13

Анонимен

преди 8 години

Не само родни. Същото го правят и неродни работодатели:) Просто в БГ глобите са нищожни и не им пука

12

Анонимен

преди 8 години

Ако ти плащат нощувките в хотела, които са минимум 50 евро, карта за градския транспорт, таксито, ако те извикат спешно, пътя до Берлин и обратно, тогава по 35 евро на ден не са малко и заплатата ти в БГ си върви.

11

до 17

преди 8 години

Като какъв сте бил там , в Германия ?.

10

щщд

преди 8 години

Материала се отнася за български фирми,които пращат свои служители и хитреят да ги водят командировани. Не е луд оня дето изяжда два зелника,а този който му ги дава. Щом трудовото законодателство позволява тази измама значи закона е менте. И мен са ме водили така 2 пъти през дългите ми години из Германия що се отнася до осигуровките. Става вече 7 години откакто почти никой инженер от България не работи така(в строителството). А за заплата 1400 евро !? На това и *** работник се мръщи.

9

варна

преди 8 години

Тук не става въпрос за гастербайтери. Става дума за хора работещи в България но биват изпратени от българския си работодател в Германия. Поправете си заглавието. Коментиращите по долу са доказателство, че заглавието е сбъркано.

8

Анонимен

преди 8 години

Ако някой е тръгнал да работи в чужбина , препоръчвам му да си търси контакти директно с работодател и задължително да разбира какво подписва като договор.Много фирми в България набират персонал за чужбина а им плащат българска заплата.

7

?!

преди 8 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

6

Анонимен

преди 8 години

Ставката в Германия преди 10 години беше 6 euro / час за ученик от техническо училище и 40 euro за квалифициран специалист (инженер) в малка фирма. Германците работиха по 12 часа на ден с 30 минутно прекъсване за обяд на работното си място включително ученика. Понеже работихме заедно наблюденията са ми преки. Аз получих 200 euro за 24 изработени часа включително командировъчните. Добре беше това , че имах още 200 euro в джоба, та можеш да си тръгна по всяко време. Престоя ми беше седмица.

5

инж.

преди 8 години

Работя във фирма произвеждаща машини. След приватизацията в този завод не е инвестиран 1лв. освен от евро проекти. 600лв за инж. 500 за общ работник (в София) е заплатата. За две години си загубиха пазари като Германия, Канада и Финландия. Ркламацията е 50% и никой не прави нищо. Завода се държи от син на бивш ген от ДС.ДАНО ПУКНАТ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ.

4

Анонимен

преди 8 години

Те чорбаджиите ще се научат да плащат ако не бухалката в ***.

3

se

преди 8 години

Работодателите или така наречените чорбаджии на такива фирми трябва да бъдат съдени по бързата процедура за геноцид.Само така местния чорбаджия ще разбере, че живеем в Европа.Много от чорбаджиите са с феодално мислене и лошото е ,че го насадиха и на чуждите инвеститори.Присъдата трябва да бъде -отнемане на имуществото и закриване на дейността на фирмата.Самия работодател трябва да лежи 20 години в затвора заради гаврата и алчността си.

2

Анонимен

преди 8 години

До светнатЗащо си мислите, че назначените капиталисти ги е еня за това?

1

светнат

преди 8 години

Има Наредба за командировките в чужбина, която регламентира дневните пари. Докато действа това архаично чудо така ще е.