136

Кокс

преди 8 години

Мдам вярно се вижда как всички говорят турски. А кюрдите какво казват по въпроса, а?

135

дидо

преди 8 години

За по-глупавите разяснение:Америка се бори всячески с тероризма.Америка е НАТО.Турция е в НАТО.ИД са терористи .ИД купуват оръжие с пари от продажбата на откраднато гориво.Парите ги дава Турция .Утре тези въоръжени терористи ще са в училищата в България .Тогава Борисов къде ще се крие ?Русия показва на Европа, кой стой зад терористите и заради Турция и Америка ще подпалим къщите си.....А НИЕ ОТПУСКАМЕ ПАРИ НА ТУРЦИЯ И ЩЕ ГИ ПРИЕМАМЕ В ЕВРОПА.ЖАЛКА ИСТОРИЯ .

134

Анонимен

преди 8 години

Е, що да не купува. може - купува. парите никъде не миришат, нито в Турция, нито в Русия.Тая философия много странна - аз мога, ти не можеш. Само в Турция ли се вършат нередни неща?В Русия никога и никъде не са се вършили нередни неща.

133

въпросче

преди 8 години

пу*кин кога разбра за таз търговия - кога му гръмнаха щайгата или преди това?

132

Анонимен

преди 8 години

Много кирливи ризи ще излязат наяве. Нищо чудно и други които ужким се водят противници на талибаните(или както там ги наричат тия дето ги създадоха) да излезе, че и те са търгували с техен петрол и са ги снабдявали с оръжие. Ако този конфликт се реши, то ще е благодарение на Русия и въпреки някои други държави членки на НАТО.

131

бай Иван

преди 8 години

Голям сеир ще е,когато Ердоган трябва да бомби ИД и петролните им кладеници, като член на НАТО.Със сигурност Обама няма да му възложи такава мисия.А за сухопътна операция е изключено...

130

Румбо

преди 8 години

Открай време Турция върти контрабандна търговия с ембаргови страни!Но сега просто надминаха себе си!От търговията с петрол падна луда пара!И още щеше да пада!Въпреки частичните бомбардировки.Но тая глупост със самолета провали далаверата....Сега руснаците могат да бомбят каквото им падне,нали според Ердоги Турция не участва и следователно загиналите шофьори на камиони няма да са турци,а извънземни,може би......

129

Пропаганден Видеокли

преди 8 години

ОК. Някакви камиончета, снимани отвисоко, някаква "снимка" от още по-високо и напоителни обяснения на руските медии.Така и?То по тая логика всеки може да си нащрака всичко, по всяка точка на света, да сглоби филмче с обяснителни бележки и готовооо! "Доказателство"

128

Анонимен

преди 8 години

Търговоята с ИД е основно занятие на управляващите в Търки. Синчето върти яка далавера за милиарди, а щерката на Ерна.ран държи болница я югозитоната част в която лекуват ранени джихадисти. Тия са за международен съд!

127

ТОЧЕН

преди 8 години

ВЯРВАМ НА ПУТИН И НЕ ВЯРВАМ НА ЕРДОГАН!

126

РАД

преди 8 години

ОК. Някакви камиончета, снимани отвисоко, някаква "снимка" от още по-високо и напоителни обяснения на руските медии.Така и?То по тая логика всеки може да си нащрака всичко, по всяка точка на света, да сглоби филмче с обяснителни бележки и готовооо! "Доказателство"Може би сега е ред на ответната страна да изфабрикува "доказателства" за това, че руският бомбардировач е навлязъл не за 5 сек. а за 5 мин. в чуждо пространство :) И така замеряне с "доказателства" до безкрай

125

Анонимен

преди 8 години

парата бате парата ...не са свалили СУ-то заради сините очи на Путин

124

Боби

преди 8 години

До Нийл АрмстронгЗа американската Лунна програма има следните доказателства1. Аполо апарати са летели до луната2. Аполо апарати са предавали служебна и видео информация от луната3. съответните части са се Върнали на земята 4. Ровери са оставили следи на повърхността на луната за което има съвременни снимки5. Няма съвременни снимки на човешки крак на луната при излитане наоколо мястото на кацане се вдига прашна буря която заличава следите6. Радиационна защита на Аполо = 0ходили или не?

123

Rado

преди 8 години

До Анонименhttps://youtube/watch?v=nMA4B2ZnQ2o

122

Анонимен

преди 8 години

Благодаря на който даде линка. Това даде доста повече инфо от колкото аматьорската статия. Според мен в този сайт или немогат да поднасят информация или го правят нарочно за да се пишат коментари и така показват посещаемост.Сега остава да видим тези доказателства от руснаците да ли ще бъдат приети като такива или запада ще си затвори очите. Чисто според мен това не са неоспорими доказателства, но за това си има други, които да го преценят. Достатъчно е, че го повдигат като въпрос.

121

Боби

преди 8 години

До Ха-ха-ха 183Рашките сами си признават че от 5000 до 20000 руски граждани се бият на страната на ИД. И естествено тези за които има доказателства ако се върнат в РФ ги чака съвременния еквивалент на Гулаг

120

Боби

преди 8 години

До Анонимен 182Е Аз какво казах терминал с 10 места по 2 на час на място 20 на час за терминала480 камиона на ден за 1590 камиона ще са ти нужни 4 такива терминала и то няма да са на пълния си капацитет.А всеки е сигурен че не са само 4 терминала много повече са и всеки има различен брой зареждащи места и пропускателна способност така че е напълно реалистично и повече камиони да се товарят на ден.

119

Боби

преди 8 години

До Анонимен 179Показах с това че терминал с 10 места е 50*50 м (2500квм) на такъв терминал могат да се зареждат по 20 камиона на час или 480 камиона на ден за да заредиш твоите 1590 камиона за един ден ти трябва 4 такива места. 4 терминала по 10 зареждащи места. Аз съм сигурен че са повече. Част от петрола се транспортира в варели от бордови камиони. Там зависи колко бързо мотокара ще изкара празните варели и колко бързо ще натовари пълните в каросерията.

118

Анонимен

преди 8 години

До 174 Никъде суровия нефт не се превозва във варели - може би в Тексас в началото на 20 в..При преработката на нефта в зависимост от качетвото му се получава 20-30 %бензин, 30-40 % дизел около 30% мазут и по няколко процента гудрон и пропан-бутан. По отношение дали са тирове или цистерни още в края на 80-те години в Турция започна производство на "гъвкави" цистерни - един гумен резервоар 20-30 куб.м., който се пълни с нефт - в обикновен камион. След като се изпразни се навива.

117

Анонимен

преди 8 години

До жекоСамо да питам, колко си имал в училище по геометрия и физика? Мани я природата, бащати е трябвало да те наказва повече навремето :)