20

Анонимен

преди 8 години

No asians... it doesn't count ! ;D

19

някой

преди 8 години

Шокира ме частта, в която преподавателят казва, че нашите са по-слаби в практическите задачи, защото в училище няма амперметър.

18

Анонимен

преди 8 години

Знаеш ли, смешнико, защо няма нито едно "английско , френско , немско училище"? Ами просто защото въпросните нации не са дори в световната двайсетица по тези дисциплини. Там са Русия, Китай, Румъния, Иран, ние... Прочети малко из сайтовете на съответните световни олимпиади (ако владееш чижди езици де ;) )

17

Анонимен

преди 8 години

хахакато не може да се хвалим вече , че имаме шампиони по женска борба ... което бе се превърнало в голяма гордост...Специално влязох в сайта на така наречената казахстанска олимпиада , ами на нея няма едно английско , френско , немско училище представени основно училища от бившите съветски републики ние , сърбите ....Дайте инфо за една развита западна държава участвала на тази псевдо съветска олимпиада

16

Йордан

преди 8 години

Браво, много ме зарадва тази новина. Има някои фактологически неточности в статията.Ето линк: izho.kz/index.php/ct-menu-item-25/ct-menu-item-33Много ме радват такива позитивни новини. Нека всеки ден да има поне по няколко такива новини в нашите медии. Черните хроники са ясни и без да ги четем във вестници и медии. Няма нужда да самозацикляме. Нека мислим позитивно и да се залавяме за работа.Поздрави!

15

Антикунев

преди 8 години

Може би не от Оксфорд трябва да отидат да проверят как се обучават децата в СМГ , а от правителството. Това е от малкото училища в страната , където има дух и традиции в правилната посока по отношение на образованието . Тези деца успяват в силно конкурентна среда в топ университетите по света . За разлика от там тук на няма и 60 000 абитуриенти се падат 70 000 места за кандидат студенти . Трудно може да се опише времето и усилията на тези ученици и учители за да стигнат това ниво.

14

Анонимен

преди 8 години

Ако учителите им мислеха като тях и бяха си били камшиците , защото е срамота такива учители да получават по 800 лева , щеше да вземат тиквени медали.За какво ни е добра образователна система , за да създава умни работници на и квалифицирани кадри на богатите страни .След 20 години в България няма да има кой да изработва пенсиите , защото всичко живо образовано е напуска.

13

истината

преди 8 години

Стига с псевдо патриотизъм ...Една швейцарче не съм чул до сега да е взело медало от олимпиада по математика , но после си ги купува и му работят .Държавата им дава безплатно образование , знания за да станат на 18 и да и се отблагодарят като я напуснат.Каква ни е ползата на България от това , че обучаваме учени , а после други се възползват от това , а техните дядовци и баби нямат пари да си купят хляб , защото внуците им решили да отидат на хубавото наготово.

12

kyky

преди 8 години

Пробивът във физиката е много голям успех. Аз не си спомням в СМГ физиката някога да е била силна. НПМГ да вземат да се съвземат малко или да стават филиал на СМГ, че иначе изпадат от класациите.

11

Анонимен

преди 8 години

Браво!!!

10

Анонимен

преди 8 години

защо няма отбори от западна европа или поне половината от източният блок

9

Анонимен

преди 8 години

Поздравления, на децата! Познат ми е този дух, тъй като и аз съм възпитаник на математическа гимназия, макар и в друг град, но и тя носеше доста медали на България! Мисля че първото им място е истински подвиг и доказателство затова колко са умни тези деца...ние сме 6-7 милионна държава, а сме надвили деца селектирани от 200 милионна Русия. Техните деца също са много умни, но сред толкова народ не е трудно да ги има.

8

Цеко 2

преди 8 години

До ЦекоГрешката е моя/ 1-во место е на БГ. ПАрдон

7

Цеко

преди 8 години

Тука пише друго - първото място отборно е на Русия izho.kz/index.php/ct-menu-item-25/ct-menu-item-33 ние сме втори

6

Гад

преди 8 години

Момчетата да обръснат тоз мустак е,а и гледам момичетата и те имат нужда ;) .

5

Анонимен

преди 8 години

споко, и седмината отдавна са се "махнали", просто си доучват за тапията от 12-ти клас. Без нея е маалко по-трудно.

4

мм

преди 8 години

така, нека да погледнем класирането в първите 10 има един българин (на 4то място) 3ма руснаци (първите), монголци, сърби и никакви американци и китайци. Само някакви странни страни са ги събрали. Не подценявам представянето на децата, които са умни точно колкото тези от другите страни, но не може да се наливат пари само в едно училище в софия. А американсия е платен, така че място за сравнение няма

3

Анонимен

преди 8 години

До УМЕН ГУЩЕРА ти, за какво мислиш само?Да озбълваш помия по някой по-можещ от теб?

2

Анонимен

преди 8 години

До 1А за какво да мислят, може би да останат тука да работят за 1000 лв.на месец.Браво деца, само напред.Не изпускайте шанса си.

1

Тракийски

преди 8 години

Браво деца ! Една птичка пролет не прави, но във ваше лице поне има някой, който се е извисил над идеята да стане мутреса или престъпник и да си пропилее живота в "Пайнер клуб"