194

:)

преди 7 години

Твърдо за казармата. Но трябва да се промени от руския туп на натовски.

193

Анонимен

преди 8 години

И да я върнат, няма вече кой да служи... Дълг, чест - няма такива понятия в днешно време...

192

Анонимен

преди 8 години

Да живее Русия.

191

Селяк

преди 8 години

Абе хора, кого искате да пращате в казарма?! Фитнес маниячетата дето си бият взаимно анаболите за закуска, но не могат да изкачат байра с торбичка хляб, или мамините синчета със салетките в дискотеките?! Давам им седмица. И да ги набутате в казарма ( не е ясно нито къде, нито как), с какво ще стрелят? Кой ще ги издържа? Пеевски? Кой ще ги обучава? И всичко това скрито зад асадата на бг патриота- Аз цитирам Вазов и Левски, значи съм мъж... Трябва да си почве постепено- от училищата и семействата

190

Стар набор

преди 8 години

Който не служи на Родината си, ще служи на чужда армия и държава !6 месеца интензивно обучение са достаъчни , а не 2 години както по мое време.В Швейцария ВСИЧКИ мъже са запасняци и си държат оръжието, униформата и раницата в къщи. Швейцарците възприемат това като техен дълг към Родината.

189

против

преди 8 години

САЩ и Русия имат уж най силните в света армии.И двете страни ядоха бой в Афганистан и браха срам като за Гинес!А какви "специалисти"бяха офицерите ни там където служех навремето?Нямаха елементарни познания по техниката с която работехме.Деца на активни борци-разглезени,станали офицери защото от средните училища излизаха с тройки и на друго място не ги приемаха.Че човек се учел там на дисциплина не е вярно-там се научаваш да не правиш нищо и то перфектно!

188

опетков

преди 8 години

До Шоп Като видиш че на руснака не му пука дали стреля срещу българин или турчин хич няма да ти е до братски чувства.

187

Анонимен

преди 8 години

ДА ,ДА, ДА! Че то останаха ли мъже в тая държава?

186

Теодор

преди 8 години

А вместо като цяло да се чудим да имаме ли армия, да нямаме ли, да се бием ли с някви за нещо, да не се ли, колективно да почнем да работим за следващата стъпка - премахването на войни, битки, армии, безсмислени нападения, тероризъм, и така нататък?Мисля че на човечеството трябва да му отмине времето, в което се избива за глупости.

185

vlady

преди 8 години

До Анонимен 283 Християните са имали право на първата в Европа система за алтернативна военна служба известна като ангария.

184

питам

преди 8 години

до шопМного ми интересно ,ако не дай си боже се случи нещо вие соро$оидите как се виждате в цялата патаклама май само пред компютъра и от там ще викате ура напред на нож.

183

Анонимен

преди 8 години

То като знам психиката на днешните младежи е твърде опасно да им се дава оръжие.

182

вен сере мос

преди 8 години

До ШопНачи ке се млатиме с лопате,шом за нас нема оружие.Олигарските дечиня са у чужбина,но от тука се цица папото.

181

Шоп

преди 8 години

До НРБЗа каква "майка българия" говориш? нея отдавна я няма? Как ще накараш, примерно мен, да стрелям срещу руснак, ако това е в разрез с мисленето ми?-------------------Никой изобщо няма да те кара такова нещо. Знаят ти айпито, изобщо няма да получиш достъп до оръжие. Една лопата 6-ти номер и ще воюваш на трудовия фронт - окопи, траншеи, бетон и т.н.

180

Шоп

преди 8 години

До Ян България беше граничен район на съветската империя 45 години, тогава хвърляхме половината си приходи за да им пазим пияните ***. Сега България не е граничен район, сега фронтът е в Украйна.

179

Стара истина

преди 8 години

"Който не храни своя армия храни чужда" - стара истина която винаги ще има смисъл и ако всеки един който малко се замисли ще прозре че е така.

178

Ало

преди 8 години

Поредната тъпотия!Изпратете най-напред вашите деца "НО ЩО Е ОТЕЧЕСТВО!"

177

Mustafa

преди 8 години

Bulgaria i da izchezne ne e koi znae kakva zaguba za sveta.Izchezvali sa i naistina veliki narodi,no nie niama da sme ot tiah,i nikoga ne sme bili.Patriotizma e vid krepostnichestvo i nasilie nad horata.Kakvo im prechi na tezi tapaci da vzemat edna lopata i da strojat kakvoto si iskat.Aman ot pishman maistori sazdadeni ot stroitelni voiski.

176

dn13

преди 8 години

До ТяТова, че тая тъпотия се повтаря от десетилетия не я прави вярна.

175

Ян

преди 8 години

Голяма част от нашите политици са слуги на чужди сили и посолства които искат да използват и България като граничен военен район. За това и ще цитирам един от говорителите на тези зли сили - Хенри Кисинджър и мнението му за патриотизма, войниците и дълга към държавата: "Военните са безгласни, *** животни които се използват като пешки във външната политика". Тая игра обаче си я играйте сами. Хората тук няма да дадат и една пикня1 за да защитят забогателите чрез кражби, корупция и измами олигарси