323

бай шиле

преди 8 години

Аз съм,горе доле на 60год.Искам да служа,най-вече за чорбата,пък и пенсийката ми е малка

322

счетоводител

преди 8 години

Да през 80-те служех в казармата 2 години.Имахме 190 000 армия.Набързо сметнах някои от разходите и последиците от подобно приключение днес.Та за храна на ден по 10 лв на човек-значиоколо 700 милиона лева годишно.Дрехи и обувки-поне по 300 лв годишно-значи поне още 60 милиона.За техника,подръжка на помещения,ток,вода отопление,консумативи за обучението-поне още 1,5 милиарда.И какво ще получим-маса от нежелаещи да работят тази професия хора!По добре е да наемем желаещи и тях да обучим!

321

Анонимен пич

преди 8 години

Хаха тия ДС мекерета с тия популизми не усещат какво ги чака? Каква задължителна казарма бе ***. Армия се гради с професионализъм, няма да защитавам аз русофилчета, тикви и лафки :)

320

Иво

преди 8 години

Казарма 3 месеца не повече , след това е загуба на време - поне при мене беше така. Само в новобранския център се правеше нещо , след това просто спяхме и пърдяхме 9 месеца без цел и каквото и да е обучение ...

319

Анонимен

преди 8 години

Ami da varnat i angariata, i krepostnoto seliachestvo, az goliama razlika ne vijdam. Golemite patrioti da hodiat da gi streliat parvi.

318

Едно ченге

преди 8 години

Аз самият съм служил и по принцип съм "за" наборна военна служба, но при някои условия. На първо място образователен ценз - завършено средно образование, на второ място без лица осъждани за престъпления от общ характер и на трето място - поне 12 месеца служба веднага след средното образование. Освен това подготовката трябва да е много сериозна и тежка, дисциплината също. Лошото е, че вече няма кой да служи, грамотни българи не останахме, няма и достатъчно офицери, няма пари, воля, нищо ...

317

Сто гайди стомана

преди 8 години

Кът бях в казармето здраво гърбех старите кът ми се отваряха.Правех кот си знам щот знам че е пълна простотия.Началниците мълчаха, аз спях.Загубата на време там е фрапираща.Дечурлигата ми ще бягат на запад със сто, няя да губят и ден в униформа.Независимост и бунтарство срещу ***.

316

Имало едно време

преди 8 години

Лаф в казармата:Старшината към киртака:От половин час те гледам че един час никаква не я вършиш!

315

Анонимен

преди 8 години

Служих две години и седем дена.Многа са казармата трябва да е шест месеца но задължително за всички. В казармата има много чанч но и много положителни неща.Научаваш наи малкото как да се държиш с хора ама не в къщи при мама а в реална напрегната обстановка да стреляш как да не те утрепат веднага в истински боини деиствия и наи важното да носиш на бои.Абе с две думи мъжки работи.

314

Анонимен

преди 8 години

Искате армия, ще ходите да служите.Две години служба със заплата от 40лв на месец за всички лигльовци. Айде бе патриоти, да видим ставате ли за нещо.

313

ПРЪЧ

преди 8 години

Аз съм за връщането на военната служба в България НО:1. Да не е 6 Месеца, а минимум 1 година2. Да се спазват не законите на наш Боко ами да се спазват по стар устав от Тошово време.Сега ще се аргументирам:Ако се върне ИСТИНСКАТА казарма , мъжете ще могат да защитават родината си, жените си, децата си и т.н. А не като сега само по чалготеките да висят и да си скубят веждите , да се помпят по фитнесите и да се правят на силни, а всъщност да са нищо повече от позьорчета по дискотеките!!!

312

лекар

преди 8 години

служил съм като "бацил" и докато редовите кашици изстреляха 2 х по 10 патрона за цялата служба ,то Аз моите не мога да ги преброя. Каква военна подготовка - да маршируват на припек или в студ,други чистят кенефите, за да скатават. Какво реално военно обучение сте получили ? Я сега вземете и си помислете .Виж за трудови войски съм за -критерият: само за тези със завършено основно образование- продължителност 2 години.

311

Анонимен

преди 8 години

A na Karakachanov sinovete shte si urejdat jivota niakade na zapad prez tova vreme, predpolagam.

310

Анонимен

преди 8 години

Току що Патриотичен Фронт и ВМРО ме загубиха като гласоподавател. Сякаш и те огладняха, генералите обедняха, трябва и те да хапнат от баницата...

309

Анонимен

преди 8 години

Върне ли се, аз не бих позволил на децата си да останат тук.

308

Анонимен

преди 8 години

Популизмът е велико нещо, защото действа като наркотик върху болните мозъци. Ако това предложение влезе в сила ще даде още по-голям тласък на емиграция на млади хора, корупция сред лекари и военни. Кой нормален родител ще си прати детето шест месеца в чалгарница, в която разликата в нивото на цивилизованост между събраните може да р векове? Пиянства, побоища, убийства - това ще роди безподборието. Ако толкова искат - има трайно безработни младежи. Да им предложат да отидат срещу заплащане.

307

Анонимен

преди 8 години

До 463Акулата (лека му пръст)10.01.2000

306

Анонимен

преди 8 години

Ако службата в армията ни беше перспективно занимание и добре заплатено също така, надали щяха да обсъждат връщането на казармата. Защо служенето на родината трябва да бъде нещо задължително, като може да го направят нещо желано?

305

Анонимен

преди 8 години

За мен казармата е само загуба на време. Ако чакаш казармата да те научи на нещо, значи си много зле. Никой не казва колко смъртни случаи има, и колко инвалиди излизат след това обучение. Служил съм, но съм твърдо против задължителната казарма. Който иска да си рискува живота и здравето, да се записва войник, прав му път!

304

Аз

преди 8 години

До АнонименКой беше командир на под.32990 по твое време?По мое беше Турлаков.УВО 28.06.05