26

лекар

преди 8 години

В Испания има случай на дифтерия.Родителите не са разрешили детето им да се ваксинира срещу дифтерия и сега е лежи в реанимация.За 26 години работа като лекар дифтерия не съм виждал у нас в България.Но не се знае-така както сега се заговори против ваксините.......

25

sante_dog

преди 8 години

Москоооов, *** скапан! Защо е оказан натиск на българския пройзводител на БЦЖ ваксината да се произведат 4 млн дози още преди да се знае за ваксината от Турция. Защо е оказан натиск на ръководството на БНТ да спре излъчването на предаването на Ахчиева? Как ваксини без разрешение за използване в България се употребяват на нашите деца?Мислех че Таня Андреева е зле, ама май от теб по зле здравен министър не сме имали последните 20 години. Играеш си със здравето на децата!

24

anonimen

преди 8 години

Mnogo niasnoti ima ako stava vapros za vaksini import ot drugi strani. Viarno e che se izpolzvat tezki metali kato aluminii i zivak, no s kakva zel ne se znae daze i ot expertite. Dobre e da se izledvat vaksinite predi da se izpolzvat na malkite sazdania, koeto vodi do zaboliavania na mozaka i autizam.

23

Майкъл

преди 8 години

Предполагам че може да се направят напълно безопасни ваксини които да изграждат имунитет срещу определени болести защото практиката на митридатизма/изграждането на имунитет чрез поемането на малки количества отрова или болестотворни организми е много стара. В момента те просто не са такива а са крайно опасни и се налага детайлна ревизия на съдържанието им, историята на ваксинациите, страничните ефекти които причиняват и ползата от тях. Най-лошото е просто да се "вярва на експертите".

22

Майкъл

преди 8 години

Има и сведения които свързват ваксините с контрола над световната популация като се има предвид че се използват като оръжие за масово унищожение и тук са замесени някои много богати хора привърженици на доктрината на евгениката като Бил Гейтс който е записан как твърди, че чрез ваксините могат да свършат добра работа редуцирайки човечеството до желаните бройки. Цялата история ужасно вони и аз на този етап не препоръчвам на никого да използва ваксини, най малкото без да ги е проучил детаилно.

21

Майкъл

преди 8 години

От информацията която имам за ваксините смятам, че те не са безопасни особено за бебета и малки деца. Съдържат съставки които силно токсични дотолкова, че причиняват неврологични заболявания на нервите и мозъка. Има данни че тежките метали като алуминий и живак които се използват в тях водят до аутизъм и други перманентни увреждания на мозъка. Защо не се използва сребро и цинк като удължители на трайността на ваксините а се използват токсични метали за които се знае че няма безопасна доза?

20

корекция!

преди 8 години

Никой и с никакъв документ и с никаква проверка Не е ЗАБРАНЯВАЛ произведения от "Санофи" Франция и трансфериран у нас от Турция "Пентаксим"Истината е ,че не е разрешаван по документи! Някой някъде не си е взел комисионната.Някой преди поне 2 години не е договорил същата тази ваксина ,но директно от Франция и е оставил български деца без необходмата им ваксинация!

19

Анонимен

преди 8 години

Без да твърдя,че разбирам не смятам,че тенденцията да се правят 6 ваксини наведнаж е особено физиологична.За мен е по-скоро мода,хрумване на фирма,печалба,отколкото разумна необходимост.

18

от извора

преди 8 години

В България се правят предимно клинични изпитания на нашите хранителни добавки. "Специализираните ни лаборатории не тестват наши лекарствени препарати, защото струва много скъпо. Това съобщи доц. Павлина Долашка, експерт по органична химия в БАН."Въпросните ваксини Нямат разрешение от Агенцията по лекарствата ,Но какво от това?Няма налична лаборатория ,която да установи качеството им....всичко е само съгласуване по документиИ движение на комисионни! И с цел - полит.дивиденти

17

Анонимен

преди 8 години

Еувакс Б съвсем официално си е присъствала в имунизационния календар на РБ през 2010г.Кой носи отговорност?

16

до 15 факти!!

преди 8 години

50% е вярно това ,което казваш(Частта за хумофилус инф е разрешена по докуменит за БългарияНо в предаването си Валя Ахчиева показа писмо от "Санофи" ,че е внесена в Турция ваксините френско производство с които срий ни номера сега се ваксинират децата в България.

15

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен --Москов поиска реформи и естествено ще бъде ***..-- Та какви реформи поиска Москов? Монтираха четци за постъпващи в болниците които ни струваха 24 милиона преди една година , а сега ще ги сменят с четци за пръстови отпечатъци. Ако четците са ефективни както ни уверяват защо ги сменят? Ако не са кой носи отговорност за похабените средства? Няма ще ли да ни излезе по евтино да се въведат електроните здравни карти. Но явно ако се въведат няма да може да се дои НЗОК.

14

Анонимен

преди 8 години

До of 004пост "Но Пентаксим,а е френско производство и това е доказано с нарочно писмо от фирмата-производител "Санофи" за съответните серии на самите ваксини" Нарочно писмо от френската фирма има само за единият компонент от турският пентаксим .Става въпрос за Hemophilus тип Б .Турският пентаксим е производство на фирмата MEFARA Турция,и френската фирма никога не е давала гаранция за нейният пентаксим.Така че не ЛЪЖИ.

13

Анонимен

преди 8 години

6 месеца след ваксинация през ученическите ми години (2005г) получих автоимунно заболяване, което според лекарите не може да бъде излекувано... правете си сметката. Много мои познати, чиито деца са с аутизъм, потвръждават, че ваксините са причината...

12

Анонимен

преди 8 години

Москов поиска реформи и естествено ще бъде ***...

11

Анонимен

преди 8 години

TURCIA predostavi i na SURBIYA vaksini no te ne naduha gaydata do nebeto che sa opasni a si vaksinirat horata decata si,bulgarina si e kelesh i tva e

10

Анонимен

преди 8 години

То всичко което се внася в БГ е фалшиво,само дето никой не си признава!!!

9

gtf

преди 8 години

До of 004постТо турците дали и на сирийците ваксини преди време ...Колкото до пентаксима - не всички деца го понасят, но за това не се говори ..моли се тва да не е твоето дете.

8

of 004пост

преди 8 години

Но Пентаксим,а е френско производство и това е доказано с нарочно писмо от фирмата-производител "Санофи" за съответните серии на самите ваксини......И кое е по- лошо, при тези навлизания на мигранти със съмн4елен имунизационен статус да се развихрят и отдавна забравени болести и то с епидемичен характер или да се ползва ваксина произведена във Франция и трансферирана

7

gtf

преди 8 години

а прокуратурата защо не се самосезира и да изправи министъра на съд ?