12

българин

преди 8 години

Докато даваха 10 дни за кръводаряване не можеше да се дореди човек да даде кръв.

11

Анонимен

преди 8 години

Върнете наборната военна служба. Допълнителните дни отпуск са изключително силен стимул за младите момчета да дарят кръв.

10

1

преди 8 години

Абе, тарикат ли си, какъв си, плащал ли си 4 банки по 200 лв. за да спасят живота на човек, когото обичаш! Тук става въпрос, че има хора, които ДАРЯВАТ КРЪВ, ако изобщо разбираш какво значи това, и тази кръв поради някакъв абсурд бива унищожавана, а други хора плащат луди пари...

9

потърпевша

преди 8 години

ОТИВАЙКИ В УМБАЛ СВ.АННА/БИВША ОКРЪЖНА БОЛНИЦА/СОФИЯ ОЩЕ НА ПОРТАЛА ТЕ ПОСРЕЩАТ *** ЕКСЕМПЛЯРИ КОИТО ПРЕДЛАГАТ КРЪВ.ТАРИФАТА Е МЕЖДУ 100 И 200ЛВ.

8

Калин

преди 8 години

Който иска нека дарява, но нека има и стандартен ценоразпис със справедливи цени за тези които искат да им се заплати. А не както е сега от това да се възползват индо-европейците чрез търговия на кръв на черно. Единствената причина това да не се прави е че не искат да осигурат алтернативен източник на доходи за хората които иначе ако им се заплаща биха редовно давали кръв.

7

Калин

преди 8 години

Кръводаряването трябва да се заплаща, както всичко останало. Органите на починал роднина трябва да се заплащат. Не може да се очаква хората само да даряват докато от тези операции лекарите изкарват големи суми. Приходите трябва да се разпределят и между хората осигуряващи кръвта или органите. Това е все едно един автомобилен сервиз да очаква да му даряват всички резервни части за поправка на пострадал автомобил защото така му е по-лесно да прави бизнеса си.

6

абсурд

преди 8 години

Има възможност за обмен на органи между страни в Европа - няма възможност за обмен на кръв между центрове в България! Поредният български абсурд!!! За нещастие аз го изпитах на гърба си и платих висока цена, не в пари...

5

Анонимен

преди 8 години

Кръводаряването е изключително важно. Какво им е необходимо, за да имат единна система за обмен? Някоя софтуерна фирма не може ли да им подари някаква версия, която да им върши работа? Или пари от някоя европрограма? И без това няма достатъчно кръводарители. Срамота е да се хвърля кръв.

4

Анонимен

преди 8 години

До колкото зная, кръвта се обработва в регионалните центрове и се взема от София. И нашите я търгуват яко навъм и незная къде другаде. Няма да забравя как един мотоциклетист катастрофира миналата година. И болниците ревяха , че нямало кръв за него понеже бил рядка група. Чрез медиите с акция за спасяването му кръвният център бе залят с кръв за него. Работниците там едвам смогнаха да я обработят и се възмущаваха, защото всъщност кръв си имах за него. Системата е продажна и скапана това е.

3

Анонимен

преди 8 години

Кръвта не тече от кранче някой трябва да легне и да я даде но кой като Българина стана сомтук и егоист.

2

Обслужен

преди 8 години

Първи закон на БеГе администрацията гласи: ако сърдитата тетка на гишето не го вижда на монитора - значи нещото НЕ СЪЩЕСТВУВА! Точка по въпроса.

1

Анонимен

преди 8 години

Но пък могат да си купят бележка от "индийците" - по стотачка на листче.