Турците уж не пият алкохол и не ядат свинско, а случаят е че турци клали прасе и пили домашна ракия. Муахахаха
До Анонимен74Абе как така бай Селю ще даде 20 кинта за нещо направено по стандарт?нали първата му мисъл е как да прекара магазинера или собственика на дюкяна,щото той алчен чорбаджия,нищо че после се моли да купува на вересия,как така ще пие нещо,направено от друг,които нищо не разбира и никога не може да изкара по-гнусна от неговата помия....
Нищо не се казва по колко грама са изпили?Да не се окаже че са изпили по бутилка.Пукницата е генетично заложено в кръвта на българския селянин.За него освен да плющи ракия и да бухти на къра с мотиката,друга радост няма.
В случая са се отровили не с домашно произведена, а с менте произведено за печалба от хора на които не им пука кой ще умре !
Навъдиха се много специалисти ! Години наред пиех само уиски ! Сега правя ракия от собствено грозде и когато масата е пълна с мезета пия от нея ! Уиски или ракия според случая, но най важното е сигурното качество !
Понеже съм от ракиджийски район, дори и по тощово време варенето на домашна ракия си беше изкуство. На всяко село имаше по десетина казана и само по един казанджия, който следеше огъня, какво излиза и какво не трябва да се пие. Така че варенето на ракия (на шопски - "печенето") НЕ Е ЗА АМАТЬОРИ И НИКОГА НЕ Е БИЛО!!!!Друг е въпросът, че в статията не се разбира кой и с какво се е отровил, с домашна или с Цар Киро алкохол (както казваше една пародия "мой черен дроб стане като швейцарско сирене)
До Ицо 48Не се казва домошарка а домашнярка бе примитив неграмотен!Това селяните сте толкова необразовани колкото и нахални.
До РумбоДа допълня,който иска супер домашна ракия-само от чист материал,захарта евентуално да е само за достигане на необходимия градус.Номер 1 е ракия от чисто грозде-24-25 захарни градуса!Гарантиран отличен резултат,аз така се пропих.Хайде,бог да прости хората!
Китайският про,ишлен спирт навлиза стабилно на бг пазара.Миньо Стайковци и Цар Кировци богатеят здраво.
Домашна ракия досега не е убила никого!Имало е кофти главобол в милиони случаи,но смърт-не!Смъртоносната комбинация си е нелегално-комерсиална!А всъщност производството на домашна ракия е елементарно занимание и достъпно за всеки!Трябва да се спазват няколко прости правила:1.Костилките/семките не трябва да влизат в казана2.Задължителна преварка3.Първия 1 литър от преварката задължително се отделя4.След като градусът падне под 40% полученото се отделяТова е минимума,има и още,за ценители
Трима са починали, отровени от алкохол в Разлог