49

Анонимен

преди 8 години

Деде, давай дъщеричките тука и се връщай в юесей да крепиш на обама ...рейтинга! Тука я куче жив ще те изяде, я кафеви хора ще те пребият докато си спиш, я банката ще ти ошушка спестяванията.

48

Анонимен

преди 8 години

Ami toi e ot bG balgarin

47

Анонимен

преди 8 години

da ne zabravi da kandidatstva i za novata lichna karta...

46

Поклонник

преди 8 години

"Първа кръв" ще си остане завинаги апотеоз на Холивуд.Такъв филм никога повече няма да излезе под перото на който и да е сценарист, продуцент и режисьор.Можем само да сме благодарни на Морел,Кочев и Слай че го създадоха.Всичко останало е история....''THEY DREW FIRST BLOOD...NOT ME"!

45

Ruski trolove

преди 8 години

pak vilneiat. Choveka iska BG grazdanstvo, tova e novinata. Ne rambo. Ama nali triabva da mrazim America ei...

44

Анонимен

преди 8 години

И тоя се побърка .

43

IT Pro

преди 8 години

Рамбо 1 е филм който не се забравя, и голям филм го направи режисьора, а не актьорския състав (ако това е показателя - лошия шериф е най-силната роля).Уникалната комбинация от малко градче, планински терен и невероятната музика са нещо което не се постига с пари, а с гений. Класическия холивудски екшън би забил Рамбо в Лос Анжелис с поне половин час преследване и блъскане с коли, безцелна стрелба на кило и поне 100-200 убити за гарантиране на "екшън"-а. Рамбо 1 е Филмът, Тед - Режисьорът.

42

Анонимен

преди 8 години

Друго си е Чък Норис - "Изчезнал по време на акция" :) С 15 инчовите шамари.

41

Анонимен

преди 8 години

До 55Още навремето когато гледах Рамбо 3 1990-та бях доста малък за да разбирам понятия като пропаганда, но щом видях Рамбо с полковника изправени срещу руснаците във финалната битка и започнах да се хиля с глас. Танкове, бронетранспортьори, стотина войници, хвликоптер изправени срещу 2 *** човека. Няма такава комична сцена! А бях само 3-ти клас. Даже и детският ми мозък усещаше простотията на американците в тази сцена.

40

Анонимен

преди 8 години

от 52 до 51Един колега по-долу го е казал ясно. Коментарът е под номер 9.

39

от 52

преди 8 години

до 51

38

Анонимен

преди 8 години

До 31А аз се опитвам да ти кажа, че Рамбо не се опитват да го изкарат герой в очите на зрителя, както ти казваш... (беше герой в първа част) във втора и трета част- той сам не иска да се навира в тези шамари, а искат на негов гръб да си прокламират анти руската пропаганда. Затова не съм съгласен с теб- затова, че си мислиш, че в очите на американския зрител Рамбо във Рамбо 2 и 3 е герой. Не смятай янките чак за такива овце. Напротив- и те са като нас и са отвратени от тази пропаганда.

37

Анонимен

преди 8 години

до 49Рамбо беше се отказал от войната още в Рамбо 1, но нали сюжета е извратен- нали руснаците са изверги които мъчат американски военнопленници във виетнамски лагери в Рамбо 2, и са изверги избиващи цели села афганистанци ей тъй за кеф в Рамбо 3...Спомням си и един също гаден антируско пропаганден филм във връзка с Афганистан- разбира се американски. Звярът 1988-***! Хубаво направен филм, но анти руската пропагандата е зловеща и там! Сигурно си го гледал.

36

Анонимен

преди 8 години

от 47И ненавистта на Рамбо към американското правителство в Рамбо 2 същевременно е още по- голяма, спрямо от Рамбо 1. Докато полицай го оставя в дъжда да измине на автостоп разстоянието до своята цел, в Рамбо 2 съгражданите му го обричат на смърт изоставяйки го в ръцете на виетнамците.

35

Анонимен

преди 8 години

до 39Впрочем в Рамбо 2 продължават с правителствената политика спрямо ветераните- оставиха го като куче сред виетнамците на един хълм, вместо да го приберат с хеликоптера! Така както шерифа му каза че на 30 мили има закусвалня от града и го остави на пътя в дъжда в Рамбо 1! Толкова обидно!

34

Анонимен

преди 8 години

С една дума колега: Рамбо беше "употребен" като всеки един войник на американската армия в измислените войни на САЩ. И за разлика от Рамбо, на който не са плащали във Виетнам и са го натири против волята му , сега на наемниците им плащат! Там е разликата.

33

Анонимен

преди 8 години

до 44Пак ти казвам, ако целта на американците в Рамбо 2 е да го направят лично Рамбо герой, нямаше да я има финалната сцена с полковника и диалога между тях. Впрочем в Рамбо 3 уж накрая всички си помислихме, че най-накрая рамбо ще се завърне в Родината си, но той се оказа пак в него район да живее в Рамбо 4. накрая се прибра на края на Рамбо 4 уморен вече...за да умре може би в бащиното си ранчо.

32

Анонимен

преди 8 години

..и ако искаха да го покажат като герой в Рамбо 2 създателите, нямаше да я има финалната сцена с полковника и въпроса от полковника: как ще живееш, Джон? А щеше да се прибере с някой самолет с полковника директно за САЩ както става обикновено в американските филми с американските Heros!

31

Анонимен

преди 8 години

до 39Мне, във втора част и трета част няма как даже и предубедения американски зрител да изкара Рамбо 2 и Рамбо 3 герой, защото това си беше не просто антипропаганда срещу руснаците, а си беше пълна фантасмагория...да излезеш сам да се биеш цяла армия дето се казва... Това е *** на филма. Ти казваш, че идеята е била да направят в тези следващи 2 части Рамбо герой! Напротив- те(създателите на филмите) му сринаха имиджа обличайки го безсмъртни одежди. И ако беше герой в очите на американския.

30

Щиглиц

преди 8 години

с други думи на тоя джобните му пари са повече от колкото целият годишен бюджет на Бояна