58

Джак

преди 8 години

За да няма забогатяване на единици за сметка на цялото общество трябва да се обяви извън закона притежаването на лични фирми в които собственика трупа печалби върху печалби а работещите са на фиксирани заплати, в България заради алчните и безсъвестни работодатели мизерни заплати. Всички работещи в дадена фирма трябва да са акционери и съучредители които да разпределят печалбите на всички работещи във фирмата. Само така е справедливо!

57

Джак

преди 8 години

Докато я има тази система която позволява на едни хора да забогатяват извънмерно на гърба на работещите и за сметка на обществото нещата ще опират до кризи, сътресения, депресии и т.н. Аз съм за това да предложат на богатите да се разделят с половината си пари в полза на обществото, ако желаят - добре ако не искат да ги натоварят с всичките им пари на един пустинен остров сами за да видят че парите са само средство за подобряване на живота а не цел и че без обществото те са нищо.

56

Анонимен

преди 8 години

Старият чичо Маркс знае най-добре. Що мастило се изписа, що Нобелови награди за икономика се раздадоха само и само да се отрекат неговите теории за принадената стойност като неплатен труд и за обективната закономерност при капитализма-богатите стават по-богати,бедните-по-бедни. Най-развитите капиталистически страни се принудиха чрез държавна намеса да създадат средна класа която постепенно вече изчезва и всичко се връща към началото.

55

до 88 от славянин

преди 8 години

Проблемът на бедните някога ще стана твой проблем - справка легионите бедни и гладни ''бежанци'' на запад от нас! А между другото вратата на жилището ти блиндирана ли е и ако е, защо!?

54

Анонимен

преди 8 години

Всичките богатства се постгат с много лъжа и измама. При нас всеки се е сблъскав с частния работодател. Договаряш се за 1200 лв. заплата, а той те осигурява на 400 и после започва разиграването, кога дал, кога не дал. Само проверяващите органи никога не са чули за нещо такова и никога не са санкционирали никого за това закононарушение.

53

Анонимен

преди 8 години

Кредитите са много полезна услуга! Ако нямате пари взимете бърз кредит до заплата - това ще ви спести неудобството да се червите от срам пред колеги и приятели за това, че нямата пари - кредитите са за да ви помагат в такива ситуации - взимайте кредити.

52

Дан

преди 8 години

Да горките нямат никакви лични активи, всичките са на фирмите дори живеят в апартаменти на фирмите си карат самолети на фирмите си и в портмонето си нямат пукнат лев. Горките бизнесмени дайте по една сметка да им преведем дарения.

51

Teo

преди 8 години

Нещата не са толкова прости,колкото изглеждат.Съответното НПО разглежда нещата през призмата на парите.Нормално е хора,които разполагат със знанието и лостовете да могат да си докарват повече и повече пари.Ненормално е,обаче,тези пари да се трупат а да не се реинвестират,което е по принцип рядкост.Но хайде да обърнем палачинката-не е нормално неконтролируемото увеличение на населението на територии като Африка и Индия,например.А има толкова територии за култивиране, а тези гонят още антилопите.

50

САЗДО

преди 8 години

И КУПУВАТ КЪЩИ В ИСПАНИЯ ЗА ПАРЦАЛЕСИТЕ И ЧОРАПУЛИТЕ СИ

49

МНЪТЭГФ

преди 8 години

НТЯГАЖО

48

74

преди 8 години

До Анонимен: ,,Богатите движат всета напред.. " Напред към какво? Коя е крайната цел на човека? Фактът, че животът на по-голямата част от човечеството става все по-труден за какво ти говори. Технологиите не са ли за точно обратното?

47

Анонимен

преди 8 години

най-страшното за богатите е общество,където парите не са най-важното,защото такива общества не могат да се контролират и ограбват.Затова комунизма бе враг 1 за тях макар да не ги нападаше.При него обаче имаше репресии и липса на разнообразие.Може би това което е в Китай е верния път,дава се възможност за конкуренция и развитие, но за корупция и нечестно забогатяване-смъртно наказание или отнемане на имуществото

46

Анонимен

преди 8 години

Бедните *** трябва да си знаят мястото. Богатите движат всета напред и осигуряват работни места, бедните живеят благодарение на богатите. Без богатите бедните ще изпукат от глад като ***.

45

Анонимен

преди 8 години

До АнонименТи не ги мисли тях, каквото искат да купуват, те нямат проблем и да купуват и да не купуват с парите си - имат ги. Другите имат проблем с плащането на сметките за жилището и кредитите които са взели, защото нямат пари да купуват нормални неща като автомобил например! Когато Форд преди повече от 1 век е произвеждал масово достъпни за всеки автомобили, а от тогава колко са се развили технологиите, един обикновен автомобил трябва да е достъпен за всеки, но банките ще загубят от кредит

44

Анонимен

преди 8 години

за да има някой много,значи ,че много хора са станали по-бедни заради него,нали от някъде идват тези пари.Значи колкото е по-богат,толкова повече хора е направил по-бедни,следователно толкова повече отговорност носи за състоянието на световното положение и икономика

43

Анонимен

преди 8 години

Това че някой има за сметка на правила създадени от самия него не го прави предприемчив а най обикновен мошеник.

42

Анонимен

преди 8 години

Аз взимам 3600 лева заплата и съм добре. А който е беден да се кралифицира и да работи повече ако иска да е богат.

41

Анонимен

преди 8 години

Така е най-справедливо - който може да прави пари успява, тези които не могат да правят пари еволюцията ще ги изчисти, това са природните закони на естествения подбор. Какъв им е проблема на бедните, никой не ги е спрял да бъдат инициативни - демокрацията и пазарния капитализъм дават равни възможностти на всеки.

40

Анонимен

преди 8 години

Нормално е при демокрацията и пазарния капитализъм по-умните и по-кадърните да са по-богати. Пазарният капитализъм с демокрация е най-добрата обществена система и никой не е измислил по-добра.

39

Анонимен

преди 8 години

това разпределение на парите е крайно несправедливо спрямо хората живеещи в части на света,където няма възможност и достъп до средства,също така липсата на възможност за нормално съществуване превръща крайно бедните в скотски създания ,без знание,морал,чест,принуждава ги да съществуват като животните,чрез кражби, убийства,бруталност.Да не говорим за гладуващите,това е престъпление от този 1%задето позволяват това да се случва