19

Георги

преди 8 години

Здравейте, от доста време търся хомеопат,но не мога да намеря подходящ.Мой приятели ми препоръчаха добър хомеопат варна homeopathy-bulgaria/ - и ми дадоха този сайт,дали имате мнения и препоръки?

18

Капитан Кук

преди 8 години

В Австралия официално е забранена хомеопатията като шарлатания.

17

Анонимен

преди 8 години

До DiogenАми.. не са се лекували. На късмет. Александър Велики например е нямал късмет и е умрял от пневмония. Покрай революцията в медицината, до която водят методите на Парацелз (основоположник са съвременната фармакотерапия) се нарояват един куп псевдомедицини, някои от които служат за основа на Ханемановата хомеопатия, която се появява в този си вид преди около 200 г.

16

Diogen

преди 8 години

на противниците на хомеопатията -отговорете ми само на този въпрос: преди да се открият антибиотиците, какво е било, с хиляди години досега, как са се лекували хората? ... a?

15

Анонимен

преди 8 години

имунитета или ще се справи или не при това при всеки пациент разнично демек хомеопатията работи на принципа от 12 век ходиш при селския поп ръсите с китката чете два три реда надъшваш се с увереност и после е БОЖА РАБОТА

14

Анонимен

преди 8 години

Напълно съгласен ,доста съм изпробвал ....ефекта нула. Има едно обаче което го изпробвах преди няколко години,това е немското Ифлуцид. Преди това боледувах от грип и настинки непрекъснато.Когато усетя ,че се разболявам сериозно, го взимам в ударна доза през 30 мин.-нещо като самолечние (това е много повече от препоръчаното в листовката ) .След около 10 до 24 часа съм напълно здрав и то от веднъж .Препоръчвам го на приятели ,но на никой не е подействало досега. .Явно сичко е индивидуално .

13

Анонимен

преди 8 години

хомеопата е толкова далеч от Медик колкото и доктор по право да речем

12

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"Задайте си въпроса сами - имат ли материален интерес фармацевтичните компании хората да са здрави?"Имат разбира се, болните роби са непродуктивни. Когато някой се разболее трябва максимално бързо да бъде върнат на плантацията, и тук идват на помощ фармацията и медицината.

11

Анонимен

преди 8 години

"На хомеопатията ще и дойде времето след поне 30-50 година още. Не сте порастнали още за толкова интелигентен тип лекатство. Към този момент ваксинки за простолюдието."Кое му е "интелигентното" на лекарството? Ходило е на училище ли? Ако не можеш да докажеш въздействие на метод на лечение с достатъчно висок процент, защо го защитаваш? Ами от лична изгода, естествено. Дори при да ги наречем "врачките" се изследва процента на верните предсказания и се отчитат.

10

Коментатор днесаджия

преди 8 години

На хомеопатията ще и дойде времето след поне 30-50 година още. Не сте порастнали още за толкова интелигентен тип лекатство. Към този момент ваксинки за простолюдието.

9

Човек

преди 8 години

Т.н. Др. Пламенка Томова да си скъса дипломата и да ходи да пасе патките на село. Писна ми от асторлози, гадтелки, хомеопати и други псиxoпати.

8

за 10

преди 8 години

Лъжи по малко. Сведения за ваксиниране имаме в най древните автори, няма място да се впускам в цитати, истината е, че ни предлагат нещо, което много прилича на мошенничество, почти както при филипинските "лекари-хирурзи" с безкръвните ив операции. Когато хомеопатията си защити позициите с клинична документация и изследвания по съответния ред, тогава ще я призная за медицина.

7

Анонимен

преди 8 години

Производителите на лекарства са търговски дружества, работещи за печалба и разпределящи я между акционерите. Задайте си въпроса сами - имат ли материален интерес фармацевтичните компании хората да са здрави? Зад хомеопатията не стои фармацевтична индустрия, която да лобира и плаща милиони комисионни на здравните каси, болници и лекари по света. Затова и нищо не знаете за хомеопатията.

6

Анонимен

преди 8 години

Хомеопатията няма претенции да е универсално лечение за всичко и не отрича другите видове медицина, за разлика от "традиционната" медицина, която основно работи за фармацевтичната индустрия. Едни от най-важните лекарства в съвременната медицина са открити с методите на хомеопатията - ваксините, противоотровите, антиалергичните препарати и т.н. Преди да давате "компетентно" мнение е хубаво малко да се запознавате с темите, които коментирате.

5

аааа, бъ.

преди 8 години

Аз пО си предпочитам хетеропатията, такива хомо истории ги оставям за еврогайците

4

без доказателства

преди 8 години

Хомеопатията не е призната от здравните каси, нито в България, нито в Европа. Което означава, че нейното въздействие не е медицински доказано.

3

Анонимен

преди 8 години

Хомеопатията е една от най-големите измами в медицината, ако изобщо можем да причислим подобно шарлатанство към нея. Британски професор от Харвард от години има предложение за награда 1 млн.$, който успее да му докаже, че хомеопатията лекува. Все още никой не е взел наградата...Така, че си правете извода как давате пари за вода.

2

Анонимен

преди 8 години

Дори и най-надъханите хомеопати които познавам (вкл. и търговски представители на фирмите) лекуват децата си с антибиотици когато се наложи. Не си позволяват да си правят експерименти при една пневмония или дори бронхит.

1

Анонимен

преди 8 години

Липсват научни доказателства в подкрепа на горните твърдения. С водички и бонбончета да борим вирусни и бактериални инфекции? Куку