26

Анонимен

преди 8 години

За мен на 14февтуари няма празник.

25

Kiril

преди 8 години

Защо празнуваме Коледа на 24 декември, а Трифон Зарезан на 14 февруари??

24

дядо ви

преди 8 години

Уважете българската традиция и нейния чуден резултата - виното, така ще дойде и любовта !!

23

Анонимен

преди 8 години

Всеки да си празнува това което иска :)

22

Ивайлов-град

преди 8 години

А у наше село -Ивайлов"град", де, имаме четворен избор - Общинският ни "мозъчен тръст" реши точно днес да бъде и праник на "града" ни . Набързо яхнаха празника на Трифон Зарезан , защото друг ден едва ли ще могат да съберат толкова хора да им слушаг нарцистичните речи и гледат панаирджийските изпълнения .

21

виното

преди 8 години

Няма такъв български празник св. Валентин това е измислица Не е необходимо да се рекламира и да се отбелязва в календара който иска да си го чества този празник е на американците за нас е глупост

20

Katrin

преди 8 години

Едно време хората са се молели да божества,мумии,глинени статуи, сега вярват на икони,папи,попове,кръстове,почитат религии и празнуват измислени празници, а ни спохождат беди и нещастия. Животът ни върви към лошо. Някой замислял ли се е защо е така? Някой задавал ли си е въпроса за страдаме? Запомнете едно, докато не признаем и не се поклоним на Единственият Бог, Нашият Създател, ще се въртим в един омагьосан кръг, ни партии, ни религии ще помогнат.

19

Мирослав

преди 8 години

Айде Честит Трифон Зарезан! Нека днес да подрежем лозята (който има) или просто така заради обичая. Аз лично ще подрежда асмалъка колкото за обичая и нека се повеселим по като български с домашно вино, хубави мезета, хубава българска музика (без чалги и простотии), пукащи дърва в камината и добри приятели! Стига вече с тези вносни "маркови" алкохоли, сьомга, суши и нз си кво! Някой хора големи "европейци" станаха, ама само за изгъзицата... Наздраве с чаша домашно червено вино и ***. Канарите!

18

Анонимен

преди 8 години

Александър Попов , умишлено ли не споменаваш , че Св. Валентин е католически , а не наш , православен празник ?!?! Така утре можеш да ни предложиш и Рамазан Байрам да празнуваме !

17

Анонимен

преди 8 години

До 7909Идеята Трифон Зарезан да се празнува днес, НЕ е защото църквата така е казала... Църквата е отбелязвала празника на св. Трифон на този ден, за да се опита да заличи по-стария "езически" празник на Дионисий, свързан с лозарството, виното и началото на стопанския цикъл. И понеже не може да го заличи, го присвоява като просто сменя името от Дионисии, на св. Трифон. За хората си остава старата дата, защото именно те знаят връзката между датата и смисъла на пазнуванто.

16

7909

преди 8 години

До SharkДаже един, Трифон Зарезан мина на 01.02, но не пречи да се повтори за по-сигурно :)

15

тцЪ

преди 8 години

Честит Трифона Зарезан! Наздраве и весело празнуване!

14

Марияна

преди 8 години

АЗ НЕ СЪМ КАТОЛИЧКА, ЧЕ ДА ПРАЗНУВАМ СВ.ВАЛЕНТИН. А ВИЕ?

13

Анонимен

преди 8 години

Ама мола ви сЪ,днес е Лойко Борезан,как така отебавате Премиерина!?

12

Българин от Германия

преди 8 години

БРАВО на БЪЛГАРИТЕ по-долу ! Св. Валентин е изкуствен, внесен празник и тук в Германия,отговарящ на отвъдокеанската и еврогейската доктрини.Моето сенейство и Българските ни Приятели тук в нашия град, ще се почерпим довечера с БЪЛГАРСКИ МАВРУД в един хубав Български ресторант.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

11

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Днес е Трифон Зарезан !Не съм чак толкова набожен, за да чествам Успението.Не съм промит мозък, за да празнувам чужди католически празници като някой си Св. Валентин ...

10

Shark

преди 8 години

Празниците са два, не са три. Валентин не е наш празник, не ни го натрисайте така арогантно.

9

Анонимен

преди 8 години

Само 2-та празника са Български!

8

Тинев

преди 8 години

Аз съм БЪЛГАРИН.И празнувам ТРИФОН ЗАРЕЗАН. / този зарезан на 14.02, а не попската измишльотина на 1.02. /.А тия американски изг-зици, като валентинки и други тъпотии, да си почитат те.Н А З Д Р А В Е !

7

Анонимен

преди 8 години

Св. Валентин от кога е празни само да попитам? От както приехме евро атлантическите ценности ли? Та това нито е български, нито е православен празник! Католиците да си го празнуват, а не да ни го натрисат на нас! Ние си празнуваме свети Трифон! Стига лиготни и евроГeйски изпълнения!