До Кирил Софийски кирчо, милиониш тонове ечемик се използа за произвадство на бира, а тя не е за конете.
то и едно време казваха -евтин на брашното скъп на триците, и ги даваха на прасетата.Но се оказа,че е вярно и сега триците са си по-скъпи от брашното и черния хляб по-скъп от белия, а хляба само от трици най-скъп
Малко уточнение ! Полезен е само ,че не за хората а за конете ! Познат е от векове и винаги се е ползвал като храна за коне ! Даже и при бедствие обсади и войни не се е ползвал като храна от хората ! Да им е сладко на *** *** /крави / писали горнното !
12 кг. ечемик се кисне във вода 12 часа. После се растила върху полиетилен и отгоре се завива пак с полиетилен и 3 дена се пръска с метла с вода за да не исъхне и да покълне. Кълновете трябва да са колкото ечемиченото зърно.Слагат се в 100л. бидон. 15 кг. захар се разбива с топла вода като захаромера не трябва да показва повече от 20 процента захарност. Залива се ечимика слагат се 8 пакетчета лимонена киселина и 400гр. хлебна мая. Ферментира 25 до 30 дни.Дестилира се само! водата от ечемика, а ечемика може отново да се използва и втори път.
Няма "супер" храни. Има просто - полезни, вредни. Чиа/Киноа са толкова "супер", колкото и боба, а прехваленото годжи бери има същите свойства като обикновената шипка. "супер" се слага на храни, за да могат разни "вегани" и парвенюта да си дават парите за глупости на силно завишени пари.
Нашия БАН това го е открил много преди шведските учени, затова сме изобретили студената ечемичена супа Загорка, която е много полезна сутрин при махморлук и по всяко време на деня
Нова супер течност - ВОДА! Човек ако пие по 2 литра на ден може да доживее до 100! Дайте ми нобелова награда!
Новата суперхрана - ечемикът