16

Анонимен

преди 8 години

ОЛП у нас не е от абсолютно никакво значение за хората.

15

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ.Дефлацията ще вкара банките в правия път и ще спре презапасяването с храни и ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.

14

Анонимен

преди 8 години

Може да си пишете каквото си искате, но това ще даде тласък на икономиката.

13

Шоп

преди 8 години

До Просто факти! В Чехия няма проруски партии, които заплашват лошия Запад, че като вземат властта и ше видите вие тогава. И не правят шествия с казаци пред Парламента.

12

П.Петров

преди 8 години

Българските банки, а те почти всички тук са точно такива, дори когато носят чуждо име под франчайзинг, са престъпни организации, работещи на картелен принцип. По-добре нито да влагаш в тях пари, нито да теглиш кредит!Надеждността на кредитите изцяло зависи от преценката на банката за рисковете, а надеждността определя лихвите. Работейки в картел за банките е изгодно изкуствено да поддържат висок лихвен процент по кредитите, защото печелят повече от маржа. Високите лихви от друга страна повишават инфлацията, намаляват покупателната способност и унищожават икономиката!

11

ТРЕЗВОМИСЛЕЩ

преди 8 години

До АнонименНе ... валутният борд си е хубаво нещо за нас но проблема е, че сме вързани към евро а не към долар, е сега вече долара е кат еврото ... остава да разширим бизнеса с САЩ .... русия също ....

10

Просто факти!

преди 8 години

България:Депозит- между 0.10- 1,5%Кредит потребителски- между 7,5- 12%Кредит ипотечен 5- 9,5% Чехия:Депозит 0.10-0,50%Кредит потребителски 3%-4,5%Кредит ипотечен -2-2,8%И въпреки това десетки хиляди теглят кредити за простотии като Айфон,джанти,ботушки или море.......Прости сме,много прости! Никой друг народ няма да търпи такава гавра.

9

Селтак

преди 8 години

Лихва няма а всеки месец такса има по депозитите

8

Анонимен

преди 8 години

Бедни защото САЩ ни грабят.. С валутния борд ни грабят и при 0% лихва..

7

Анонимен

преди 8 години

Типично по нашенски . Колкото си по необразован и посредствен толкова се правиш на умен . Абе другари финансите не са като футбол всички да разбират . След като нямаш пари и пишеш цял ден тъпни на компютъра как ще обсъждаш лихвите . Просто нямам думи .

6

До 1

преди 8 години

Отрицателна лихва, може, но не и по сегашните правила, които казват, че ако по методиката за пресмятане се получи отрицателен основен лихвен процент (ОЛП), за ОЛП се слага нула, както е сега. Средната ЛЕОНИА се януари е отрицателна, но ОЛП е нула.Иначе браво за бързата новина - на 3 февруари 2016 в 10:37, а ОЛП беше известно от вечерта на 29 януари 2016, за 4 дена и половина новината дойде и до днес бг.

5

Анонимен

преди 8 години

банкерчето от пост номер 6 да си затваря човката ако обича

4

Анонимен

преди 8 години

До 6Ами обясни ни де...можеш ли?

3

Анонимен

преди 8 години

обирджийска държава ,това е България , в други европейски държави такива лихви никъде няма , там лихвите са от 3 до 5 процента ,ама нали ние защото сме платежоспособни ще плащаме ,за това хората в ЕС имат икономики , фирмите дори получават безлихвен кредит а тук теглиш 100 връщаш 200 , върви работи за банките

2

Анонимен

преди 8 години

Това са финансови инструменти за грамотни хора и фирми , а 90 % от народа не го разбира и не го вълнува. Просто нямат такива големи спестявания за да се интересуват какво става на финансовия пазар , а 100 % от тука пишещите въобще не знаят за какво става въпрос .

1

Анонимен

преди 8 години

Направо изпитах върховна радост и благодарност към банките че ни слагат лихви само от 12%,вместо възможните 50%!Колко са добри и хуманни и загрижени за хората!А че в нормалния свят лихвите са по 4-5% не се споменава от Днес,че да не вземе стадото да недоволства!