25

ники

преди 8 години

До АнонименПич,явно се заяждаш или не си в час нещо

24

Анонимен

преди 8 години

Еди кой си направил 200 л. домашнярка и 500 л. домашно вино и това е повод за голяма гордост!Брех да му се не види,ако това не са дърти пияндета,не знам какво друго са! И как тогава няма да си хвалят ***,които произвеждат,щото им се пие та две не виждат! То аслъ,*** от кладенчова вода разбира ли,че и тия алкохолици от нещо качествено.За тях е важно да се налюскат с помия,да размътят главите,да им дойде куража,че да скъсат от бой женат и да станат най-велики от великите!

23

В полза на домашната

преди 8 години

ракияВсички бабини и народни илачи казват -"да се разтвори еди какво си в домашна силна ракия".Защото купешката е само да 40 градуса.Ефекта е в силата на ракията.Купешката е за незнаещи и печалбари.

22

Калоян

преди 8 години

Трето домашната ракия наистина се продава с неизяснено качество и концентрация на метилов (вредния) алкохол. Така наречения първак наистина трябва да се хвърля защото е вреден и токсичен. Затова моето предложение е ако домашните спиртни напитки ще се продават на хората то задължително всяка партида да минава лабораторен тест за качество преди да бъде предлагана. Мисля че така ще е най-добре за всички.

21

Калоян

преди 8 години

Аз не пия ракия и не я обичам, но ситуацията с домашните спиртни напитки има няколко страни нека ги разгледаме. Първо имаме пропаганда от страна на големите дестилерии които искат да отстранят конкуренцията и които както чувам всъщност плащат много по малки данъци от казанджиите. Второ случая в Якоруда мисля че се изясни че не става въпрос за варена ракия а за някакви химически смеси забъркани така че да прилича на ракия.

20

Вуте

преди 8 години

"И най-стриктно направената домашна ракия не може да се пречисти добре..."Верно ли? Я даеа мааму даеа!!!И един мармот върти канелката и гледа термометъра нали?Знам аз знам. На домашната ракия, която дълги години наред съм пил на село без да ме хване грип или настинка дори, най-лошото е че не му мерят градуса. И често е над 50 - 55 градуса.Лесно можеш да се отрежеш като талпа, особено ако е пивка и не усещаш.

19

Анонимен

преди 8 години

Метанолът е най-лек с най- ниска темпера на втечняване. При правилен терморежим на втечняване метанолът излита в атмосферата под форма на пари. Втечнява се само етанолът. Този процес е характерен за началният етап на дестилация ( първака , който м/у другото небива да се ползва дори за разтривка).

18

Шшшштттттттттттттттт

преди 8 години

Бррраачет, ти мен уважаваш ли ме? Брррааааааачееет, домашната ракия е смърррртонсна браааачет.Ощи преди ехеиииии колко века домашна ракия е нямало, всичката бррррааачет я купували от спиртоварни. Ша пийми браачет саму купешка - качествена, убава и силна кату лимоната.

17

бд

преди 8 години

Много интересно сравняват ракия и спирт.Безспорно спирта в купената "ракия" е по чист ,но това е друго питие.Къде все пак отиват хилядите тонове джибри от алкохолните фабрики/ако има такива/?Кой си мисли ,че ракията ат магазина е от грозде?

16

Анонимен

преди 8 години

Големия бизнес го е яд, че хората си произвеждат сами продуктите.Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.

15

ДС

преди 8 години

Опасна е защото е истинска.

14

Анонимен

преди 8 години

А "купешката" да не я правят от чист плод?Кой знае какви фашкии има вътре.

13

Ефи

преди 8 години

какво сте ревнали всичките, вместо да попрочетете малко и да се пообразовате?! разбрали-недоразбрали! тук се говори за нелегалните казани и ракията-менте! от такава "домашна ракия" са си отишли хората от Якоруда, защото са повярвали, че наистина пият ракия, а не тоя отроен ***, който са им продали. аман от разбирачи в тия тия коментари!

12

момчил

преди 8 години

Досега не е имало случай да пия домашна ракия и после да не ме е боляло глава.Ама всеки сам си преценява.Но рискът при всяко пиене на такава ракия е огромен,защото няма как да се пречистят напълно вредните вещества.А и високоалкохолните напитки са вредни,дори и да са от най-реномираните фирми.Много по-добре е да се пие вино-там няма риск от отравяне с метилов алкохол,дори и да е домашно направено.

11

Анонимен

преди 8 години

opasna e zashtoto ne se plashta licenz na evreite

10

Ивелина Иванова

преди 8 години

Има безброй нелегални казанджийници, които "с гордост" си лепват на ментаците етикета "домашна ракия" и я продават на хората като такава. А пък тя няма нищо общо с хубавата пърцуца на дядо!

9

Един Българин

преди 8 години

Екипът "висши алкохоли като метанол" го махнете или променете, че се излагате като кифладжии. Метанолът е най-лекият възможен алкохол!9 и 10, вие нещо фабрика за ракия ли имате? Бай Иване, няма начин да има купешка ракия, която да е по-добра от домашната (направена както трябва) не само заради суровината, но и заради производствените "оптимизации" на дестилационните колони, които използват. В крайна сметка енергоефективността и "чистотата" филтрира всичкия вкус и мирис. Спиртът не е ракия!

8

петър

преди 8 години

Независимо къв е тоя материал,трагичният факт е, че 5 човека си отидоха НЕ от купешки алкохол, а такъв, който бил вкусен и прекрасен, ама... без бандерол

7

Ники

преди 8 години

тея ментаци са супер опасни. бъркат ги в едни гнусни казани, кой знае каква гняз се хвърля вътре. аз си пазарувам от магазина и немам зорове.

6

Shark

преди 8 години

Ама стига сте писали глупости бе платени журналета. Даже и този дето е писал тази простотия не вярва в това, само и само парите да се вземат. Ставате смешни, никого не можете да кандърдисате да си дава парите за купешките ментета, в които няма грам плод и след 100г започва да те боли главата.