326

хубава работа ама...

преди 8 години

Омразата към това Манипулативно ИГО идва от Българеещи се роми в България или така наречени Дасикане Рома(българизирани роми) , понеже точно тези Роми са били зле третирани по Османско сещате се ЗАШО , та Роми говорят от името на целия Български народ тоест цяла Държава

325

м

преди 8 години

само за едно беше прав Дянков като ги нарече тия от БАН изкукали старци, а аз ще добавя освен че са изкукали са и продажници на българщината, кво владичество бе *** оядени, три синджира роби ,или продадени на робското тържище в одрин, това как му се казва бе? хората са виновни че ви защитиха вас и заплатките ви ,досега дянков щеше да ви е пратил в историята, робство е било и така трябва да остане в историята ако искаме да ни има като нация

324

Стани, стани юнак...

преди 8 години

Програмата за цензура е настроена доста зле и по-долу цензурира неправилно със звездички думата за подтиснати хора...

323

Стани, стани, юнак..

преди 8 години

Стани, стани юнак балкански,от сън дълбок се пробуди...Това, и друго и трето, и т,н, едва ли е написано от авторите заради "съжителство" или просто "владичество". Това е написано заради турското иго, робията, ангарията...едни *** решили да отхвърлят тиранията. ...Кога ли ще се събудим отново и изметем недостойните си политически и държавни лидери, и техните подметки по учредения и институции...Кога, народе мой !?

322

ognyanz

преди 8 години

Това, което са дали като тълкуване "учени от БАН" на този период от нашата история е просто заобикаляне на това, което е важно за нас, като народ. Да, за османците е било владичество, те са владеели нашите земи, но какво е било за българското население? Отговор на този въпрос са дали тези, които са го изпитали на гърба си, и то основната маса от населението, а не селските чорбаджии, които са си пиели кафето с каймакамина. А тия "учени от БАН", като дават мнение, нека излязат с имената си.

321

Истината

преди 8 години

Всички са прочели/чули първата дума "съжителство" и скачат, но никой не е разбрал или прочел, че по нататък в изречението пише съжителство между традиции и религии, а не между турци и българи!!! Но кой да чете?! Който е видял вълка вика, но който не го е видял крещи най много!

320

Анонимен

преди 8 години

Наистина в БАН са останали само безграмотни *** !По американските- и общочовешки понятия- НАУКА -SCIENCE- има там, където има изучаване на общопризнати- природни- закони. Останалото е изучаване и прилагане на обстоятелства,отношения,понятия, умения и т.н.- ART! И ако ще има академии,в Българската Академия на Науките трябва да останат само физици,химици,математици и т.н.,а икономисти,финансисти,философи,историци,филолози, артисти и т.н.- в Българска Академия на Артистите-Манипулатори

319

BG

преди 8 години

Да споменаваме ли пътеписите на Евлия Челеби, за които си спомням един пасаж в момента при неговото посещение в Ловеч където пише "българските деца са много благородни и умни" !!!!Е.. , значи турчин пише че децата на "робите" били БЛАГОРОДНИ !!! и УМНИ !!!Я, покажете поне един исторически документ в който някой английски феодал да е написал че децата на селяните са благородни ! Или някой американец от Южните щати да е написал подобно нещо за робите там !!!

318

42

преди 8 години

Най-точно казано е цикличен геноцид.Крадене на жива сила и наши гени чрез кръвния данък и отвличане на жени за харемите.А думата рая помните ли я.За икономическите и други безброй тегоби за християнската рая е ясно.По-лошо от робство е.

317

помнете Ненковците

преди 8 години

Запомнете тези имена:проф. дин. Надя Данова, проф. дфн Николай Аретов, доц. д-р Олга Тодорова, доц. д-р Стефка Първева, доц. д-р Росица Градева, доц. д-р Пламен Божинов от БАН, доц. д-р Светлана Иванова от СУ и историкът на свободна практика Кета Мирчева.Непознати до сега, но вече са ни познати. И трябва винаги да ги помним и да ги издълбаем в съзнанието си до името на Ненко Балдевеца.

316

Анонимен

преди 8 години

На 3.03 какво ще празнуваме-освобождението на България от османско присъствие,османско съжителство или османско владичество?Съвсем се обърках.

315

Анонимен

преди 8 години

Е накрая да прочета едно кадърно обяснение , около ситуацията за използване на терминологията за 5-вековното "Турско робство" пардон "османско владичество".Само не разбрах няма нито един човек които да одобрява термините "османско присъствие" и "съжителство". Но някак се намери поне един които ги е скарал в учебниците по история и очевидно не знае български език.Как става този номер.

314

Анонимен

преди 8 години

Оставка на БАН. Кви съ тиа неграмотни "учени"?.

313

Анонимен

преди 8 години

СТРАНДЖА ??? Ти пък къде се буташ при българите ????

312

Vateni gasti

преди 8 години

Chepkate li si drevnata cultura ?!:-):-)

311

www

преди 8 години

До СТРАНДЖАТАДобре се изложи. Нека ти е като обеца на ухото. Когато не четеш, а пишеш - боли! Напъни се малко и попрочети тази книга. Струва си. Зададох ти по-лесния въпрос за Тодор Каблешков, защото лесно можеш да се ограмотиш с функцията за търсене в книгата на Захари Стоянов (Търси: Каблешков). Но явно доста съм ти надценил ерудицията и затова закономерно преминавам на ТИ.

310

www

преди 8 години

До СТРАНДЖАТАТролът обикновено копи и пейства текстове. Ето Вие например няколко пъти пишете, че сте чел книгите, пък и за разлика от мен, но продължавате да не сте в състояние да ни дадете поне един пример. Дори само с едно-две кратки изречения.Допълнителен въпрос. Какво мисли Захари Стоянов за Тодор Каблешков като личност? Това е по-лесен въпрос. Айде опитайте се да направите нещо смислено.

309

www

преди 8 години

До СТРАНДЖАТАЗа разлика от мен не можете да обясните виждането на Захари Стоянов за това какво точно представлява революционерът. А това е описано с едни или други думи почти във всеки абзац на книгата му. Това е разликата, колкото и да Ви е неприятно.

308

До www

преди 8 години

Както може да се сравнят деянията на османлите с тези на игилците, нали?Няма много разлика... да не кажа никаква : безкултурието, религиозният фанатизъм, търговия с роби (да и едните и другите го имат), спонсорсво отвън (от някакви полудиви правят армия), изнасилвания, разрушаване на култура/архитектура, отиване назад във времето и т.н.

307

www

преди 8 години

До НеблагодарнитеТова е съвсем нормално, няма нищо за чудене! Имаме две страни, които делят един и същ ресурс. Те има своята активност, в това число и идеологическа. Левски е революционер, защото се е борил за национална независимост на някаква територия и население. Същите са Ботев, Кемал Атаюрк и т.н. За отсрещната страна те за терористи, престъпници, диверсанти, шпиони.Едната страна казва че всичко е рай под небето, а другата нарича този рай робство. Пак повтарям - това е съвсем нормално!