15

лъжи и глупост!

преди 8 години

Никога ли написалият статията не е чувал за химикали по корите?

14

дедо ви

преди 8 години

Пак ви заобработваха евроатлантически! Всички днешни плодове и зеленчуци са яко обработени с химикали отвън и отвътре ! Не яжте корите, освен течен парафин там са и инсектицидните препарати, нитратите и пр.... Има ябълки които по 2-3 месеца на стайни условия не засъхват !? После не плачете, че са ви поникнали мустаци, рога, копита и децата ви имат по 28 пръста !?

13

Анонимен

преди 8 години

Кори му се вика бе Михаелче, не обелки!

12

Анонимен

преди 8 години

Чудя се защо хората си купуват дребни и недохранени краставици.Те съдържат повече нитрати от едрите и не са натрупали витамини.Когато бебе се роди недоносено, поставят го в ковьоз за да достигне определено тегло.

11

до питащият

преди 8 години

Нитратите не са проблем-водноразтворими са.Първо изкисваш марулите, измиваш и ядеш.Доматите не натрупват нитрати в плода.Само в листата и стъблото.При варене нитратите се разлагат.Големият неразрешим проблем са пестицидите, но за тях не се изследва.Имам предвид ако не е спазен карантинния срок и се берат преди да е изтекъл.Ако е спазен, няма проблем-те се разпадат.

10

Анонимен

преди 8 години

Богати на оксиданти и още по-богати на пестициди!

9

Гошо...Тъпото

преди 8 години

До АнонименИма начини за чисто биопроизводство,потърси в нета където има и форуми за това.Добивите са по-малки,но вкусът е...райски.

8

Анонимен

преди 8 години

А кой ще ни каже как да се спасим от нитратите с които са пълни плодовете и зеленчуците,особено през зимата.Как да не ги белим,като дори и обелени те миришат от разстояние на нитрати.Като прибавим и допълнителната им обработка с химикали с цел удължаване срока им на годност,ще излезе,че е по-добре въобще да не ги консумираме,все едно белени или не.

7

Гошо...Тъпото

преди 8 години

До АнонименНе,не ползвам.

6

Гошо...Тъпото

преди 8 години

В моята градина в Кривунделово нищо не пръскам с хербициди.За това се наслаждавам на едни естествени и здравословни плодове и зеленчуци,които естествено,не...беля.Всичко което е на пазара и по щандовете на веригите магазини е стимулирано и с химикали,по време на растежа.По-миналата година в национален мащаб добива на грозде бе нисък,поради мани от повсеместните валежи.Някои отгледаха плод,но с цената на 10 до 15 пъти третиране с хербициди.Еее,от такова грозде никога няма да правя вино.

5

do Men

преди 8 години

Това мазното си го пуска самата ябълка,ако е хубава и натурална.Служи и за по дълго запазване.Дядо ми едно време есента ги слагаше в папрат на двора и ядяхме ябълки от там до пролетта.Отиваш на двора,разриваш снега от папрата, бъркаш вътре и си вадиш ябълка.

4

info.

преди 8 години

Тези които не са внос от турция.

3

Men

преди 8 години

Мдааа яжте ябълките с обелките - купете си ябълки и забелечете, че са МАЗНИ не знам с какво ги обработват, но аз това няма да го ям.

2

касандра

преди 8 години

Яжте дините с корите, така ще ви излезе по евтино.

1

агроном

преди 8 години

Ето тази смешна статия може да се напише само от човек, който не е на ясно колко пъти и с какво се пръскат плодовете и зеленчуците.Яжте си обелки, после се чудете защо има толкова болни от рак и други "нови" болести.