20

Николова

преди 8 години

Очаквах доста по-социална политика. Хората се чудят как е възможно, човек който не вижда с едното око, всяка година да се явява на комисия. Какво се очаква да прогледне ли? Безобразие!!!

19

Анонимен

преди 8 години

Колко много хора има с ТЕЛК и работят в чужбина. Докато не се премахне корупцията няма да има оправия.Има хора които наистина се нуждаят и трябва да им се помогне, но има и такива, които не са за ТЕЛК. Държавта щом го позволява.

18

mgs

преди 8 години

До 7Да даде тоя дето е горе и прави и децата инвалиди, да гледаш инвалид, да се грижиш за него.Който не е гледал не знае...

17

Анонимен

преди 8 години

Как "пенсия по болест", стана "инвалидна пенсия"..То сякаш е страна с воени действия.. с толкова увеличаване на инвалидите..

16

Анонимен

преди 8 години

Прехвърляме четвърт век в несигурност, бачкане до краен предел и изтощение, изтощение защото въпреки че работим живеем в недоимък е как няма да е болен или да полудява народа

15

Не е така

преди 8 години

Не знам защо някак лекичко се хвърлят намеци към точковата система. Да, оттам започна увеличаването на възрастта за пенсиониране, но беше постижима. Сега очаквам да видим как ще се промени картинката след новостите на Калфин, с които пенсионирането като жив/здрав човек вече е мисия невъзможна, а оттам и ръста на инвалидните пенсии ще става все по-фрапиращ. То че сме жилава нация е факт, но всичко си има граници!

14

Атанас

преди 8 години

Преди няколко години трябваше да придружа мой близък до телк и там имаше доста хора без ръка или крак и чакаха да бъдат освидетелствани от лекарски комисии а, един доста възрастен лекар сигурно беше на 85+ години почна да мрънка , че не му се работело за мизерните 1500 лв.

13

Ами нормално е...

преди 8 години

Все пак човек върви от младост към старост и от здраве към болест.Като направите пенсионната възраст 70 г. вие какво очаквате-хората да измрат ли?То не се умира по поръчка,управници нефелни.

12

Варна

преди 8 години

Хора ,които наистина имат много сериозни заболявания работят,защото парите от тази пенсия няма да им стигнат за лекерства. ОБАЧЕ (много хубава дума) в малките населени места (малки градчета и села ) много РАБОТОСПОСОБНИ И ЗДРАВИ хора се оказват някак си инвалиди. Лично според мен има много причини ,като това ,че няма работни места ,но основната е друга . Мързел ,болест ,която е убила и измъчила най-много хора в световен мащаб. Сега очаквам да видя коментари от типа , колко сме работни и т.н. .

11

Анонимен

преди 8 години

Щот беше студено сега ще жъне енерготовсеки на село е беденвсеки вишист богатбаси държавицата

10

Анонимен

преди 8 години

И лудите се увеличават но кой да признае нали требва да ги издържа някой бг държавата издържа богатите а не тия който трябва всичко с помощи тем подобни е лъжа

9

Анонимен

преди 8 години

Половин милион инвалиди в България. Айде бе?!?!Хрантутници долни

8

Анонимен

преди 8 години

Че има измамници има ,но че нацията става все по-болна е безспорен факт. Ако всички хора които имат заболявания заслужаващи пенсия по закон се освидетелстват ще стане страшно. Почти всеки пенсионер е със заболяване заслужаващо освидетелстване, картината е плашеща!

7

Анонимен

преди 8 години

Да се спрат всички досега отпуснати инвалидни пенсии. Това не е грижа на държавата нито е задължение а е на семействата на инвалидите. Така близките ще са стимулирани да работят, а не да разчитат на плащания като лични асистенти от държавата.

6

Бай Иван

преди 8 години

Вдигате пенсионната възраст, пък сега се чудите защо.

5

АМИ

преди 8 години

Ами защо не признаете , че народът ни е много болен ,обяснимо, а тези с телковете ще стават все повече.

4

Анонимен

преди 8 години

След като имам познат, който допреди няколко години не си знаеше парите, а сега също е на хранилката " по болест " може да си представите накъде отиват нещата...

3

Анонимен

преди 8 години

Аз мисля, че може още 50 000 циг.а.ни да се поемат от сдравната каса. И бежанци също.

2

Анонимен

преди 8 години

Фалита наближава

1

Анонимен

преди 8 години

Trqbvq romite da se integrirat i da im se dade rabota! İnak shte trqbva da kanım chujdenci da ni rabotqr za 8,50euro na chas za da se izplashtat pensiite na starcite! A tova ne pasva!!!