8

Сгрешена е датат

преди 8 години

Сбъркали сте дата, господа свещенници. Атанас гилди и аз гилди се отнася за 31 януари. Сега, какво отиване на зимата, като всяка година от средата на януари до края му, тя е най люта. Има да чакате още десетина дни, налъмите ще цъфнат, ама няма да има край на зимата до края на януари.Празнувайте именните дни по два пъти, за да ви е по-лек азимата. Наздраве.

7

Анонимен

преди 8 години

Честито на всички, които имат имен ден. Да са живи и здрави, само хубави неща да им се случват.

6

И още

преди 8 години

Вярва се, че на този ден, след като си облече копринената риза, св. Атанас отива да доведе лятото.Затова в миналото ромите-катунари са казвали Танас гилди и ние гилди /Танас тръгва и ние тръгваме/.

5

Анонимен

преди 8 години

Честито на имениците!... Всичко точно, ама хората това са го измислили за стария Атанасов ден на 31.01. Тогава наистина е среди зима. Както впрочем и всички други празници след като са изместени с по две седмици...според мен това е една малоумщина и не е късно да бъде поправена. И кой по дяволите празнува Трифон зарезан на 01.02?? Всеки го знае на 14.02. Да се върне стария църковен календар, и без това празнуваме Коледа с католиците, а Великден с източноправославните...

4

Анонимен

преди 8 години

И Свинетка реди така,ама немааааа.....

3

Атанас

преди 8 години

Честито на всички адаши!! И да са живи и здрави всички свестни българи независимо от пола и името!

2

Оногондур

преди 8 години

На египетската александрийска зима и аз ще и издържа с копринена риза.А долният коментар номер 1 се надявам някой редактор да го премахне.

1

Анонимен

преди 8 години

ЧИД на всичи които празнуват днес!