49

Памет за Д Талев

преди 8 години

Чел съм, почги цялото му творчество. Почти всички романи, до които съм се добрал. Грабна ме от юноша, ... Сегашните, на тази възраст, а и на предходното поколение не виждам да познават! За което съжалявам! Словото с което определям този творец е, че Талев е Един от Великите Българи след Освобождението от турско иго.

48

Ivan otSTRUMITSA

преди 8 години

Do 43 Nema istinski makedontsi,ima samo makedonski bulgari.

47

bg

преди 8 години

Da,Dimitar Talev e roden v Makedonia kakto mnogo drugi bulgari.Toi e edin dostoen makedonski bulgarin s nepromit mozak. (Do 46)

46

Анонимен

преди 8 години

БЮРМците крадат история, не се спират.

45

bros

преди 8 години

Открих Талев сам на сравнително късна възраст. Изказа му е много приятен, но и той не прави изключение по отношение на начина по който бива поднесен от болшинството `българички`.Винаги преди това съм мислел, че е сух и сдухан, но се оказа диаметрално противоположно на идеята ми за неговото творчество. Ще ми е интересно да прочета, кои пасажи в книгата са директно дропнати или преиначени от `древната`нация с БГ паспорти... ;)

44

Един Българин

преди 8 години

До юбералесАми твърди се че са направили. Предполагам, че ако отидеш в Скопие или няма да можеш да си ги купиш или ще ти ги конфискуват на границата. Това е като притчите за СамОил. Те са само за "македонци", че големите хора нямат нужда от приказките на Пинокио.

43

Един Българин

преди 8 години

До ЮгоСлавените: Ако не бехте предатели и не бехте си дали езикот на србите да ви го сменат - немаше да имате нужда от превод на "родната си" литература и песни. Много исконни песни от македонския фолклор се нуждаят от превод на новомакедонски, т.к. преди няма и 50г се е пеело на български. Аз наистина съжалявам промитите мозъци в тази държава. Не е лесно да се отбраняваш , когато истината те залива от всякъде.

42

юбералес

преди 8 години

Koгато в Македония Талев беше забранен и се внасяше от България нелегално, ние недоволствахме. Хубаво е че сега македонците ще могат да го прочетат. Дано само македонските чиновници да не са направили корекции в книгата.

41

Анонимен

преди 8 години

Много важнно,че съседите пушат Арда! Димитър Димов е пушил качак. Тютюнопоушенето вреди на вас и околните около вас.

40

Стефан

преди 8 години

Колко сме загубени, спорим какво било преди 500 години, а не виждаме " мирното съжителство " на една етническа партия вече 26 години. Каквито са били Иван Шишман и Иван Срацимир, такива са и сегашните ни управници!!!

39

прилепчанец

преди 8 години

Митето Талев са е родил в Прилеп но он не е Македонец а бугарин ако беше Македонец требоваше да се зове Талевски а не Талев на истнските македонци фамилията завршува на "СКИ"

38

Анонимен

преди 8 години

м-да, трябва да минат 70 години от смърта Талев. талев умира 1966, това значи че до 2036 г. не може да се издава нищо за Талев без изрично разрешение на наследниците му.....

37

Стоянчо

преди 8 години

До Петърчо:Освен да се запознаеш със закона за авторските и сродните права....и после да коментираш :)

36

eve1

преди 8 години

Тетралогията на Талев трябва да бъде ,,Билията " на всеки българин.Това е историята на нашето възраждане.Талев е титан!

35

ФАШИСТ

преди 8 години

преди 600 години турция присъстваше , сега отсъства ли или е на гости в бившата Югославска република македония?

34

Анонимен

преди 8 години

до 17 - Климент Талев е внукът на Димитър Талев, какво не е ясно?

33

Анонимен

преди 8 години

Колко жалка държава сме щом тези не прават луди .

32

Анонимен

преди 8 години

до 31 - ОТ талев се цитират избрани неща, самиат то се представя като не-българин, в текста се набляга на това че Македония е отделан държава. Нещата са извадени от контекста- надписът не е оригинален, а никъде не пише че е превод представя се едва ли не за автенчино заглавие че Талев е писалр на македонски.Преди години Български песни наПратя Миладинови, Бяха представяни за Македонски песни и не се отгръщашже корицата, за да не се види какво пише на нея....

31

Има главна заплаха

преди 8 години

Когато над нас е надвиснал мечът на исляма, ние се боричкаме помежду си като глупави деца.Едно е против което се борят управниците в ЕС - и то е християнството . Нека първо се преборим с мечката исляма, а после можем да спорим кой българин, кой българин е шоп и кой е македонец, кой ке-ка, кой я-ка, и кой мека. Защото страшното е над всички християнски глави. Това, което искат с идиотските си "учебници" и подмяна на историческата истина е да ни отнемат духовната сила да се съпротивляваме.

30

Анонимен

преди 8 години

спорове за *** и комплексари. все едно австрийци и германци да спорят какъв е моцарт