЗТУРЯТ ИД И ЩЕ ОБЯВЯТ ДЕМОКРАТИЧНА СИРИЯ С 3 ИЛИ 4 АВТОНОМНИ ЗОНИ :)

70

м..да

преди 8 години

Вашингтон се почесва по главата-прекалено сложно е за тях.Турция се е рзапищовила, но и те не могат да предвидят последствията. Путин гледа да не се набутва прекалено много в конфликта-колкото по малко средства,хора и ресурси-толкова по-добре. Асад ще воюва-няма друг изход. Другите играчи също изчакват за да се намесят в решителния момент. Извод-конфликта ще се проточи незнайно до кога, както и не е ясно развитието му

69

Анонимен

преди 8 години

Два месеца слушаме за,,великата турска мощ" и два месеца нищо.Единствено стана ясно,че интересите на Турция се препокриват с тези на ИД.

68

констатирам

преди 8 години

Не знам ,кой диктува и кой не,но знам,че кюрдите печелят град след град,Ердоган звучно точи ятагана и се заканва,но на този етап е само със заканите.

67

Анонимен

преди 8 години

Кюрдите диктуват само в розовите русофилски сънища.

66

papi

преди 8 години

Tръмп печели изборите и Ердоган пада от власт и всичко ще се оправи.