36

Свен

преди 8 години

Тия американци по времето на Вашингтон ако са знаели до какво ще доведе тяхната толерастия1 и мекушавост по отношение правата на африканци/черни са щели да бъдат за незабавното им екстрадиране обратно на черния континент. За съжаление една глупава постъпка оставена във времето неразрешена става все по-голям проблем за идните поколения.

35

Анастас

преди 8 години

Споко,Джек Лондон и ОХенри и те са забранени в УСА.

34

Питанка

преди 8 години

А как се наричат представителите на негроидната раса ?

33

Анонимен

преди 8 години

веднага да сменят *** ......

32

ГГ

преди 8 години

Е който е чел романът като малък му е ясно, че това е една от най-хуманните спрямо расовата дискриминация книга за времето си със спектъра от образи на бели, ***, евреи, индианци и т.н. Голямото и достойнство се състои в това, че тя възпитава това отношение сред подрастващите, само, че тъпнарите в изроденото вече американско консуматорско общество повече държат на формата, а не на съдържанието. Обидно е да кажеш ***, но е нормално да ги оставиш в гетата с бандите, наркотиците и сутеньорите.

31

Анонимен

преди 8 години

Бях купила на моят син плоча с Хъкълбери Фин ". Ама толкова пъти я слушаше че я знаеше на изуст.Хъкълбери Фин , това съм аз ... Ама имаше ли думата *** , не си го спомням да е обидно ! Защото сме го възприемали : *** си е н е г ъ р , какво да е друго ?Обаче той се озова в Америка и неговата приятелка не знаеше за Хъкълбери Фин .

30

Анонимен

преди 8 години

Н.егър е дискриминация , ц. И г анин е дискриминация . А ром сменя ли смисъла на думата , а афро американец сменя ли смисъла на думата . Ако един човек е черен , с черна кожа кое не е обидното за него , шоколадче ли ? Ами бял тогава също е обидно .

29

Анонимен

преди 8 години

***

28

dp

преди 8 години

Чел съм го само като дете (т.е. на български) та не знам думата "nigger" ли е (обидна) или negro (не е текущо политически правилното "african american" (баси, чий болен мозък роди това), която не е предназначена да бъде обидна дума.

27

Робот

преди 8 години

Да се забранят думите робот, компютър, телефон, телевизия, че хептен изкукуригаАме.

26

!!

преди 8 години

Нищо, за сметка на това във всяко американско училище си имат представител на не-традиционната сексуална ориентация, който има грижата да се бори срещу дискриминацията. Това не е майтап - ФАКТ Е!

25

Striker

преди 8 години

Н Е Г Ъ Р А си е н е г ъ р и по-бял няма да стане, не виждам нищо обидно. Та нали сме учили в училище, че има бяла, черна и жълта раса?!!

24

гост

преди 8 години

О,неразумни юроде(уроде)поради что се срамиш........!Това като че ли важи и за други народи.

23

Аз Малдив

преди 8 години

Не си спомням да сме я учили в училище, в днешно време не знам. Когато аз я четох бях по-възрастен. Направи ми впечатление, че романа е доста кървав, наситен с кръвожадни убийства и брутални сцени. Изобщо не ми заприлича на детска литература, а за думата "***" така и не си спомням - едва ли това е проблема на книгата.

22

Евролибераст

преди 8 години

Да се изгорят на площада всички копия на тая расистка книга!

21

Анонимен

преди 8 години

хахаха произведение за 11ти клас ли??? А при нас Том Сойер и Хъкълбери Фин се учат в 3-4 клас

20

гринго

преди 8 години

Боже ми сега кво ще учим няма *** няма индианци. Ще ни учат как да пием кафе от Макдоналдс без да се изгорим .

19

до някой

преди 8 години

от НострадамосАз разбрах всичко в коментара Ви, колкото и странно да звучи, подобен начин притискане ще ни обогати речника, ще започнем да търсим синоними, за да заместим "звездните" думи, които не бива да се споменават и накрая вместо да извадят очи ще изпишат вежди. Езикът е жива материя, той се развива, не са те тези,които ще то убият.И ако слънцето изчезнеот тези небеса приветни,то в ада някой ще да слезе,главня да вземе, да ни светне.Весел и слънчев ден Ви желая!

18

Анонимен

преди 8 години

Веднага да сменят Monte negro с нещо политически коректно... изтрещялки!

17

Нострадамус

преди 8 години

Има толкова много звезди в коментарите, че мога хороскоп да направя- виждам ново небе и нова земя)))