16

bingbeng

преди 8 години

Да изпратим българските депутати на кобалтовите мини и ..министри..От състрадание към африканските дечица.Нашите..п...ци са "глобално" милозливи..,а след това при ДАЕШ,за комуникация със Садам..!!

15

Чичо Адолф

преди 8 години

Конго......... това са маймунета които се размножават на по 10-12 като нашите евро-роми и щом може да прави деца на тая възраст значи може да копа и в кобалтовите мини! КАЗАХ!

14

ядосана

преди 8 години

До АналитичноТочно и аз нещо подобно щях да напиша. Както на нас никой друг не ни е виновен за нашите си проблеми, а се възползват от слабостта ни като нация и липсата на обединение, така и в Конго явно хората не се надигат да си търсят правата и се примиряват да имат средновековни условия на труд.

13

Анонимен

преди 8 години

Не следва ли критиката да е към правителството на съответната държава, която позволява това?

12

Гимназиста

преди 8 години

Ми освен да оставим по една батерия пред офисите на производители на електроника, за да им напомним, че трябва да съблюдават за използването на детски труд?

11

Анонимен

преди 8 години

Какво общо имат Епъл и Самсунг с работенето на децата в Конго , че ни внушават някаква тяхна вина. Да критикуват правителствата , които карат децата да работят за 1 долар на ден и прибират печалбите от търговията. Не е работа на Епъл да разследва конгуанците по какъв начин добиват суровината.

10

Анонимен

преди 8 години

абе този лицемерен свят,няма насищане.

9

Анонимен

преди 8 години

Децата трябва да се трудят за смартфоните си. Това е възпитателна работа и трудово обучение.

8

Аналитично

преди 8 години

Амнести прави безсмислени констатации, т.е. не може да промени обстоятелствата в Конго. И затова прехвърля вината върху производителите на електроника. Единствено правителството в тази страна може да вземе мерки, но там не считат за ненормално да се полага детски труд, защото това е част от начина им на мислене.

7

Анонимен

преди 8 години

да хванат на меркел имигрантите малко и те да поработят..нали са били в активна възраст за работа...тамън на мините че трябва да сменям телефона скоро ;)

6

Анонимен

преди 8 години

И какво от това??Да започнем да плачем ли че в Конго работели деца??Ами ако отидете в Китай ??Там МИЛИОНИ деца работят наравно с родителите си БЕЗПЛАТНО!Това е част от днешният свят независимо дали ви харесва или не.На кой му пука.В древността да не би децата да не са работили?Хайде да се спрете малко с тези безмислени теми.Мюсулманите завладяват Европа а тези ми дрънкат за нек'ви печки.......ЛУДОСТ!

5

Анонимен

преди 8 години

за какаовите плантации да не говорим, там отвлечените деца от семействата им работят за паницата попара... за нищо друго.. а големите компании за производството му, се правят на ударени и изкупуват яко.. а ние си похапваме сладко сладко

4

Анонимен

преди 8 години

Ами кобалта за батериите на самобръсначките, машинките за подстригване, акумулаторните отвертки и хибридните автомобили от къде идва? Що да са виновни само тия с таблетите и смартфоните?

3

Анонимен

преди 8 години

като пушат цигари ще има рак що пушат

2

Пепи

преди 8 години

Нищо ново дето се вика.Е и тук под форма на майтап много точно го казва човека:https :/ /*** . youtube . com / watch?v=UVTXFsHYLKAХора много услужливо си затваряме очите за истините които не изнасят :(

1

реалист

преди 8 години

Аре 2-та пръста горе, за кака демокрация!