17

Истината

преди 8 години

Поредният случай, при който вместо да се направи нещо ПРЕДИ да стане катастрофата, се коментира СЛЕД като катастрофата вече е факт и има пострадали пешеходци. Докато не се промени този факт и не се вземат мерки да не се правят нарушения, а не да се искат огромни наказания след като нарушенията са факт, няма да се оправим. По света отдавна са разбрали как става това - с убедеността, че за всяко нарушение нарушителят ще бъде неизбежно наказан и че огромните глоби нямат ефект без неизбежността им.

16

До 15

преди 8 години

Пълен идио%тизъм е да се смята, че нарушения се правят защото водачите били с ниска култура, с неподходящ манталитет и други подобни простотии. Няма държава, където спазването на правилата да го има защото хората били културни, или с подходящ манталитет. Навсякъде по света държавата с сила е наложила спазването на законите, а в България не е така. Следователно виновникът, че всички шофьори шофиращи в България (българи и чужденци) непрекъснато нарушават правилата е в държавата, а не в шофьорите.

15

Къде спи КАТ?

преди 8 години

Правилата се спазват само там, където контролният орган на държавата налага със силата на държавата спазването на правилата. В България това не се прави и съответно нарушенията на правилата са заради неработещият държавен контролен орган, в случая КАТ. В Германия например защо всички и немци и чужденци спазват правилата, а същите тези ако шофират в България не ги спазват? Отговорът е ясен - в германия КАТ работи, а в България КАТ не работи.

14

Анонимен

преди 8 години

До До 12Виновни сме ние и нашата ниска култура не само като водачи на превозни средства, а изобщо.

13

Анонимен

преди 8 години

До нехаресалият коментар 12Вероятно друже си същия джигит като предизвикалия катастрофата или си пряко засегнат от думите за мамините синчета. И в двата случая не е добре за водачите, шофиращи около теб.

12

До 12

преди 8 години

Виновният е КАТ, защото на налага спазването на закона, санкционирайки ВСЯКО нарушение, както е по закон.

11

Анонимен

преди 8 години

От снимките се вижда, че виновен за инцидента най-вероятно е водачът на черния Мерцедес, но това ще кажат компетентните органи, стига конкретния водач да не е някое мамино синче. Искам да направя следното предложение:Виновният, който и да е той, освен че ще си понесе отговорността за предизвикания инцидент, да плати всички разноски по лечението на пострадалите вместо НЗОК и да плати всички щети по инфраструктурата.

10

Гецата

преди 8 години

Като гледам как е смачкана колата, сигурно шофьорът се е движел с не повече от 30-40 км/ч. И най-вероятно пешеходците трябва да бъдат осъдени за това, че са огънали ламарините на автомобила по този брутален начин.

9

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСамо да отбележа, че в конкретната ситуация не е виновен водача на ауди-то. Той прави позволен ляв завой, а мерцедеса го засича правейки поне 2 нарушения. Виждам колко разбираш правилата за движение

8

до 8

преди 8 години

Да не говорим че се изпреварват по кръстовищата

7

Само за информация

преди 8 години

В София можете да застанете на което искате кръстовище и да гледате колко мигача се пускат и ще ви стане много на бързо ясно защо се случват тези неща. Максимум 2 мигача на 40-50 коли които правят завой нанякъде, изпреварват, или отбиват. Като шофираш из София трябва винаги да предполагаш, че този пред теб завива на всяка пресечка, а този зад теб е сляп.

6

Истината

преди 8 години

Когато си отговорите на простия въпрос:Защо шофьора на задната кола без да се замисли нарушава поне две основни правила?тогава може би ще разберете, че първопричината за пострадалите пешеходци е КАТ и никой друг.

5

Аз

преди 8 години

Всеки Божи ден на това кръстовище е така! Образува се огромна колона от ЧЕЗ надолу, посока К. Величков, кара се по релсите, от малките уличките е почти невъзможно да се включиш, заради детската градина масово се спира където се сетиш, пресича се по същия начин.

4

Анонимен

преди 8 години

Тези където карат Ауди и постоянно плюят по БМВ шофьорите, че карали безразсъдно по нищо не се отличават от тях!! Мислят си, че като е Ауди и е супер великата и недосегаема кола, а то си е просто купчина ламарина! Научете се да карате по-спокойно и внимателно!!!

3

Анонимен

преди 8 години

Повечето шАфИорки са мнооооого опасни.

2

Анонимен

преди 8 години

Преди 15 -20 минути минах от там и всичко си беше ок. Но лошото за секунди идва!

1

Анонимен

преди 8 години

Амунджите се прибраха от родните места и проблемите започнаха!