16

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДобре почна с "Туриста е Човек" ,но после ми стана ясно че ти не си.

15

Стоян Кирилов

преди 8 години

До АнонименТази пътека минава през ски писта "заека". Няма как на писта да се сложат метални колове. Преди туристи не минаваха от там заради скиорите и защото машините обработваха и заличаваха пътеката.Сега обаче се използва и за "зимна" пътека.Това място е на 250 метра от базата на Псс. Над другата ,обиколната пътека (път за камиони за поделението) с коловете също се образува козирка ,близо до вододайната зона. Качи се и я виж ако искаш. Просто не са я видяли. R.I.P.

14

Анонимен

преди 8 години

И за пореден път доказателство на любимото ми определение : туристът е човек, който намира най-трудния път да иде там, където няма абсолютно никаква работа. Просто няма как да ми е жал за такива хора, съжалявам бездомниците, продавачите по сергиите, пенсионерите, които са се потрошили на леда, но туристите никога.

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонименпише го на сайта на псс

12

Анонимен

преди 8 години

До Стоян КириловАко наистина а били на тази пътека, тя е лятна, не трябва да се използва зимата. За изкачване през зимата има зимна пътека (маркирана с колове), която трябва да се използва.

11

Анонимен

преди 8 години

Откъде разбрахте къде е паднала лавината? Точно излизалите редовно в планината избягват да се бъзикат с нея.

10

Анонимен

преди 8 години

В България всеки разбира от всичко ... знаеш.

9

Анонимен

преди 8 години

Половината тук не са излизали от курортите но пък за сметка на това са специалисти на тема планина, лавини и т.н.

8

Стоян Кирилов

преди 8 години

Лавината е паднала на пряката пътека за "Черни връх" на писта "Заека" Затрупала е туристи. В нормалните държави тези "козирки" се събарят от спасителите. Наште не са я видяли наи-вероятно....

7

bros

преди 8 години

Голяма част от "екстремната" ни клика е таква. Все недоучили, самоусъвършенствани разбирачи... Било то фрийрайд, парапланер, катерене или нещо друго. Дано няма пасивни жертви!

6

Анонимен

преди 8 години

Който ходи при подобно време по планините извън ски пистите и официално обозначените маршрути да си носи последиците. Не може за всеки самоубиец да се прави национален траур. Да не споменавам, че подобни са опасни и за околните. Като предизвикат лавина, тя не пита кой е бил виновният.

5

Редактора

преди 8 години

До ПетърПри температури от -8 до -17, силен вятър и висока лавинна опасност да кажеш че условията са добри??

4

Анонимен

преди 8 години

Не става ясно къде са били точно тези туристи- по маркираните трасета или извън тях.Зимата не е точният сезон за туризъм, все пак. Годината у нас има достатъчно хубави дни, през които такъв може да се прави при не толкова екстремни условия. Човек следва да е внимателен повече и по- отговорен за живота и здравето си, както и за своите близки.

3

t

преди 8 години

Къде по - точно е паднала лавината?

2

Петър

преди 8 години

До РедактораПо маркираните трасета, да, добри са. Извън тях имаше пренос на сняг и опасност.

1

Редактора

преди 8 години

Обаче са съобщили че условията за туризъм са добри?!? Хайде малко да си четете статиите.