12

Квази реформи в ТЕЛК

преди 8 години

Втората социална комисия по трудоспособността към НОИ се създава със скритата цел , драстично да се намалят разходите на НОИ за инвалидни пенсии и социалните разходи на държавата за инвалидите. Това е нейната основна задача.Антисоциалния министър Калфин води ултрадясна монетарна правителствена политика с цел макроикономическо регулиране, считайте намаляване на държавните фискални разходи , за най уязвимите неравностойни социални групи, хората със здравни увреждания.

11

Реформа недоносче

преди 8 години

Не стига ,че сега чакаме с месеци да минем на една ТЕЛК комисия. Вместо да увеличите броя и разкриете повече ТЕЛК състави с цел да улесните достъпа до експертиза с една единствена медико социална трудово експертна комисия с представители в нея на медицински експерти ,социални работници , експерти по трудова медицина,представители на агенция по заетостта, представители от НОИ ,вие създавате нова втора експертна комисия за да може отново да ни разкарвате нас болните повторно да се редиме на опашки и да чакаме. Освен това в тази втора социална комисия по трудоспособността към НОИ ще ни връ

10

Анонимен

преди 8 години

Само две?!? Я направо и трета, дето да решава да живее ли този нагъл човек, дето се е разболял...

9

Анонимен

преди 8 години

Сещам се за въпроса към Радио Ереван: "Как трябва да е облечена булката на сватбата?"На който Радио Ереван отговаря: "Може да е облечена както си иска на сватбата, при всички случаи вечерта ще бъде е..на".Та и народът с новите комисии ще е така. Дали са две, три или десет все ще е е....

8

АА

преди 8 години

А ЗА ТОЗИ КОЙТО НЕ ИСКА ТЕЛК...А ЗАБОЛЯВАНЕТО МУ СЕ ВИЖДА.. ЩЕ ЗАДЪЛЖАТ ЛИ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ИЗДАВАТ ФАЛШИВИ МЕДИЦИНСКИ ЗА РАБОТА НА, КОИТО ЩЕ ПИШЕ ЗДРАВ????...ИНАЧЕ КОЙ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ТОЯ БОЛЕН ЧОВЕК,ТОЙ ЩЕ Е В БОЛНИЧНИ ..МИСЛЕТЕ..

7

Анонимен

преди 8 години

4-ти,преди много години,един пич- Маркс е казал, че най-висшият и последен стадий на капитализма е империализъм.Въпросът е:какво следва?Аз виждам нещата така:вирусът зика след олимпиадата в Рио ще се разпространи глобално,ще се раждат безмозъчни деца.Американците ще им хакват чип в главата да ги програмира я за копане,я за садене,а елитът ще си гледа живота.А да,инвалидите ще ги рециклираме за биомаса.На финала се сещам за един любим фантастичен филм Лексс,дето машините ще почистят на финала.

6

Анонимен

преди 8 години

Много се извинявам на всички инвалиди,НО те не трябва да забравят,че инвалидните пенсии им плащат здравите сънародници,факт!Друг въпрос е що щем в Европейския съюз,но както се казва -калпав народ ,слаба държава.

5

Анонимен

преди 8 години

Еми то пропаднала държава.....

4

анонимен

преди 8 години

На втората комисия незрящите ще ги насочват за ватмани,а глухите за пеене.Ако нямаш крак илиръка можеш да копаеш.Това иска да каже КАЛФИН.Най малко 5 комисии.Последната да те праща в гробищата

3

Анонимен

преди 8 години

А, не може само две комисии! Най малко три! Ако се движи и говори - значи е здрав и симулира! Щом не е в инвалидна количка, не се зачита! А най добре ще е, да работят в мините, за да се решава максимално бързо проблема с отпадъка в производството на ресурса. Материални, човешки, все ресурси за преработка, нъл тъй? Да живее победия капитализъм до пълната ликвидация на остатъците от социални придобивки и победа на световния неолиберализъм!

2

АБВ

преди 8 години

Все пенсионерите виновни.Никой не казва колко умират годишно възрастни и инвалиди,ами колко станали...............Не давайте 3 месеца пенсии и хазната ще е пълна.ТОЯ *** и колегата му МОСКОВ едва ли има кого да мразят повече от инвалидите

1

хахахахаха

преди 8 години

аве тия инвалиди,щом толкова ви пречат що не ги разстреляте ве?дайте НОРМАЛНИ условия на труд,нормални заплати за работещите,спазване на законите за корупция ,наказване на ромската престъпност...накрая си орежете привилегиите ,и пари ще има в излищък,кво седите като бъбреци в мас?