15

Гордън

преди 8 години

Същината на християнстово не е в храмовете, всъщност те почти нямат значение. Същината на християнството е в слушането и прилагането на Словото Божие, като такъв човек става неръкотворен храм Божий. Християнството е в проявлението на плодовете на святия дух - добродетелите. Първо трябва да има слушане на Словото Божие оттам идва вярата а от вярата се появяват плодовете на духа. Тези храмове имат стойност дотолкова доколкото са хранителници на древни артефакти и ръкописи, но не са съществени.

14

vlady

преди 8 години

Няма нужда от контрол духовниците особено по-високопоставените успешно усвояват парите съгласно теорията за ширпотребата и усвояването на проф. Ал. Томов.

13

ние българите

преди 8 години

Църквата с нищо не помага на хората , а ги зомбира .Църквите са реликва , антика от миналото.Трябва да ги запазиме като музей на една епоха и да гледаме напред в еволюционното развитие на човек .Не вярата в църквата ни е запазила , а вярата в добротата, правдата , род и родина . Църквата както и другите религиозни образувания са развъдници на социални *** и невежество

12

Анонимен

преди 8 години

Че кога БПЦ не е била срещу държавата? БПЦ е друга мафия. Извинете, исках да кажа друга бира!

11

bros

преди 8 години

Именно! Безотчетното "усвояване" ще доведе до това едни "наши хора" с техните гротескни икони и фрески, кандила се едно от иридий и тн. А, иначе, това че аз и ти не сме от особено религиозните, не значи че една значителна част от обществото ни не асоциира вярата си с храмовете и техния общ вид...

10

Анонимен

преди 8 години

До brosКой пък ходи да се моли? Аз хора пред черква съм виждал само на Великден и Коледа : )))Иначе църквата е страшна мафия. Естествено, че трябва да има контрол, а отгоре на това трябва да ги накарат да плащат данъци като всички. Това се отнася за всички църкви и религии.

9

bros

преди 8 години

***... Вече маса народ ходят да летуват в чужжбина поради нашето разбиране за туризъм. Е, сега ще ходим и в чужди храмове да се молим... Всичко стана пари в тая *** страна...

8

Баба Гуси

преди 8 години

Ох на мама, ще има за божиите раби пари

7

Анонимен

преди 8 години

40 млн. би били по-добре изхарчени за всичко друго, но не и това...

6

акуд

преди 8 години

мама ви и .......... похарчете всички пари в реставрация и укрепване на всички храмове или дявола да ви .......

5

Суека

преди 8 години

Църква = ДС *** и други дребни криминални изрезки ! НЕ МЕРСИ всичко вече е покварено тук :( за жалост !

4

художника

преди 8 години

Прави са от БПЦ, след като никой не контролира парите отпускани от Турция на Мюфтийството, защо да има двоен стандарт. Значи че за джамиите никакъв контрол, а на БПЦ ревизия за всяка стотинка. Еми турете им и касови апарати тогава!!!

3

БГ

преди 8 години

Църквата е станала по голяма Мафия дори от Мафията.Може да съм християнин, но нашата църква си е мафия.

2

Анонимен

преди 8 години

Прави са хората от хилядолетия не е имало контрол на разходите в църквата , а сега изведнъж трябва да мислят за контрол на разходите, то това си тотално замяна на системата на нашата църва .

1

sante_dog

преди 8 години

Хората ще се върнат към църквата когато търговците напуснат храмовете. До тогава ще сме все безверници...