55

Георги

преди 8 години

Нека господина от статията да ми се обади и ако е толкова позитивно настроен да видим каква работа може да предложи на един младеж завършваш информатика.i.kolev***dir.bg

54

Георги

преди 8 години

Който ми каже, че имало много голям глад за подобни кадри лъже. Има глад, но за малко хора и то с минимум 2 или 5 години стаж. Ние дето сега завършваме или ще завършим защо не ни се дава шанс да започнем? Търся работа от една година и нищо. Всеки те пита къде си работил и ти пускат едни безумни тестове. Никой не иска да ти подаде ръка. А и в този сектор си цари връзкарството. В повечето фирми има една групичка която върши тежката работа и друга по-голяма която си маха крачолите.

53

аноним

преди 8 години

Докато в България управляват американски агенти и ***,няма да я бъде, всички с мозък в главите го разбраха и се изнесоха в чужбина.Тук останаха мекотелите и мързеливите.Докато не се изнесат американските бази от България и не се прекрати намесата им във вътрешната и външна политика на страната, ще си останем "бананова република".Младите да се спасяват на вън.

52

Анонимен

преди 8 години

До програмистДобре бе, повервах ти 100000 взимаш на месец ;) Верва ти некой....

51

стоев

преди 8 години

Точно мафията в БГ диктува заплатите а депутатите са маша в ръцете и

50

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 84В много редки случаи заплатите се определят от връзките. Предполагам нейаъдрните програмисти се успокоявят като си казават че другите успяват защото имат връзки.

49

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"Съветското програмистче" е било антикомунист, още ти като си чел приказки за Ленин и Герги Димитров, моето момченце!И тъпотията ти е безнадежна, четеш ли изобщо какво ти пиша?

48

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСлед 20-30 години, моето момче!!!Когато половината българи ще са или над 60 години,или ще са ***.?????!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?И не ме пращай нито в младежкото ГЕРБ, нито в старческото БСП!!!

47

Анонимен

преди 8 години

Това се опитвам да ти обясня, за съжалиние явно неуспешно!!!Това, че програмистите внасят големи осигуровки, и се осигуряват на големите си заплатиНЕ ЗНАЧИ, че ще ЩЕ ВЗЕМАТ НОРМАЛНИ ПЕНСИИ!!!По простата причина, че пансионната система в България е на принципа "всички внасят в общото, всички вземат от общото".Днешните пенсии идват 60% от нашите вноски. След 20-30 години от къде ще идват НАШИТЕ пенсии?От Луната ли?!?!?!?!След 20-30 години???? Когато половината българи ще са над 60години??

46

Кузманов

преди 8 години

Каквото и да си говорите, в основата си заплатите в ИТ бранша в БГ се определят на пазарен прицип. Струпването на много фирми, т.е търсене, доведе до постеппено нарастване на заплатите. Ходил съм в индия до наши съплайъри там, ами много са зле, вземат масово новизлюпени инжинери без грам опит , видял съм такива неща дето сигурно ученици от 9-ти клас пир нас ще ги правят по-добре.

45

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 71Ромите са под 5% от населението. 7.2 млн е анселението при последното преброяване неотдавна. 2 млн са извън БГ.Общата сметка - 9 млн .. колкото сме били и през 1989 г. българинът и в САЩ и в Русия си е българин.

44

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 54Всичко това беше сътворено по времето на управлението на Борисов.ой горкото - ти да не си от младежкото бсп и да са те напъдили по некадърност?

43

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 70Глей сега... дали ще я бъде България или няма да я бъде ми е през оная работа. Нито мога да го променя нито ме касае. Какво доказваш с 'пророчествата' си нямам идея. Програмистите си внасят максималните осигуровки и пенсии и ще вземат максимални пенсии. Това е положението. Междувременно може някой метеорит да затрие животът на Земята и това не е довод да не си плащаме данъците. Пък ти ако искаш - хейтвай каквото и както можеш.

42

Анонимен

преди 8 години

"Умираща държава и демографска криза го чуваме вече 27 години и не се случва нещо фрапиращо."Правилно!!! Няма демографска катастрофа, няма обезлюдяване!!! България НЕ Е ВЕЧЕ ПОД 7 млн.Плодим се, множим се.... бели, руси, синеоки....

41

Анонимен

преди 8 години

"Умираща държава и демографска криза го чуваме вече 27 години и не се случва нещо фрапиращо."Не се случвало нищо фрапиращо?!?!?!!Приятел, от ходене на ски на Боровец,и на море в Слънчев Бряг,явно си останал с грешно впечатление за демографията на държавата.Или ти си мислиш, че ако тази държава не умре за 20 години, значи няма да умре хич?

40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"Умираща държава и демографска криза го чуваме вече 27 години и не се случва нещо фрапиращо."Сугурен ли си? Я си подай носа навън от околовръстното...Освен това, демографските процеси по принцип се развиват... как да кажа.... в перспектива...Ще говорим пак след 10-20 години.Е да, ако започнат да заселват и интегрират бежанци, тогава може и да се спасим.

39

Анонимен

преди 8 години

Пенсиите са измислени от ционистите за грабеж.. Най-добрата осигуровка и пенсия са няколко добре възпитани деца.. Пенсионните осигуровки отнемат ресурси на семейството за 2 деца .. Няма смисъл да давам примери за страни с най добрите пенсионни системи докъде се докараха , да ги клатят бежанци ..

38

Анонимен

преди 8 години

До АнонименГарантира ти максимална пенсия АМА НА КУКОВО ЛЯТО.И Чък Норис не може да ти гарантира каквото и да билов умираща държава, в демографска катастрофа,която след 20 години ще е макс 4 млн. и половината ще са ***, а другата половина - пенсионери.Моля те...

37

Анонимен

преди 8 години

"В ИТ некачествени хора не се задържат повече от месец два на работа"Докато аз карах Еразмус в KIT - 1 година .. Колеги които преписваха от мен на изпита по Си ходиха на фирмени курсове и сега работят на програмисти на автомобилните табла.. Имаше един който го бяха изгонили от ТУ-Дармщат после дойде в ТУ София още първия семестър не си 2 изпита и я подкара само с преписване и този сега работи в голяма фирма велик програмист.

36

Анонимен

преди 8 години

Имам приятел - чистач в лондонското метро. Взема около 1100 паунда на месец.Което като абсолютна стойност е колкото средно взема програмист В СОФИЯ.