11

граматик

преди 8 години

До з н а й к оЗНАЙКО, ПИШЕ СЕ "НЯМА ОТ КОГО ДА СЕ НАУЧИШ". Стига с тия диалекти.

10

бирата

преди 8 години

До Кирил Софийски кирчо, милиониш тонове ечемик се използа за произвадство на бира, а тя не е за конете.

9

123

преди 8 години

то и едно време казваха -евтин на брашното скъп на триците, и ги даваха на прасетата.Но се оказа,че е вярно и сега триците са си по-скъпи от брашното и черния хляб по-скъп от белия, а хляба само от трици най-скъп

8

Кирил Софийски

преди 8 години

Малко уточнение ! Полезен е само ,че не за хората а за конете ! Познат е от векове и винаги се е ползвал като храна за коне ! Даже и при бедствие обсади и войни не се е ползвал като храна от хората ! Да им е сладко на *** *** /крави / писали горнното !

7

концентрат-здраве

преди 8 години

12 кг. ечемик се кисне във вода 12 часа. После се растила върху полиетилен и отгоре се завива пак с полиетилен и 3 дена се пръска с метла с вода за да не исъхне и да покълне. Кълновете трябва да са колкото ечемиченото зърно.Слагат се в 100л. бидон. 15 кг. захар се разбива с топла вода като захаромера не трябва да показва повече от 20 процента захарност. Залива се ечимика слагат се 8 пакетчета лимонена киселина и 400гр. хлебна мая. Ферментира 25 до 30 дни.Дестилира се само! водата от ечемика, а ечемика може отново да се използва и втори път.

6

добр ден бабо Дуцке

преди 8 години

Пак окрихме топлата вода !

5

Стан

преди 8 години

Няма "супер" храни. Има просто - полезни, вредни. Чиа/Киноа са толкова "супер", колкото и боба, а прехваленото годжи бери има същите свойства като обикновената шипка. "супер" се слага на храни, за да могат разни "вегани" и парвенюта да си дават парите за глупости на силно завишени пари.

4

з н а й к о

преди 8 години

Печелиш лисицо, пак ме излъга."Нема от кой да се научиш"...

3

Анонимен

преди 8 години

Нашия БАН това го е открил много преди шведските учени, затова сме изобретили студената ечемичена супа Загорка, която е много полезна сутрин при махморлук и по всяко време на деня

2

zombayo

преди 8 години

Нова супер течност - ВОДА! Човек ако пие по 2 литра на ден може да доживее до 100! Дайте ми нобелова награда!

1

Eii mnogo"znaik

преди 8 години

Birata se pravi ot boda, hmel i malc ( koito se pravi ot echemik ). hubav den na vsichki :)