19

Анонимен

преди 8 години

AKO TOZI HAITOV E SIN NA ONZI HAITATAS-PIANIZATA-UG PISATEL--BALGARSKATA KULTURA E FINITA.

18

мазепа

преди 8 години

Ще следва ли паметник на Адолф Хитлер в Добрич, затова че ни върна южна Добруджа?

17

Бъдин

преди 8 години

Има и други владетели свързани с Видин. Самиуил е бил дълго време владетел на Видин, последния велик български цар, Михаил Трети Шишман е бил български болярин, за жалост убит от сърбите в битката за Велбъжд

16

Анонимен

преди 8 години

Не трябва да има паметници на царе които с действията си са допринесли за гибелта на България, а Срацимир заедно с полубрат си Шишман - син на еврейката Сара са точно такива .

15

Анонимен

преди 8 години

shturotii

14

Светлин

преди 8 години

До МихалПо голяма идиотия не бях чел.Да умираха с РУСИТЕ които ЗАЕДНО с ОПЪЛЧЕНЦИТЕ се сражаваха за свободата на България. Но това се наложи защото вашите приятели от АНГЛИЙСКИЯ флот превозиха армията на Сюлейман паша от Албания който изкла Стара Загора.А относно паметника като идея е добре но тия лампички вече ми изглеждат кич.И този взе да прекалява, и някой май трябва да го спре че не се знае кой Цар с какви лампи ще направи.

13

Невеж

преди 8 години

Простете за въпроса ми, но не е ли правилно да се пише и казва СТрацимир?

12

Sando

преди 8 години

Най-бедната община Видин, за какви глупости харчи пари. Дайте инфо колко струва.

11

Михал

преди 8 години

Крайно време е да се направи паметник на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ. Те спряха Сюлейман. Те спасиха Б--я. Спасиха Русия и руската армия от позор.

10

Михал

преди 8 години

Радост, Паметник на българин. Напоследък се скъсаха да правят на руснаци. В Стрелча направили на Мародера--кръволок Жуков. До Варна направиха на ОКУПАТОРА НИ Марш.Толбухин. Откриха го на 22.09.2015г дена на НЕЗАВИСИМОСТА. Там е присъствала видната комунистка ,сега видна каяпиталистка, Станка Шопова.

9

Изкувству

преди 8 години

Сега очаквам паметник на Сталин със светещ мустак.

8

Анонимен

преди 8 години

Направете във Велико Търново паметник на Митьо Пищова със светещ "пищов" между краката.

7

Баш комОниЗ

преди 8 години

Както 4 каза наистина тенденцията е да се правят паметници на царе от най-лошите периоди на нашата история. Самуил предшества 200-те години гръчко робство, а Срацимир 500-те турско. Символиката също е мнго силна- Самуил с преклонена глава (какъвто ни народа), а очите светят, все едно да покажат, че народа е сляп (няма нищо общо с ослепените самуилови войници). Интересно каква е заигравката със светещите символи на християнството при Срацимир, имайки в предвид пълзящата ислямизация у БъГъто.

6

heh

преди 8 години

Тоя свети малко по-нормално, не като софийския диснилендски вампир!

5

до 4

преди 8 години

Има я по принцип тази тенденция като цяло за възвеличаване на най-тежките моменти от историята ни, не само за паметниците говорим тук. Има много да се работи по народопсихологията и не само по отношение на паметниците, макар че и те помагат да се гради позитивна нагласа.Но конкретно в случая нека да има негов паметник във Видин, все пак исторически свързваме града повече с Иван Срацимир, отколкото да речем със Симеон Велики.

4

Анонимен

преди 8 години

*** кича, без извинение. няма по-долен гнусен кич на света.

3

Анонимен

преди 8 години

Забелязвате ли тенденцията да се правят паметници на тези, при които България е паднала под робство? Като че ли няма велики и мъдри български царе прославили България.

2

МЕРА СПОРЕД МЕРА

преди 8 години

да бе верно, оправете заглавието"Скулпторът Хайтов прави светещите елементи своя запазена мЯрка"

1

Анонимен

преди 8 години

"запазена мЯрка" ........ало днес какво е товада не се опитвате да напишете "запазена мАрка"