17

Идеалист

преди 8 години

Вярно е исторически разделянето на хората от Близкия Изток и Северна Африка от старите колониални държави. Още по-вярно е, че сегашното състояние е предизвикано от САЩ. То изпълнява две стратегически задачи - налагане на нов ред в региона и забавяне не развитието на Обединена Европа, която е най-реалният конкурент на САЩ на световната арена!

16

Анонимен

преди 8 години

Разни учени глави ни пълнят главите с глупости.Сунити алеуити и тям подобни.Истината е,че Садам и Кадафи се отказаха от долара за нефт което донесе загуби на САЩ.Затова им хвръкнаха главите,а Срия и Египет заради тяхното местоположение.През тяхната територия трябва да минават тръбите за газта от арабските емирства за Европа.Това ще бъдат огромни пари за транзитни такси.Въпросът е кой да ги вземе?Асад ги иска за Сирия а саудитския крал за себе си .Е не всичките по-голямата част ще е за янките.

15

Solar Power

преди 8 години

Много е прав ! По същия начин и България беше разделена на 3 части след освобождението. За жалост едната част така и не успя да се обедини с нас... а други части бяха отнети от нас. Това е Англия и Германия. - Разделяй и владей за да работи твоята икономика. САЩ го прилат дори спрямо цяла Европа !

14

Джулиана

преди 8 години

Който контролира Евраэия - с нейните огромни эапаси от нефт, гаэ, природни ресурси и вода, контролира целият свят!!!

13

Джон

преди 8 години

Тоя говори глупости - първо зороастризма не е свързан с обожествяване на звездите и второ язидите са дяволопоклоници лично съм го проверил това. Язидите почитат разбунтувал се ангел и има забрана да разпространяват едно от имената му - сатан или шейтан за да не предизвикват преследвания срещу тях. Относно държавите в близкия изток - проблева не са авторитарните държави там а факта, че се разбиват от щатите което отприщи вълната от орди диваци заливащи Европа.

12

Анонимен

преди 8 години

Този комуналист тактично избягва истинската същност на проблема.Сирия на фамилията Асад е традиционно под влиянието на Москва.Сами виждате какво става с тези държави в които е наливана червената отрова.

11

РЕАЛНО

преди 8 години

"""Защо се взривиха ислямските общества?""""...Защото САЩ унищожи светските режими,като през това време се заиграваше с радикалните ислямисти.Това се случи САМО заради алчността и арогантността на американците-искат свера на влияние и природни ресурси.А бежанската вълна и радикалният ислям са следствие на американското безочие--затова.......

10

(-_-)

преди 8 години

Тоя арабист ще ги изкара едва ли не, че са се самовзривили тия общества? Ех, тия четвърт истини.. До кога бе!?

9

Анонимен

преди 8 години

Защото им разбиха не само държавите, ами и копторите и колибите, че даже ги поканиха и в Европа и с клипове и плакати решиха, че ще научат примитивно устроени общества на култура. Тези които пристигат едва ли са точно бежанци. Да не говорим, че всичко ще е слязло от дървото пристигна в Европа. Все едно на зoмби да му пуснеш Бетовен и да "изградиш" чувство към естетика. Няма ли да пуснете мюзикълът "Ако Дарвин беше ял банани в детството си"?

8

Арнолд Шварценегер

преди 8 години

Какво постигнаха САЩ след двете войни в Залива (1991 и 2003). Свалиха Саддам, гадния диктатор, и какво? Постигнаха ли стабилност? Постигнаха ли демокрация? Напротив, нещата станаха по-зле.Какво направиха американците, след като и те се пробваха в Афганистан?Какво стана когато брутално се разправиха с Кадафи? На какво прилича Либия сега? За неосведомените ще кажа, че Ислямска държава има стабилно присъствие и в Либия вече.Но стига толкова, за всичко е виновен гадния комунист Путин!

7

Ф.С.В

преди 8 години

-Не е нужно да съм арабист за да кажа и аз нещо- Арабските народи разбират само от диктатура- Свободата за тях е опасна защото арабин който няма страх от закони - става опасен алчен престъпник- над 80 % от тези населения са млади и невежи хора - достатъчно е да им се каже че ако живеят в Демокрация ще са много богати и ще имат по 30 жени -- и те хващат автомата и накрая става една кървава гражданска война - после от държавата остава едно бяло петно !

6

Анонимен

преди 8 години

aрaбите не сa глaвния проблем, a рaзцентровaнaтa " логикa" във Вaшингтон и Москвa, тaм е зaровено кучето..в мaниятa зa " величие"

5

Анонимен

преди 8 години

Еми България 25 години демокрация, защо народа обедня толкова. По-рано хората нямаха битова техника, но имаха жилище и вила и/или къща на село. Изведнъж се оказа, че те са толкова "богати", че трябва да продават за да съществуват. Собствеността им беше изкупувана за жълти стотинки от "правилните" и "инициативните" хора. Нормалният човек беше докаран до просешка тояга - работещ беден, за сметката на добре изпечени мошенници. Държавата абдикира и бяха изкарани разни неуспели другари.

4

Анонимен

преди 8 години

aрaбите сa се клaли от кaкто ги имa нa този свят, некa дa ги поощтрявaме в товa им богоугодно дело, a не дa ги приемaме в нaшaтa християнскa Европa

3

Анонимен

преди 8 години

В статияте има много точни факти, но за съжаление в много случаи се тълкуват неправилно.

2

Глупости...

преди 8 години

все едно да кажеш, че преди 30г. Живков е бил ликвидирал всичко и само той бил държавата.Това се нарича бягане на отговорност от страна на американците и западнало европейците!КРЪДЕЦА ВИКА - ДРЪЖТЕ КРЪДЕЦА!

1

Анонимен

преди 8 години

Ми те са си такива по-принцип.Колят се палят се взривяват се гърмят се.Етно-религиозни особености.