36

Отгатни

преди 8 години

Калфин, отгатни колко хора споменават теб и цялото ти родословие! Това, което ти сътвори и Костов не посмя да го направи. Не го приемай за комплимент, защото е само по-възпитан начин да не звуча като каруцар!

35

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДо Анонимен 30% от всички вече пенсионирани

34

Анонимен

преди 8 години

В момента до пенсия доживяват 14% от хората. Повечето обаче са силови и "инвалидни/30! %/". Реформата се прави за ДАНС, понеже в закона за тях няма средства за пенсии. Друга причина за реформа няма. До скоро пенсионерите намаляваха заради измиране и малък брой доживели нови. Рязкото нарастване на силови пенсионери е по вина на самата "реформа".

33

65

преди 8 години

Ще се пенсионирам на 65 :) ЗАЛЯХ СЕ ОТ СМЯХ.АЗ СЪМ НА 45 И ИМАМ МНОГО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ. ЗИМНО ВРЕМЕ МЕ БОЛЯТ КОЛЕНАТА УЖАСНО. НЕ МОГА ДА ХОДЯ,НИТО ДА ЛЕЖА ОТ БОЛКИ. ПОСТОЯННО БОЛИ.ПОНЯКОГА МИ ИЗТРЪПВАТ ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ И ИМАМ ШУМ В УШИТЕ С МЕСЕЦИ.ЛОШ ДЪХ И ОБЛОЖЕН ЕЗИК СВЪРЗАН С НЯКАКВО ЧРЕВНО ЗАБОЛЯВАНЕ В РЕЗУЛТАТ НА НЕЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ.ДИОПТРИТЕ НА ОЧИЛАТА СЪС ВСЯКА ГОДИНА СЕ КАЧВАТ. ВЕЧЕ НЕДОВИЖДАМ. ИМАМ БОЛКИ В ОЧИТЕ.ЗАЩО ПРОСТО НЕ ЗАБРАНИМ ПЕНСИЯТА. НЕКА ДА ИМА ЗА ТИКВАТА

32

Анонимен

преди 8 години

Мързеливи наглеци предлагат да няма пенсии защото цял живот са били по перваза и най-вероятно се издържат по нерегламентиран начин. Иначе не биха дразнили хората с *** си писания. Лошото е, че високи пенсии имат само привилегированите хора на властта, а всички останали, които цял живот са работили и всичко са си плащали, сега понасят униженията на некадърни и алчни управници. Такова отношение към трудовия човек Бог няма да им прости. Как спят тия хора. Съвест не ги ли мъчи. Страх нямат ли

31

Кражба

преди 8 години

За 30 години стаж имам внесени в системата 82 000 лева. Имам и 8 години стаж в държава, с която нямаме подписани споразумения, т.е. попадам в категорията за късно пенсиониране на 65 с минимална пенсия. Не се очаква да живея толкова, че да получа това, което е внесено, иначе казано трябва да доживея до над 100 години! По новата система на Калфин това означава кражба, а не солидарност, защото и старата ми майка получава далеч от необходимото за да не мизрества и без моя помощ не би се справила.

30

Анонимен

преди 8 години

В бъдеще ние повече ли ще живеем от нашите родители, че да ни карат да работим по 5-10 години повече от тях?

29

Анонимен

преди 8 години

Някой задавал ли си е въпроса какво внася като осигуровки- ето цифрите: При 420 лева мин. раб. заплата осигуровки и данък - около 25 процента от сумата- чисто 105, от които половината са пенсионни осигуровки. Да не забравяме, че работодателя също ни внася осигуровки- при 420- около 73 лева. Каква е средната продължителност на живота за България за мъже примерно ок.71г. и стаж от 40 години, примерно един мъж колко години ще му останат взема пенсия, при положение, че вземе пенсия на 65?

28

дебелогъз депутат

преди 8 години

Какво толкова бачкате цял живот и се пенсионирате с 80 евро пенсия,пей сърце.

27

Анонимен

преди 8 години

Не се ядосвайте! Системата е така направена, че винаги си на загуба. Никога неможе да си вземеш това дето са ти удържали. Това се дължи на социалната съставка. Т.н. социална пенсия все от някъде трябва да дойде. От човешка гледна точка е нормално. Погледнато обаче от позицията на едни 140 ? на месец при 40 години трудов стаж (пример) си е гадничко.

26

Анонимен

преди 8 години

Както всички "реформи" в България, така и пенсионната НЯМА ДА СТАНЕ!ПРИЧИНАТА Е ,ЧЕ НИКОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ РЕФОРМИ!

25

Анонимен

преди 8 години

До DodoАми бягай в Испания колега!

24

Dodo

преди 8 години

В район "Нови Искър" София 1/10 от назначените са пенсионери. Сега е назначен, човек с основно образование като специалист на 78 г. Това е ГЕРб!!!Увеличението на пенсиите е унизително. В Испания мин. пенсия е 600 евро, и трябва да си работил 10 г.

23

Анонимен

преди 8 години

Имам съсед на 47г.с никакво образование,но за сметка но това с огромни претеции за каквото и да е работа,която съм му предлагал-всъщност тр.му стаж до сега едва ли е повече от 8-9г.като цяло.Живее при мама и тате,които са на повече от 80г.ама въобще не му пука!Има брат живеещ в САЩ,ама и оня не цъфнал и вързал.Та се чудя,тоя не я ли мисли,не си ли прави сметка,какво ще му се случи след си отидат техните?!Добре че поне няма семейство,да мъчи и тях!

22

Анонимен

преди 8 години

Никой нищо не прави само заблуждават хората и им обират здравето и парите.

21

до 2

преди 8 години

*** ти верваш ли на тия новини бре? Ай не се праи на наивен.

20

mator

преди 8 години

На 62 пенсионер,така ще има повече работа за младите, по добре ще е. За всичко и за всеки!!!

19

Анонимен

преди 8 години

Пенсиите да се премахнат или да се намалят до минимум!

18

ЧНГ

преди 8 години

Резултатът от тези реформи са малки пенсии,малки заплати,безработица,скъпотия...Така е защото б родната *** целта на всяка реформа е фискален-демек икономия за бюджета и пари за строителство на пътища и спортни зали.Щото от там се краде лесно...Да е жив и здрав най-търпеливия овчедушен народ на света!

17

veskatodorova52

преди 8 години

До ВЪПРОСКакъв е тоя въпрос?Ти,питащият от небето ли падаш?Днес е първият ден на 2016 година!Младите,бъдете оптимисти и учете-времето е ваше!Ние,по-възрастните посрещаме всяка нова година вече с мисълта,че бързо свършва и идва краят ни....