152

Galia69

преди 5 години

Май само фините останаха единствения истински северен народ, който помни кой е, и има все още инстинкт за самосъхранение...Може би и естонците донякъде...Жалко наистина за Швеция, Норвегия и други скандинавски страни, които скоро ще бъдат съсипани заради толерантността на швеЦите и норвеГите...

151

Стар набор

преди 8 години

Ами нека и ТРАКИЙЦИТЕ да вземат опит от ВИКИНГИТЕ.

150

Как се пише?

преди 8 години

"Двете форми са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч воин/войн, мн.ч. воини/войни. Те имат едно и също значение въоръжено лице в състава на армия; боец, войник. Препоръчителна е употребата на воин."

149

voin

преди 8 години

Моля,поправете си правописната грешка- воин-ед.ч. , война-ед ч.

148

Анонимен

преди 8 години

До !!!Добре е, че си вярвате.Обърнете се към БАН с искане да направи реформа в правописната норма.

147

Анонимен

преди 8 години

До добре деслага се й и на двете.Смислоразличителна функция има ударението.

146

Анонимен

преди 8 години

Двама негрАмотни се отчетоха.

145

Анонимен

преди 8 години

покажи се, ти, дето сложи минус на пост 185 да се посмеем всички!

144

do 182

преди 8 години

До Редактораsoldiers - воЙниwars - войнИ!!!!!!!!!!!!

143

иллко

преди 8 години

Време черната *** да се изтика там където и е мястото. Докато има такива групи има надежда и за ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.ЦИВИЛИЗАЦИЯТА е изградена от белите в Рим, черните вървят към деградация - винаги е било така. Но Рим е можел да защити цивилизацията за разлика от Европа в наши дни.Ние в частност облизахме брънжолите на америка, флиртуваме с маймуните в анадола.. какво да се прави.. Може би някои народи си заслужават съдбата!

142

Редактора

преди 8 години

Soldiers - воИниWars - воЙни

141

Анонимен

преди 8 години

Българския Хелзински Комитет да се самосезира и да се върне в Хелсинки.

140

Предложение

преди 8 години

Политиците каквото и да правят, нищо няма да направят. Създаването на "Тангристка милиция" у нас изглежда неизбежно

139

чичо Гошо

преди 8 години

Моля коментиращите да не размиват темата!Тука не се коментира кой е неграмотен и кой е,а става въпрос за граждански патрули.От това което правят другите държави за да опазят реда и сигурността на хората си ние българите трябва да си вземем поука!Вижте какво става в София в Овча купел и кажете честно какво трябва да се направи?Ние сме в навечерието на война и ако не се подготвим добре жална ни майка.

138

Анонимен

преди 8 години

Такааа... Струва ми се прословутата скандинавска толерантност се изчерпи. И слава богу! Дано скоро и европейските управници се усетят накъде водят Европа с недомислената си политика!

137

до 174

преди 8 години

Според официалния български правописен речник на БАН думите "воин" и "войн" са дублети. И двете са правили, направете си справка преди да съдите кой е грамотен и кой не.

136

Корин

преди 8 години

До 104Данийл 7:9-10 Видях най-сетне, че бидоха поставени престоли, и седна Стария по дни; облеклото Му беше бяло като сняг, и космите на главата Му - като чиста вълна; престолът Му - като огнен пламък, колелата Му като пламтящ огън. Огнена река излизаше и минаваше пред Него; хиляда хиляди Му служеха, и десетки хиляди по десет хиляди предстояха пред Него; съдии седнаха, и книги се разтвориха.

135

Корин

преди 8 години

До 104Искам да изясня какво се има предвид под името Господ Саваот което означава Господ на множествата или армиите има се предвид небесните ангелски войнства. Ще цитирам Светите Писания: 3 Царства 22:19 "И (Михей) отговори: (не е тъй) изслушай словото Господне: видях Господа да седи на Своя престол, и цялото небесно войнство стоеше при Него отдясно и отляво."

134

Анонимен

преди 8 години

Много сте прости , неграмотници днес.бг!

133

Анонимен

преди 8 години

Не са "войните" (война / войни) , а са "воините" (воин / воини), *** неграмотници от днес.бг!