23

Морския

преди 8 години

Е, кое му е изненадващото, след като промяната е отразена в Църковния календар,издаден още в края на 2014 г. ???Само търсите какви интриги и скандали да изсмучете от пръстите си !!!

22

Рали1

преди 8 години

Замъчи се Божия майка от Игнажден до Коледа,та си роди млада Бога.-Пеят коледарите за 20 декември православната църква почита свети Игнатий Богоносец.От него започват родилните мъки на Божията майка,които продължават до святата Рождественска нощ.Празникът съчетава и езически елементи.Отбелязването му е трансформирало езическия празник Полязовден,Млада година,с който на 21 дек.българите преди покръстването си са празнували деня на зимното слънцестоене и новата година."Кога ще е Бъдни вечер?

21

Анонимен

преди 8 години

До ОбективенПо скоро Семитска.

20

Анонимен

преди 8 години

Новостилци или признайте, че дърво, което дава добър плод е добро или замълчете. Защото аз не знам нито един нетленен светец новостилец, но знам трима нетленни светци старостилци. Разкол не може да дава нетленни светци. Единят е свети Иоан (Максимович), вторият е светител Филарет (Вознесенски) и третият е един румънски епископ.

19

Анонимен

преди 8 години

Много са ми интересни от БеПеЦе-то, вътре при тях има един дето е "старостилец" - Главев дето в сайта си пише в една статия, че старостилието е разкол, а в друга статия в същият сайт пише, че новостието е ерес и даже повече от ерес. Интересно нещо как се съгласуват двете статии една с друга? Това шизофрения ли е? Та такава е винаги позицията на новостилците. От една страна РПЗЦ била в разкол, от друга обаче нейният светец - свети Иоан (Максимович) бил свят. Е как бе джанъм разкол ще дава светци?

18

Аре моля

преди 8 години

Инстинно православни и не знам си какви старостилци, зилоти и разколници, замълчете! Не разврващавайте вярата на хората с вашите дребни мисли! В типика на каноничната, официална призната българска църква, която е в общение с всички сестри църкви, е записано, че Рождество Христов е на 25-и декември. Ако и на такива дни се опитвате да отнемете радостта на хората с дребни спорове, то замислете се, дали във вашите души не живее Христос, а един с рога и опашка!

17

дядо Поп

преди 8 години

За да не стане някоя светотатствена грешка,почвайте чада Божии да пиете от ранни зори на 19-ти и по никой начин не спирайте преди 21-ви в ранни зори. Амин!

16

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЗащото си невеж до безобразие.

15

Обективен

преди 8 години

БПЦ - Болшевишка Партийна Централа!

14

nobi

преди 8 години

ииии, голям праз. Цял ден това е новина номер 1, баси

13

Анонимен

преди 8 години

И думата "м. е. с. т. и." ли цензурирате? :)))))))))))))))))

12

Анонимен

преди 8 години

И според типика ползван в Българската Екзархия, когато Игнажден се падне в неделя, се мести в събота. Това не е никакъв прецедент, просто някой се чуди за какво да се заяде.

11

Анонимен

преди 8 години

Те от "БПЦ" са питали генералният секретар на БКП и той каквото им е казал това са направили.Те са антихристи, но не били "разколници". Смахнати хора. Вие сте против Христа, има ли по-гнусно нещо от това?

10

ИстинскиПравославен

преди 8 години

Утре светата Истинно-Православна Църква почита св. Николай Мирликийски чудотворец по Църковен календар.А останалите могат да си празнуват по папския григориански календар каквото си искат, но нямат право да се наричат православни.

9

Анонимен

преди 8 години

Защо празнуваме Коледа с католиците?! На мен ми е по хубаво януари да е Коледа!

8

Анонимен

преди 8 години

Тя и "коледата" е преместена от комунистите. Иначе реално Рождество Христово ( а не "коледа") е на 7-ми януари.

7

Анонимен

преди 8 години

Кога ли ще им хрумне да преместят и Коледа?

6

Чоко

преди 8 години

То като погледне човек и Великден не е когато трябва - Католиците една седмица преди Православните . Да не говорим за Коледа, където никой не знае кога е роден Иисус и са преиначили един езически празник. Така, че няма голямо значение кога точно е Игнажден.Още по-добре е да е в събота та именяците да имат неделя за изтрезняване.

5

Анонимчатка

преди 8 години

До АнонименЗащо пък да не видим кога се празнува в Гърция, Румъния, за да разберем кога е истинския празник. Аман от старостилци и разколници, бивши активни комунисти, а сега навирили опашка!

4

Анонимен

преди 8 години

кога се празнува на Света Гора, в Сърбия, Русия, Украйна, Беларус, Македония, Йерусалим, Грузия?като си отговорите на този въпрос ще разберете и кога е истинският празник.А иначе те комунистите от "БПЦ" доносниците с пагони под расата, лицемеритеи лоъжците предаващи изповедите на хората на антихристите от БКП, престъпниците и закоравелите мошенници облечени в раса само за пред хората могат да говорят каквото сио искат. не им вярвайте. Те не са Църква а сатанинско сборище.