27

Анонимен

преди 8 години

Въпрос на свобода е жената да избира как да ражда! Това е личен избор и никой няма право да го ограничава без значение от мотивите. Всичко останало са празни приказки. Казвам го като мъж!

26

Анонимен

преди 8 години

Луда работа.

25

Анонимен

преди 8 години

На това от снимката не бих направил дете при никакви обстоятелства!

24

Lan

преди 8 години

А иначе тъжното е, че в 21 век си говорим за необходимост от "дула" - човешкото отношение би трябвало да е задължително за всички. Емоционалният аспект би трябвало да е изучен и да се използва от медицинските лица. Секциото (и всички медицински интервенции, не само при раждането) би трябвало да са обосновани и описани от медицински лица в документация...изобщо МНОГО има да се желае, за да се чувстват и майките и другите пациенти добре, защитени и на правилното място в българските болници!

23

Lan

преди 8 години

22, и за това в статията е написано ясно - максималната граница на секциото е 16%, като при не повече от 6-7 процента, то е абсолютно задължително. При всички други жени, то е "по-желание", което е глупост. Никой не отрича медицината, напротив! Прекомерната намеса обаче носи повече вреда, отколкото полза. И това, разбира се, може да ти го каже само жена, на която ѝ се е наложило да ражда и по двата начина...Няма нищо по-хубаво от добре протекло естествено раждане.

22

Анонимен

преди 8 години

До vivianобилно кървене става след раждането.не случайно големите драми след секцио са свързани с това.А и в следствие на спонтанен аборт

21

Анонимен

преди 8 години

До до 67-ми аз и епидуралната не я приемам освен в извънредни ситуации защото ставаш напълно безчувствен и не знаеш какво трябва да правиш.Имам три деца родени нормално.При първото раждане ми сложиха някаква безобидна местна в таза,в резултат не разбирах какво се сулчва-контракциите не ги усещах,а това не е хубаво.Раждалите по естествен път знаят за какво става дума

20

Анонимен

преди 8 години

Ако всички жени раждат по метода с електросън - раждането ще се превърне в голямо удоволствие. Това го чух от много добра акушер-гинеколожка Щеголева А. И. За съжаление в България не са и чували за такъв метод.

19

Анонимен

преди 8 години

Здрави хора се раждат от здрави родители. Естествено зачеване- естествено раждане. Нито инвитро зачеването, нито раждането със секцио са естествени. При това положение обществото ще е болно.

18

До 21

преди 8 години

Остава задния двор...

17

Daam

преди 8 години

Така си е, естествено е раждането, както и статистиката е естестевна, особено като видиш в миналото колко естествено е успеваемостта да е 80%, това са на 80 деца на 100 раждания. Така си е, лоши доктори вече е около 99% успеваемостта (при самия процес на раждане).......Не можа да разбера тези хора, НИКОИ не твърди, че нормалното раждане НЕ е естествено, а има твърде много случаи в които то просто е твърде рисково!

16

До 7

преди 8 години

Бил и с двата типа жени, рязаната си е стегната много добре ама тази с нормалното е кладенец !

15

Истината е

преди 8 години

Раждането е превърнато в Бизнес! Както всичко останало. Пропагандата във медицинските среди е огромна! А например над 90% от лекарствата са чиста измама. Всичко е направено за пари, а мозъците на овцете вече са толкова промити че вярват на всичко. Особено ако идва от телевизора...Приемайте Простамол, гътате Дегазин, Дуфалаг, и Шлемник Байкалски, и ще живеете вечно :))))) Смятайте колко е *** народа що се връзва на тия шашми.

14

Анонимен

преди 8 години

Да си раждат естествено рускини като тая. Нас какво ни интересува нейното мнение. Айде стига руски спецове.

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен15 -ти мълниите,градушките торнадата и др явления са естествени явления.Болката е съвсем номално нещо защото е сигнал ,че в тялото се извършва някаква промяна , ни уведомява за това..Сушата е също естествен процес както наводненията

12

Доктор Хаус

преди 8 години

Ми да, то и смърта е естествен процес. Ама не викат дули-мумули.Викат Бърза помощ.И доктори спасяват участващия в "естествения процес" наречен "умиране".На английски това спасяване се нарича CPR (Cardio Pulmonary Resuscitation).Та на въпроса, такова... за какво бяха мушмулите?

11

Мъж

преди 8 години

Определено Агенции Болниците са го ударили на бизнес, като за съжаление има сериозен скок на секцията при раждането. Това дава отражение на по късен етап върху имунитета на детето, не коментирам, че за майката това си е не толкова безобидна медицинска интервенция. Би било хубаво да се насърчават бъдещите майки да раждат естествено, пък където има нужда да се прибягва до лекарска намеса.

10

Анонимен

преди 8 години

Като е естествен процес, защо е толкова болезнен. Думата "естествено"не върви с думата болка. И като е естествено, защо смъртността преди развитието на медицината е била огромна. Дори и в момента при "естествено" раждане процента на епизиотомия (разрязване) е огромен. Така че нищо естествено не виждам в естественото раждане.

9

Анонимен

преди 8 години

Пак някаква руска "специалистка" ще ни дава акъл, абе дръжте си ги в СССР тия бе!

8

Анонимен

преди 8 години

Абе оставете жените на мира. Какво им се месите?