51

Диана

преди 8 години

И ще става още по-зле, след като администрацията в НЗОК взима по-добри заплати от повече от 60% от лекарите... когато се разбие тази паразитна структура и минем към здравно осигуряване с някакво минимално участие в солидарен фонд, всеки ще получава толкова за колкото плаща. За повече - ще си доплаща. Ще има и за доказано социално слабите, но минимум пакет - ще те прегледат, но на място, намя да имаш право да вика линейка примерно.

50

педиатър

преди 8 години

Преди 20 години в България бяхме 2300 педиатри.Заплащането обаче бе такова че всички се "изпариха" и сега сме 375 в цяла България.Понеже повечето сме над 50 годишни след 5 години ще сме под 100 а след още 5 - не знам колко ще сме.Започвайте да внасяте-няма друг начин.И тези дето работим гледаме да преглеждаме и възрастни и на повече места работим защото заплащането си е пак нищожно.

49

Анонимен

преди 8 години

Не е първия случай няма да бъде и последния.Системата така работи за да се промени това трябва да се промени системата .А това става бавно дори и при желание да бъде променена.А не е много сигурно дали някои се опитва да променя системата и дали има желание.

48

Вот дю Фак

преди 8 години

В София живеят над 2 млн. души , и още се чудели дали да направят детска болница , ами поне да направят детските отделения като хората , но не би.

47

:mila

преди 8 години

До минаващми реално погледнато е праваз плащам здравни осигуровки, парите ми отиват в НЗОК, и стават част от инвестиционен протфейл. Аз като се разболея, и вляза в болница, болницата получава пари от фонда... и така е с всички хора... та кой плаща дефакто лекарските заплати? Ние, които плащаме здравни осигуровки. Че докторите ги заработват то е ясно, но то и данъчните получават заплати от данъците ни, пък си ги заработват :) Само *** получават без работа

46

Анонимен

преди 8 години

До MadSlavКолкото плащаш, толкова и получаваш, че дори и повече

45

минаващ

преди 8 години

До MadSlav-какви заплати плащаш,бе .Ние си ги заработваме,не ти и твоите данъци.Мозъци сталинистки

44

do 53

преди 8 години

You're welcome!: ))do bobo: Мислиш ли, че на нейната позиция. някой ще даде гласност в нац. ефир?!! Мислиш ли, че лекарската.и фармацефтична мафия в България работят без покровителството на властта? Пример: агитацията на Здравния министър в нац.телевизии в полза на ваксините.

43

Анонимен

преди 8 години

Hello Bulgaria :)))Novata Zapadnata demokracia,s nashte 4u4arki v parlamenta........ = Upsurdistan !Thank you !

42

Анонимен

преди 8 години

какво стана с Хипократовата клетва? Като почнат работа докторите май забравят, че са се заклели. После продажни ли са или не?

41

bobo

преди 8 години

До мед сестраIzlizash s imeto i liceto v nacioaneln efir i s dokazatelstva kazvash tova koeto tvyrdish

40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен - Ако го беше завела в някой от многото частни кабинети на същите доктори...частните кабинети не правят от обитаващите ги екземпляри специалисти, само колектори, както е модно да се казва. В масовата си част това са някакви с изветряли знания. Процесът на изграждане на специалисти в този сектор на дейност у нас отдавна е затихнал. Ако някой си дава сметка за това.

39

Анонимен

преди 8 години

Ако го беше завела в някой от многото частни кабинети на същите доктори - никой нямаше да го върне. Медицината в България си е чист бизнес, един от най-доходоносните.

38

MadSlav

преди 8 години

Някой да е чувал за Хипократова клетва ? Ако някой ви предложи пари, веднага ще се намерят специалисти, нали ! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НИЕ ВИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ !!!

37

КГБ- копелдачета !!!

преди 8 години

само какво ви чака за в бъдеще !!!

36

Ттт

преди 8 години

До АЗОт какво се оплаквате. Такива са изискванията на НЗОК. Касата плаща и изисква задължителен престой от 5 дни. Иначе не плаща,а глобява. Ако не приемате правилата носите последиците. Плащате Вие.

35

не сте за нас

преди 8 години

тази реакция с малки вариации я слушам от години, вече повече от 10 години. Така за това време едно ранево заболяване, няма диагноза и съответно се преживява както може, с отказвано лечение, където и да се отиде.Сякаш се наблюдава една безкрайна стачка, повече от 25 години. За толкова време бездействие никакъв специалист не е възможно да оцелее. Изключенията панически забягват в чужбина. Оставащото е скръб.

34

до 28

преди 8 години

ми *** си в онова време.

33

Ттт

преди 8 години

До мед сестраА каква е работата на една сестра,ако не манипулации върху пациента?Да не е като във вица: работа върху дежурния лекар.От какво се оплаквате.Инжекция ли не можете да правите,кръвно или температура да измерите?По въпроса с липсващите доктори.Въпрос на изискване на касата.Законово.Няма доктори,няма пътеки,няма болница.Има безработни сестри.Щеш не щеш такава е играта

32

prost po prost

преди 8 години

E ZATOVA KRAKAT NIAMA DA MI STAPI V BALGARIA PROSTOTIA A I MOJE DA UMRESH ZA NISHTO