27

Анонимен

преди 8 години

Коронният номер на всеки шахматист е да прави рокадо на зъбите на противника.

26

Боби Фишер беше прав

преди 8 години

Играещите шах са интелигентни, критично настроени и имат собствено мнение и позиция. Колкото по-силен е шахматистът, толкова по-обективно, точно и независимо е мнението му. В Саудитска Арабия не искат да има самостоятелно мислещи, интелигентни хора, а умма, която по цял ден да се дупи в джамията и да възхвалява Аллах.

25

долу боговете

преди 8 години

Всички религии да го духат!

24

Анонимен

преди 8 години

Шахът бил загуба на време, водел до враждебностМожел да доведе до пристрастяване, смятат в Саудитска АрабияПравилно, само четенето на Корана може да доведе до пълна човешка хармония. Джихадистите явно са големи любители на шахмата щото ми се струват извънаредно враждебни.

23

Анонимен

преди 8 години

В исляма, всичко което може да те накара да мисли е забранено. Докато мислиш, току виж си прозрял, че виенето на ходжата и биенето на чело в пода с високо вирнато седалище, не може да те научи на нищо смислено.

22

Анонимен

преди 8 години

"водел до враждебност"Че те там са измислили радикалния ислям! май са обърнали скалата за измерване!

21

замислен

преди 8 години

смятат в Саудитска Арабия...А те там могат ли да смятат?

20

dp

преди 8 години

Че на религиозно ниво да се забраняват/разрешават такива неща е де.билно няма съмнение, дива му работа.Но игри като шаха не са особено смислени, човек може да намери по-добри и водещи до нещозанимания на ума си - ако го има. Е не са и напъълно безсмислени разбира се, някаква тренировака за инак бездействащия мозък примерно могат да бъдат за доста хора предполагам.

19

Анонимен

преди 8 години

Това доказва че арабите и мюсюлманите не се вписват в ценностите на Европеиците и не трябва да се допускат на Наша територия и че не мрежа а стена трябва да се изгради.както в Китай

18

Анонимен

преди 8 години

А да играш в казино е мн полезно и отпускащо.Отпускаш си парите на мафията и си тръгваш спокоен че пак тръгваш от нулата до другата заплата.Винаги си спокоен че и да умреш никой няма да те забележи

17

Офф

преди 8 години

Играйте табла и покер тогава... Щом шаха е забранен...Само не забравяйте да си душите дирниците...

16

Лисан

преди 8 години

И у нас за някои е забранен. *** Силвио Данаилов наказа за 3 години първия ни световен шампион Кирил Георгиев за това, че вторият изнесе данни за корупция във федерацията и спортното министерство по времето на министър Мариана Георгиева. Красен Кралев знае всичко това, но прикрива коалиционния си партньор от дпс и пречи на следствието. Добре , че проблемът стана международен и наказаха Данаилов, иначе всичко щеше да бъде прикрито.

15

бобо

преди 8 години

Прав е,Много по-интелинтно занимание е пушенето на наргиле и премятането на броеница.

14

Анонимен

преди 8 години

Ами вреден е. Някоя мозъчна гънка може случайно да се образува по полираните им мозъчета. Къде по-интересно е да си душат задниците по няколко пъти дневно. Можела да се използва за хазарт? Всичко може да е хазарт. Айде на бас?

13

Шаран_БГ

преди 8 години

Добре е, че не съм Шах на Обединеното Кралство ! Моментално щях да забраня тенисът! Да, тенисът на корт направо озверява человека. Вижте рекламата на Евроспорт със Анди Мъри. Там Мъри, както се е озъбил в изблик на злоба, прилича на Карпатски вампир!Защо злобее, а не се моли за здравето на Н.В.Кралицата ? Ами скокът на височина? Това спорт ли е? И то за жени, моля Ви се!Да се чекнат по стадионите. Вижте Власич в същата реклама - вековна злоба, че не може да скочи по-вече от кака Стефка!!!!?1

12

!

преди 8 години

Религиозни oлигoфрeни!

11

Анонимен

преди 8 години

Познавам няколко шахматисти. Всички до един са диви и агресивни субекти с визия на горили. Страх ме е да играя на шах с тях щото като загубят мучат страшно като Чубака и може да ми откъснат някой крайник. Най-малкото ще ми треснат дъската в главата и ще ми забодат пешки в ушите и ноздрите и.... Агресивни типове ви казвам.

10

Щирлиц

преди 8 години

Много молитва пада всеки ден,ей!Много атентати,кланета и "бежанци"също,ама на калпав духовник,Господ му пречи.

9

Момо

преди 8 години

"шахът може да доведе до пристрастяване и да отклони вниманието на хората от ежедневните молитви и почитането на Аллах":D :D :D

8

Анонимен

преди 8 години

Шахът подтиква и към алкохолизъм. Вуте всяка вечер ходел да играе шах с Нане и като се прибирал вкъщи миришел на ракия. Една вечер Пена не издържала и му казала:-А бре Вуте ти като одиш да играш шах оти меришеш на ракия?-А ти що сакаш ***, на шах ли да ти мириша?