42

Анонимен

преди 8 години

До фактТОЗИ МЛАД ГЕРМАНЕЦ ИЗПОЛЗВА СИТУАЦИЯТА,ЗА ДА ПРАВИ ПАРИ НА ВСЯКА ЦЕНА И НАЙ-СИГУРНО И ДОБРЕ Е ,КОГАТО ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА.Т.Е.ОТ ТОВА МАСОВО И ОРГАНИЗИРАНО НАХЛУВАНЕ НА МЛАДИ МЮСЮЛМАНИ В ЕВРОПА ,ЗАБОГАТЯВАТ ШЕПА ХОРА,ЗА СМЕТКА НА НАРОДА СИ(това прави Меркер).

41

Анонимен

преди 8 години

Леля ми живее в Грюневалд. Майка ми казваше: "Мъжът на леля ти е толкова богат, че ние дори не можем да си представим".

40

уф..

преди 8 години

И те се надяват тези млади мъже, гледащи ТЪПО да започнат да РАБОТЯТ? На стругове, на скеле, строители????Не.. те ще стоят с РЪЦЕ в джобовете, ще гледат германки и др... , ще крадат.. ще чакат социалните помощи, ще правят РЕВОЛЮЦИИ.. дежа ву!...

39

Анонимен

преди 8 години

Germancite ot egoizam ne rajdat deca, posle nedovolni, che zastariavali. Ami niakoi da gi spiral? V Germania ako ne mogat da otgledat 3 deca sa mnogo zle.

38

анонимен

преди 8 години

Както обикновено, отчайващ превод. На български език се казва плувен, а не "плавателен" басей, а вместо "пинг-понг" казваме тенис на маса. И кой е оригиналният автор на статията - "БТА"?

37

тихомир томов

преди 8 години

Поне засега и докато научат език и професия ще папкат , " отхождат" и налитат на жени и чак тогава и то не всички ще изработват национален доход , а дотогава може да е дошла на власт NSDAP и всички да работят без даса научили езика !

36

Анонимен

преди 8 години

Този господин Хок описва така нещата, защото по едно стечение на обсоятелствата си пълни гушата от тази ситуация! За да има скок в икономическо отношение трябва да се стимулира производството, а не да се наливат милиарди за издръжката на мигранти, които очевидно са там с цел секс-туризъм! Пък и получават безпатна храна и някое евро за това! Посланието е ясно : "Елате още!"!

35

дедо Ташунко

преди 8 години

Госпожо Василева, този път публикацията е доста примитивна. От мигрантите печелят сано отделни находчиви бандюги, без морал и нравствени норми. Случаят със самотната майка, която поема сирийци да пренощуват в жилището й също има своето физиологично обяснение. Истината е, че разноските на данъкоплатците са 1200 еврака на месец - на човек! На тези хора им липсват 20 години от живота, за да се напасват. Всичко друго е бла-бла и прах в очите. Българина не е дотам наивен, за да повярва на писаното .

34

Анонимен

преди 8 години

,,Мисля също, че тя е запозната с мнението на много икономисти, че пристигането в страната на млади мъже, готови да се обучават на нови професии, на език и да се захващат с всяка работа, ще стане спасение за страната,,Надявайте се. Тези не са там за това за което вие ги гласите.

33

42

преди 8 години

Аз не харесвам Меркел защото защитава интересите на Германия не на България.И го прави по добре от нашите политици .От което България губи .Но това ,Меркел е предизвикала война в Сирия ,за да може да интегрира тълпа сирийци ми се вижда малко странно.

32

Анонимен

преди 8 години

Никой не печели от мигрантите. Меркел обърка сметките като реши, че ще може да интегрира тълпа полудели мъже, които освен корана друго не са виждали. Дано да затворят границите и да върнат визите и ограниченията за работа. Знам, че и много българи ще пострадат от това - но по този начин дори и тези бежанци, които са на българска територия могат да бъдат депортирани (ако не бягат наистина от война). Има все още недостиг на кадри и липса на работна ръка, но някой я е излъгал Меркел, че ще работят.

31

Анонимен

преди 8 години

В германия ситуацията не е розова,Германците имат страх да не ги обвинят в расизъм заради втората световна война .Но германците место да се оплакват от създалата се ситуация търсят начини да спечелят , и най вероятно ще го намерят. Кога ли ние българите ,ще се научим да печелим от различните ситуации.

30

Имигрант

преди 8 години

В Германия в момента тече масово реновиране на стари общински жилища и строене на нови. След това наемите скачат драстично и повечето от старите наематели биват принудени да напуснат. Жилищата, обаче, венага се дават на бежанци по следната схема - държавата отпуска 15 евро на ден за бежанец /квартирни пари/, като всеки има право на 10 кв.м. площ. В жилище от 50 квадрата това са 75 евро на ден или 2250 на месец суха пара... А иначе наемът за такова жилище е средно м/у 450 и 650 евро....

29

Национал

преди 8 години

Този Хок явно не е ариец, на еврейче ми мяза!Позабравил е бащата на Райха!

28

Анонимен

преди 8 години

само думата ''Бежанец'' носи на Емигрантите по 900 евро на месец , преставете си как живеят Бежанците в Германия

27

до: 41

преди 8 години

Подготвителните курсове в Унитата не се контролират затова има пропуск в Системата

26

съвсем легалнo

преди 8 години

Най-известната СХЕМА в Германия за Легализиране са Подготвителните езикови курсове към самите Унивеситети(Studienkolleg) , които пак са съвсем легални Инсититуции и не будят никъкво съмнение , така по този път Мароканци и др. използват пропуска в Системата и при одобрение след кандидатстване получават 2 в 1 Разрешително за пребиваване и Разрешително за Работа на полвин работен ден

25

доц. д-р чоко боков

преди 8 години

и са създавали блага, което им дава правото на социална помощ4.Тези, дето не щат макарони, да не би да са яли там, откъдето са се домъкнали, ежедневно свинско със зеле или те и това не обичат, я лично министърът на труда да им сготви и донесе каквото пожелаят

24

доц. д-р чоко боков

преди 8 години

Малоумието е в няколко направления, също малоумно и многократно повтаряни1.Това са незаконно проникнали лица без идентификация и дипломи, оттук квалификацията бежанци е несъстоятелна2.Тоя лигльо цоца пари от държавата, т.е. от германския данъкоплатец, кое му е толкова бизнесменското и предприемаческо само той си знае3.Пришълците не са потребители, те висят на врата на германската социална система, т.е. на данъкоплатците и на социално слабите, които обаче в един момент са полагали труд

23

факт

преди 8 години

Сигурно има единици ,които са облажват от това нахлуване.Но изводите на този млад ентусиаст,са много погрешни. Скоро ще се чуе..