71

Ан

преди 8 години

До АнонименВсичките на държавна работа са ненужни! Те вършат работа, която е безмислена и без която може да минем. Така че, ако наистина съкращават, да продължават в същия дух, данъкоплатеца така няма да плаща за безполезни чиновници, които само затягат примката около малкия и среден бизнес.

70

Анонимен

преди 8 години

Само да не се окаже, че са съкратили 100 човека, а на другия ден са назначили 200.

69

Анонимен

преди 8 години

До ОбективенНе знам дали е "уникално умно", но пък е уникално вярно. И да, много добре знам колко и какво работят чиновниците, защото ежедневно се сблъсквам с такива. От тях около 50 % са не за изгонване, а направо за бой, за дето са вземали заплати, за нещо, от което нямат понятие. Да не ти дава господ да имаш работа с Общинска адмнинистрация! Направо си носи успокоителни и валериян, щото ще ти трябват. Отделно че ще те върнат колкото пъти могат, само и само да не се напрегнат да свършат нещо

68

Анонимен

преди 8 години

До До 74Ми браво на теб, ама това, че в София са такива, не значи, че е така в цялата страна. Я *** в някоя община в някое градче и поискай да ти свършат някаква работа. Ще се хванеш за главата! Първо жените си живеят още като при соца "те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работа!" После са оказва, че компютърът пак не работи (ами като от всичките само 1 горе долу знае как да го ползва...), но пък за сметка на това всички са нервни...пробвай! И пак говори.

67

До 74

преди 8 години

Не, не съм чиновник, но малко трудно ми промиват мозъка, че да се нахвърлям така на чиновниците. Колкото до намусената лелка, моя допир е чиновниците е в някои общини в София и не мога да кажа, че ме бавят, че са намусени и т.н., напротив бързо ми свършват работата, за която съм отишъл и си приказваме съвсем нормално по човешки. Е, веднъж на "100 пъти" се случва и някой да не е приветлив. Разбира се виждам какво става и с другите - някой иска нещо, което не може да го иска,сърди се,вдига скандал

66

Анонимен

преди 8 години

До До 59А сега ако ми кажеш, че не е ваша вината (ясно е, че си чиновник), че сте некомпетентни и вечно намусени направо те признавам! ОК, не зависи от лелките да се промени системата, ама любезното отношение не струва пари и не зависи от шефа им. И не, това, че получава малко пари не е оправдание. Много хора получават малко пари, ама не се държат все едно си им изял закуската. Освен това може малко да се по ограмотите, а не за всяко нещо да ходите да питате колежката/шефа.

65

Region original

преди 8 години

Vsichki ministerstva izriazvam. :-)Ostavat regionalnite slujbi.:-)

64

До 70

преди 8 години

Явно не си разбрал какво ти написах.Примерен отговор в твой стил: Слънцето изгрява сутрин и залязва вечер. Напълно вярно ли е ....

63

До 59

преди 8 години

Пишеш, че "може да става с един клик на мишката", но разликата между може и реализацията му е огромна, а чиновниците имат вина колкото теб, че това не е така. Не те решават дали да става с клик на мишката или по друг начин. Те изпълняват това, което други са решили. По-просто казано гневът ви не е насочен срещу правилните хора, а не е трудно да се досетиш кои са виновниците.

62

Анонимен

преди 8 години

До До 64Точно това е проблемът, че тук почти нищо не можеш да подадеш онлайн, а трябва да си губиш часове да висиш по опашки и накрая някоя кисела лелка да ти каже, да дойдеш друг ден, защото има проблем със системата. А по света доста от услугите се извършват онлайн, вместо да чакаш и да попълваш едни и същи глупости всеки път (пример, когато си подновявам личните документи. Нито името на майка ми се е променило, нито цветът на очите ми, нито ръста). Ама не трябва да пишеш едно и също.

61

До 60

преди 8 години

Ти защо си мислиш, че те сега не работят здравата, примерно много повече от теб?! После защо си мислиш, че те са със заплата много по-различна от минималната? Мислиш ли ....

60

Анонимен

преди 8 години

Принципно при съкращения се махат неудобните за политически назначените шефове, а това най-често са и хората, които вършат най-много работа. Така че радвайте се - има ги съкращенията, които така много искате .... само не искайте останалите да вършат работа.

59

До 64

преди 8 години

Като си толкова умен, я кажи колко ти струва на теб електронният подпис? Кажи какво подаваш онлайн - твърдиш, че всичко се подава онлайн. Кажи каква ще е разликата със сега, ако някой се научи да работи компютър, но технологията, която му налагат шефовете избрани от теб на изборите, изисква онова листче с печата, за което пишеш? Толкова не си в час, че няма накъде повече.

58

Обективен

преди 8 години

Потресаващо малко знаете какво правят чиновниците, но всичките давате акъл по въпросът.Примерно, уникално "умно" е твърдението, че чиновниците гласували за правилната партия, иначе ... аут, както и всички предишни твърдения, относно чиновниците. Що не вземете вие да поработите малко на тяхно място, че да изквичите на умряло.

57

Анонимен

преди 8 години

Ччиновническа държава сме защо ли. Ами защото чиновниците винаги гласуват на правилната партия - иначе се свири аут.Така че вройката им и почти постоянно увеличена от долу та до министерство от спечелилите. Това е вече не правило , а закон у нас. И се ги намалеват , а те се увеличеват. Един от многото парадокси тук.

56

Анонимен

преди 8 години

21 век има интернет, има електронни подписи, има електронно правителство, всичко се подава онлайн, а ние какво имаме? Лелки на гише, които не знаят как да си включат компютрите, но пък са готови да те убият, че печата на зеленото листче не е на правилното място! Страхотно! Време и администрацията, колкото и да не и се иска, да влезе в 21 век и лелките или да се научат да работят с компютри или да се пенсионират.

55

Факт

преди 8 години

Бюрокрация има, защото е необходима. С нея зле, без нея още по-зле - азбучна истина, но някои не знаят азбуката. Така както е написано, че ги съкращават, единствено може да стане по-зле, но народа ще е доволен - "тези тунеядци /мързели, хрантутници, ../ намаляват". С други думи каквото сте поискали, това получавате, така че не мрънкайте, че живеем зле.

54

Анонимен

преди 8 години

Чудесно - първо да изхвърлят политНЕкоректните после НЕкалинкитеи накрая работещите!красота

53

Анонимен

преди 8 години

ДА ИМ ДАДАТ ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НА ВСИЧКИТЕ...ДА ВИДЯТ КАК СЕ ЖИВЕЕ С НЕЯ ...Е ТОГАВА ЩЕ РАБОТЯТ ЗДРАВАТА. ЗАЩОТО АКО НЕ ИМ ХАРЕСВА -НА ТЯХНО МЯСТО ИМА ДОСТА БЕЗРАБОТНИ И С ДОСТА ПО-ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ...

52

Реформи трябват

преди 8 години

Още съкращения и реформи трябват. Не може през 2016 година в която институция и да отидеш, първо трябва да напишеш данните и заяктата си на хартия. Взимаш образеца и почваш да попълваш - име, ЕГН, адрес, лична карта и тем подобни.После чиновник-нищоправец 15 минути набира в компютъра данните, които ти си написал на хартията.А всичко това може да става с един клик на мишката и напискане на 5 клавиша, защото държавата и без това вече ги има тези данни в електронен вид.