21

dn13

преди 8 години

До АнонименТози "цитат" отдавна се установи, че е фалшив.

20

Ученик

преди 8 години

Браво на човека., ама за меене Физиката и химията са едно и също нещо само че в различни кабинетии

19

Анонимен

преди 8 години

"Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България."

18

dn13

преди 8 години

До ФутурологТова за "двойкаджията" е доста популярен мит сред простите хорица. Един вид и те ако не рабират физиката един може да направят нещо значимо. Разбира се, че времето има значение. Но ТО спокойно можеше да закъснее с едно две десетилетия ако не беше Айнщайн.

17

до Тео

преди 8 години

Тео вица за Айнщайн не се отнася до неговата хубава жена а за актрисата Мерилин Монро..Тя е искала да има дете от него.....и е казала тези "крилати фрази"!!

16

Анонимен

преди 8 години

Гравитационни вълни без етер, в който да се разпространяват е като звук в безвъздушно пространство. Видиш ли, вибрирала "тъканта на пространство-времето". Тази "тъкан" си е чисто и просто етера. А вълната в нея е т.нар. де Бройлева вълна, която всяко движещо се с ускорение тяло създава в етера, но и нейното физично съществуване не се приема от физиците.Прочети още на: dnes.bg/mish-mash/2016/02/14/albert-ainshtain-chovekyt-predskazal-gravitacionnite-vylni.292912#comment-newest

15

Tom Jordache

преди 8 години

Първо; товаВторо; онова И трето; ДВЕПМ на всичките.

14

Анонимен

преди 8 години

Четете книгите на Рангел Колесин и блога му за да разберете какво е нередно в Теорията на Относителността, а и доста други неща.

13

dn13

преди 8 години

До Николов, РусеМного разбиращи се пръкнаха и кой от кой по глупав и неинформиран. Първо Айнщайн наистина е предсказал гравитационните вълни още през 1918, второ гравитационите вълни се разпорстраняват със скоростта на светлината и трето теорията на относителността е компрометирана само според малка група ***, но тях никой не ги пита.

12

dn13

преди 8 години

До ЖиборТоя факт е слабо известен защото не е верен. Ама карай да върви.

11

bbb

преди 8 години

До ФутурологНикога Айнщайн не е казавал че не разбира квантовата механика...а е казвал че не пълна а че и липсва връзката със макросвета.Дори Нобеловата му награда е за квантов ефект... вътрешен фотоефект...всеки си мисли че има наградата за Теорията на относителността.Айнщайн винаги е говорил че трябва да се създаде Теория за всичко обединяваща квантовата механика с Теорията на относителността.

10

Дрън дрън

преди 8 години

До ГешевАбе то има и теория за паралелните свелени....а също и за говорещи зеленчуци и т.н. ама нито една не е доказана на практика.

9

bbb

преди 8 години

До Николов, РусеЧе къде си го прочел това!!!!Гравитацията се разпространява със скоростта на светлината...т.е. ако в момента Слънцето изчезне Земята ще продължи по своята орбита още около 8 минути...времето за което светлината стига до нея.

8

Анонимен

преди 8 години

Я ПА ТИ! НАПРАВИ ЕДНА ЕВРЕЙСКА УСЛУГА БЕЗ РЪЦЕ.

7

Умен

преди 8 години

Подлагам на съмнение всички теории на рошавото еврейче. Само *** човек може да приеме за истина тия дивотии и измишльотини. Аман от *** номера.

6

Анонимен

преди 8 години

"Според някои учени обаче всичко това са просто спекулации и трудно може да се докаже каквото и да е връзка между мозъка и гения на великия физик. В крайна сметка мозъкът има различна големина при различните хора."Никакви спекулации не са това, определени части от човешкият мозък, отговарящи за определени умения могат да се развият и да нарастнат в зависимост колко често ги стимулираш и натоварваш.

5

Teo

преди 8 години

Още няколко факта - на финалните изпити е изкарал едвам тройка по физика. И един виц - Айнщайн е имал страшно хубава жена и тя все му е повтаряла - Хайде, Алберт, хайде да си имаме детенце - ще се роди красиво като мен и умно като теб. А Айнщайн и е отговорил - какво правим, ако се роди грозно като мен и глупаво като теб?

4

Додо

преди 8 години

До 5 - Айнщайн е плагиатствал от Поанкре. Т.нар. теория на относителността е писана по поръчка, за да отрече теорията на Нютон за вселенския етер, който е средата за разпространение на всички видове взаимодействия - светлинни, електромагнитни, гравитационни вълни. Тази тема е забранена за изследване, не се финансира, даже някои изобретатели като Тесла, които твърдят че етера съществува, са дискриминирани /лабораторията му е изгорена, патентите и трудовете конфискувани/.

3

Петрофф, но не Ицо

преди 8 години

До Николов, РусеОбясни моля те и парадокса на Витгенщайн, който разбрал това от Мур и го накарал да му повтори цялата си лекция.

2

Жибор

преди 8 години

Един от най-слабо известните факти за него е този,че Айнщайн е откраднал цялата теория на относителността от един френски учен.